ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Από σχόλιο του χρήστη fakuren στο capital.gr
Η “Γενιά του Πολυτεχνείου“.  Το’χουμε ξαναπεί ότι είναι αυτή που κατέστρεψε την Ελλάδα. Φταίνε όμως αυτοί ?
ΟΧΙ. Απλά τους έλαχε η ιστορική στιγμή της καταστροφής. Απλά τους έτυχε να είναι αυτοί που όταν έγιναν 40 και 50 ετών (και ήταν στο τιμόνι της Κοινωνίας) ωρίμασαν οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που οδήγησαν τη Χώρα στα σημερινά της χάλια.


Γιατί τα σημερινά είναι αποτέλεσμα κακοδαιμονιών της φυλής που χρονολογούνται από πολλούς αιώνες.
Οι Έλληνες ΠΟΤΕ δεν είχαν αίσθηση ομάδος. ΠΟΤΕ δεν είχαν αίσθηση Κράτους (ακόμα και Επικράτειας). Χωρισμένοι σε μικρές Πόλεις-Κράτη, σε μικροκλίματα (λόγω της πολύπλοκης γεωμορφολογίας του Ελλαδικού χώρου)πολεμούσαν μεταξύ τους επί δύο χιλιάδες χρόνια μέχρι που υπέκυψαν στην Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. ΠΟΤΕ δεν έφτιαξαν αυτοκρατορία (ακόμα και η Μακεδονική διαλύθηκε αμέσως μετά το Θάνατο του Αλεξάνδρου). Ποτέ δεν ανέπτυξαν δομές ελέγχου μαζών, πόπολου. Ποτέ δεν ανέπτυξαν διοικητικούς μηχανισμούς για τροφοδοσία, πιστοποίηση, έλεγχο, περιφερειακή ανάπτυξη. Ποτέ δεν ανέπτυξαν Κράτος. Και δυστυχώς συνέβει και κάτι πολύ χειρότερο. Έμειναν επί δύο χιλιάδες χρόνια κάτω από το ζυγό πραγματικά μεγαλειωδών Κρατών και Κρατικών Μηχανισμών: Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (κατά πολλούς Βυζάντιο) και Οθωμανική Αυτοκρατορία. Έτσι οι Έλληνες όχι μόνο δεν έφτιαξαν Κράτος αλλά έμαθαν και να το μισούν. Μισούμε κάθε μορφή οργανωμένης εξουσίας, έστω και αν είναι δική μας.
34 35a thumb large Δυστυχώς ξεπεραστήκαμε από την ΙστορίαΚαι απο εκεί άρχισαν όλα. Μετά τη δημιουργία της ανεξάρτητης Ελλάδας μας έφεραν Βαυαρούς βασιλιάδες γιατί δεν μπορούσαμε να φτιάξουμε Κράτος.

Μετά διχαστήκαμε σε βασιλικούς – Βενιζελικούς, Δεξιούς – Αριστερούς, ΝΔκράτες – ΠΑΣΟΚους κ.λ.π
. Σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής μας εξέλιξης μεγαλουργήσαμε σε πράγματα που ΔΕΝ έχουν σχέση με οργάνωση Κράτους: Πολεμικές συγκρούσεις (κερδίσαμε τρεις μεγάλους πολέμους), διπλωματία (πως μπήκαμε στην ΕΟΚ κανένας δεν έχει καταλάβει, πως διπλασιάσαμε τη χώρα από το 1831 μέχρι το 1947 κανένας δε μπορεί να το πιστέψει), εμπόριο (κάναμε το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο στον κόσμο από πενήντα Liberty). Δραστηριότητες που βασίστηκαν στην προσωπική μαγκιά του κάθε Έλληνα και όχι στην υποστήριξη οργανωμένου ΚΡΑΤΟΥΣ.
Η ειρωνία είναι ότι οι ΜΕΓΙΣΤΟΙ στη δημιοργία μεγάλων κρατών, οι Οθωμανοί, αυτές ακριβώς τις αρετές των Ελλήνων εκμεταλλεύτηκαν και τους ανέθεσαν την διπλωματία, το εμπόριο ακόμα και τον πόλεμο (οι καλύτεροι γενίτσαροι ήταν τα Ελληνόπουλα). Ήταν η απουσία κράτους που κατασπατάλησε το σχέδιο Μάρσαλ και όποια επιδότηση ακολούθησε μέχρι σήμερα.
Ήταν η απουσία Κράτους (και οργανωμένης κοινωνίας) που οδήγησε στον Εμφύλιο. Ηταν η απουσία Κράτους που μας έδωσε τους χειρότερους καπιταλιστές κυβερνώντες και, αργότερα, τους χειρότερους σοσιαλιστές. Πολεμούσαμε το ίδιο μας το Κράτος τουλάχιστον οι μισοί (ανάλογα ποιό κόμμα κυβερνούσε) σε επίπεδο υλοποίησης προγράμματος και ΟΛΟΙ μαζί σε επίπεδο υποχρεώσεων. Γίναμε ΟΛΟΙ μας λαθρεπιβάτες στο ίδιο μας το λεωφορείο. Γίναμε τα αντισώματα που κατατρώγουν τον ίδιο τον οργανισμό. Μισήσαμε τους εαυτούς μας.
Η γενιά του πολυτεχνείου ήπιε το τελευταίο πικρό ποτήρι. Το 1981 ήταν η τελευταία φορά που ήλθαν πεινασμένοι να φάνε τα λιγοστά υπάρχοντα του Έθνους. Δικαιολογημένοι γιατί τους κυνηγάγανε επί 50 χρόνια στα ξερονήσια και πραγματικά πεινάγανε. Η γενιά του Πολυτεχνείου όμως άρχισε από το 1985 (που είχε μεγαλώσει πιά και διεισδύσει στους μηχανισμούς της εξουσίας) να τρώει ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΧΟΡΤΑΤΗ. 1985, 1989, 1993, 2004. ΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΤΡΩΓΑΝΕ και όχι κάποιοι κακομοίρηδες πεινασμένοι. Εκεί το κουφάρι της Χώρας δεν άντεξε. Καν να’μαστε σήμερα. Μην πέφτετε στη παγίδα του ποιός φταίει. Ο Ανδρέας, ο Κωστάκης, ο…. Η Ιστορία μας φταίει. Μεγαλουργήσαμε μόνοι (ατομικά). Ομαδικά μεγαλουργήσαμε μόνο σε εθνικές καταστροφές, όταν η έννοια του Κράτους είχε καταλυθεί και απελευθερωμένοι από την καταδυνάστευση του Κράτους αφεθήκαμε ελεύθεροι να δράσουμε σαν Ελληνάρες.
Τώρα όμως είναι εποχή ειρήνης. Δεν υπάρχουν πόλεμοι να μας ενώσουν. Η παραδοσιακή διπλωματία που την παίζουμε στα δάχτυλα δεν αποδίδει. Κοιτάξτε το ΓΑΠ με την (ομολογουμένως) αριστοτεχνική του διπλωματία τι πέτυχε. ΤΙΠΟΤΑ ή λίγα. Οι ατομικές οικονομικές ταρζανιές δεν αποδίδουν στη σημερινή παγκοσμιοποίηση. Απαιτείται οργανωμένο κράτος για να προωθηθεί η επιχειρηματικότητα. Σήμερα δεν θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας Ωνάσης. Είναι κάποιοα funds που κρύβουν από πίσω τους Κράτη (βλέπε Κίνα) που αρχίζουν και κυριαρχούν στη θάλασσα.
Κύριοι (και γλυκές Κυρίες) του forum, ΞΕΠΕΡΑΣΤΗΚΑΜΕ από την Ιστορία. Οι Έλληνες δεν είναι της μόδας. Αν δεν αλλάξουμε θα βουλιάξουμε είπε ο ΓΑΠ. Αλλά δεν εννοούσε ότι εννοώ εγώ. Πρέπει να αλλάξουμε ότι ξέρουμε, ότι κάναμε, ότι μας είπανε. Πρέπει να τα σβήσουμε όλα. Και να ξαναρχίσουμε πάλι. Χωρίς εθνική καταστροφή ο Έλληνας δεν το έχει κάνει αυτό ΠΟΤΕ. Ίσως το ΔΝΤ να είναι αυτή η καταστροφή. Αλλά μάλλον δεν αρκεί. Θέλουμε κάτι πολύ χειρότερο για να φορμαριστεί ο σκληρός μας δίσκος. Γιατί πρέπει να φορμάρουμε το δίσκο κρατώντας όμως επιλεγμένα στοιχεία όπως είναι ΜΕΡΟΣ της Ιστορίας μας, το φιλότιμό μας και την περιφάνεια μας…
fakuren           
 ΠΗΓΗ:thenetwar.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: