ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση τρέμει το αντιμνημονιακό μέτωπο



Ευρύτερες ανακατατάξεις συντελούνται αυτές τις ώρες στην βάση των παραδοσιακών κομμάτων μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, την απαράδεκτη εκβιαστική στάση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου (αλλά και την εμφάνισή του την Κυριακή το βράδυ), καθώς και την προαναγγελία των νέων μέτρων πριν καν κλείσουν οι κάλπες.
Παρά την επίσημη στάση των κομμάτων της Αριστεράς ψηφοφόροι που την ψηφίζουν παραδοσιακά προσανατολίζονται πλέον να ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή με κυρίαρχο κριτήριο όχι την κομματική τοποθέτηση των υποψηφίων αλλά την στάση τους απέναντι στο Μνημόνιο.
Οι ψηφοφόροι αυτοί αντιλαμβάνονται πλέον ότι η συντριβή των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο θα είναι μια λαϊκή και κοινωνική νίκη εναντίον του Μνημονίου.
Συντελούνται έτσι βαθύτερες και ουσιαστικές διαδικασίες για μια  μελλοντική σύμπραξη των αντιμνημονιακών δυνάμεων με στόχο την απομάκρυνση της Κυβέρνησης του Μνημονίου και την ανοικοδόμηση της χώρας. Αρκεί το μήνυμα της βάσης να γίνει αντιληπτό από όλες τις ηγεσίες που νοιάζονται για το καλό της Πατρίδας.
Ο πανικός του ΠΑΣΟΚ από τις διεργασίες αυτές εκδηλώνεται στο σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο στα ΝΕΑ: Νέο «βρώμικο΄89» βλέπει το ΠΑΣΟΚ γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει μεταξύ άλλων στις μέσα σελίδες:
«Ανίερες» συµµαχίες ανάµεσα στη Νέα Δηµοκρατία και τα κόµµατα της Αριστεράς βλέπει η κυβέρνηση, ενόψει του δεύτερου κρίσιµου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. …Τις εκτιµήσεις αυτές ενισχύει η στάση των δύο κοινοβουλευτικών κοµµάτων της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) που εµφανίζονται σαν Πόντιοι Πιλάτοι ανάµεσα στους υποψηφίους ΠΑΣΟΚ και Ν.∆., ενισχύοντας αντικειµενικά µε αυτήν τη στάση τους υποψηφίους της αξιωµατικής αντιπολίτευσης…
Μόνον η ∆ηµοκρατική Αριστερά του κ.Φώτη Κουβέλη (ΣΣ χα χα χαααα) υπέδειξε χθες στους ψηφοφόρους της να ψηφίσουν µε βάση αυτοδιοικητικά κριτήρια εκείνους τους υποψηφίους που θεωρούν ότι είναι καλύτεροι .. Μάλιστα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής τουκόµµατος Γρηγόρης Ψαριανός δήλωσε χθες ευθέως ότι την Κυριακή θα ψηφίσει τον Γιάννη Σγουρό….
ΤΟ ΚΚΕ ήδη από το βράδυ της περασµένης Κυριακής έστειλε… διακαναλικό µήνυµα καταψήφισης των υποψηφίων που αναµετρώνται στον δεύτερο γύρο, είτε µε επιλογή άκυρου είτε µε λευκό… ωστόσο κυβερνητικά στελέχη επιµένουν ότι κάτω από τις… γραµµές συγκροτείται ένα νέο αντιµνηµονιακό µέτωπο δυνάµεωνόπως το ΚΚΕ και η Ν.∆. που ξεκινούν από εντελώς διαφορετικές αφετηρίες…
Ο Συνασπισµός ο οποίος σε ορισµένους δήµους συνεργάστηκε µε το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να ζητήσει από τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση, αποφεύγοντας µ’ αυτόν τον τρόπο να πάρει σαφή θέση…”
Αυτά και άλλα γράφει η απογευματινή του συγκροτήματος. Και δεν ξέρω τι θυμάται από το «βρώμικο 89», ή αν το έζησε, η συντάκτρια του κειμένου, αλλά η εφημερίδα θέλει να αγνοεί προκλητικά την καθοριστική διαφορά του τότε με το σήμερα: Στην ηγεσία της ΝΔ δεν βρίσκεται ο Μητσοτάκης που ξεπούλησε την κάθαρση για τους προσωπικούς του σκοπούς και τον «γιό του Πέτρου», αλλά ο Αντώνης Σαμαράς που έχει μια εντελώς διαφορετική άποψη για το τι σημαίνει “καλό της Πατρίδας” ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: