ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Η Μαρία Τζάνη, ερωτά τον πρωθυπουργό

Εκτός από την οργή και την αγανάκτηση για τους πολιτικούς αυτής της χώρας, υπάρχει και ένα περίτρανο ΓΙΑΤΙ που αρχίζει να γεννιέται στο μυαλό των πολιτών της.
Γιατί μας είπαν ψέματα και «λόγια μεγάλα»;
Γιατί μας μεταχειρίζονται σαν ξένη πραμάτεια;
Γιατί χρησιμοποίησαν την πιο ύπουλη -και ως εκ τούτου αποτελεσματική- στρατηγική για να μας παραλύσουν και να έχουν τον απαιτούμενο χρόνο για να μεθοδεύσουν τα σχέδιά τους σε δύο φάσεις:
-    Φάση πρώτη: χρεοκοπούμε, διαλυόμεθα, πτωχεύουμε. Επί μήνες, αμέσως μετά τις εκλογές, τα Μέσα Μαζικής Πλύσης Εγκεφάλου (ΜΜΠΕ) μας πιλάτευαν. Όταν η κατάσταση υπαρξιακής ανασφάλειας και πανικού γενικεύθηκε, τότε περάσανε στη δεύτερη φάση της στρατηγικής τους:
-    Φάση δεύτερη: εμείς, δηλαδή ο Ελληνικός Λαός, φταίμε. Γιατί είμαστε τεμπέληδες, γιατί φοροδιαφεύγουμε, γιατί κλέβουμε, γιατί είμαστε ανεύθυνοι και της «αρπαχτής». Όλα αυτά!!
Ο Στόχος τους: να ενδοπροβάλουμε, ως κοινωνία, μια συλλογική ενοχή με αποτέλεσμα την καταστροφή και της στοιχειώδους αυτοεκτίμησης που διαθέτουμε ως Έθνος.
Έπειτα ήρθαν τα μέτρα: η ταπείνωση, η εξαθλίωση, η απόγνωση του Ελληνικού Λαού. Ενός λαού, που το υπέδαφος της χώρας του είναι πολλών ειδών «χρυσορυχείο». Ενός λαού, που προσέφερε στην ανθρωπότητα -και προσφέρει ακόμα- με αυτήν την ιδανική του φύση κι αυτή την ανυπέρβλητη και μοναδική διανοητική του παραγωγή.
Σας ερωτώ λοιπόν κύριε Πρωθυπουργέ:
Δεν είχατε καμιάν άλλη εναλλακτική λύση, από το να μας καταστήσετε «προτεκτοράτο»; Πολύ θα θέλαμε μια καθαρή απάντηση. Ένα ΟΧΙ ή ένα ΝΑΙ.
Έστω ένα «ΝΑΙ ΑΛΛΑ...» Θα περιμένουμε για λίγο κάποια απάντηση και μετά θα επανέλθουμε.
Μαρία Τζάνη
Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών                                                                                                   ΠΗΓΗ:www.mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: