ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΚΟΜ 90-73 ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ακόμη πιο κοντά στο Παρίσι
Ο Ολυμπιακός παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ κατά διαστήματα, νίκησε με 90-73 την Πρόκομ, έκανε το 2-0 στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας και πλέον απέχει μόλις μια νίκη από την πρόκριση του στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει στο Παρίσι. Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Κλέιζα και Παπαλουκάς. Σπουδαία δουλειά από Τεόντοσιτς και Μπουρούση.

Το ματς

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετικό από το αντίστοιχο της Τρίτης. Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για το 2-0 και το έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Ο Κλέιζα ξεκίνησε ζεστός, ο Μίλος Τεόντοσιτς οργάνωνε άψογα και με τη μπάλα όποτε δεν περνάει από τα χέρια του Λιθουανού φόργουορντ να φτάνει στο Σοφοκλή Σχορσανίτης, ο Ολυμπιακός έκανε το 18-8 αρκετά νωρίς.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν βρει ρυθμό από την αρχή και όσο περνούσε η ώρα η διαφορά αυξανόταν. Ο μοναδικός που προσπαθούσε από την Πρόκομ ήταν ο Κουιντέλ Γουντς, αλλά οι συμπαίκτες του ήταν ιδιαίτερα άστοχοι έχοντας 0/8 τρίποντα μέχρι το δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Κλέιζα συνέχισε να «πυροβολεί» από παντού, Τσίλντρες και Παπαλουκάς έδωσαν λύσεις και έτσι οι Κυπελλούχοι Ελλάδος έφτασαν ακόμη και στο +17 (44-27). Οι Πολωνοί, όμως, δεν παράτησαν το παιχνίδι και με επιμέρους 11-2 στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου ημιχρόνου μείωσαν σε 46-38 και έτσι τελείωσε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ξέχασε τον καλό του εαυτό στα αποδυτήρια του ΣΕΦ και οι Πολωνοί άρχισαν να ευστοχούν και πίσω από τη γραμμή των 6.25 με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν σε 49-49. Οι παίκτες των Κυπελλούχων Ελλάδος εκνευρίστηκαν, η άμυνα τους ήταν κακή και έτσι οι Πολωνοί συνέχισαν να είναι μέσα στο παιχνίδι (57-56). Ο «Τσίλι» έδωσε ορισμένες λύσεις στην επίθεση, ο Μπουρούσης ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και έτσι ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 62-58 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Παπαλουκάς έδωσε το σύνθημα στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Κλέιζα ανέλαβε δράση και οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και η διαφορά έφτασε στο +11 (71-60). Ο Τεόντοσιτς μοίραζε τις ασίστ σαν να στραγάλια, ο Παπαλουκάς ήταν εξαιρετικός πίσω από τη γραμμή των 6.25 και οι Πειραιώτες ανέκτησαν τον έλεγχο. Ο Ολυμπιακός όρθωσε τοίχος στην άμυνα του, οι Πολωνοί έφταναν στο καλάθι του Ολυμπιακού με αρκετό ιδρώτα και έτσι το 2-0 ήταν γεγονός.

Δεκάλεπτα: 25-14, 46-38, 62-58, 90-73

Ολυμπιακός (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 20 (4), Πεν, Τσίλντρες 11, Βούιτσιτς 4, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 2, Χαλπερίν 2, Κλέιζα 26, Μαυροκεφαλίδης 4, Μπέβερλι 2, Τεόντοσιτς 14, Σχορτσανίτης 5.

Πρόκομ (Τόμας Πατσέσας): Σέβεριν, Λόγκαν 5, Χάρινγκτον, Ζαμοΐσκι 3, Γιάγκλα 5, Λάπετα 2, Ζότκα, Βάρντα 10, Γουντς 20, Μπάρελ 5, Γιούιν 19, Χρίτσανιουκ 4.

Διαιτητές: Φάμπιο Φακίνι (Ιταλία), Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία). ΠΗΓΗ:www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: