ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

«Αν ο Αττίλας φύγει, θα φύγουμε»

«ΑΝ ΦΥΓΕΙο τουρκικός στρατός από την Κύπρο, εγώ δεν θα μείνω», δηλώνει ο πρώην Βρετανός βουλευτής Day, που εκπροσωπεί τους 3.000 Βρετανούς που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ο Stephan Day, που χρημάτισε επί 15 χρόνια βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, ζει εδώ και πέντε χρόνια στην κατεχόμενη Κύπρο.
Ο ίδιος μιλώντας στην τουρκική Σαμπάχ τόνισε: «Όταν ο τουρκικός στρατός ήρθε στο νησί, έφερε τη δημοκρατία και στην ε/κ πλευρά. Οι Ε/κ πραξικοπηματίες έπεσαν από την εξουσία και στο νότιο τμήμα του νησιού επικράτησε η δημοκρατία».

Ο Dayέχει αναλάβει τη Διεύθυνση του Βritish Resident’sSociety. Ο ίδιος τόνισε ότι οι Βρετανοί στο νησί είναι ικανοποιημένοι από την τουρκική εγγύηση και πρόσθεσε: «Οι Βρετανοί εκλαμβάνουν τον τουρκικό στρατό ως εγγύηση στο νησί».

Ο Dayείπε πως η Βρετανία έκανε λάθος κατά την ένταξη των Ε/κ στην Ε.Ε. και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο λάθος όχι μόνο της Βρετανίας, αλλά γενικότερα της Ε.Ε., ήταν το ότι δέχθηκαν τον ε/κ τομέα στην Ε.Ε. χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα των ακινήτων».

Ο πρώην Βρετανός βουλευτής είπε πως ο Ε/κ δικηγόρος της υπόθεσης Όραμς απείλησε ακόμη και τους Βρετανούς που είχαν νοικιάσει σπίτια στα κατεχόμενα και διέμεναν στο ξενοδοχείο Dome. Ακόμη είπε ότι οι Ε/κ, οι οποίοι εποφθαλμιούσαν ακόμη και τις συντάξεις των Βρετανών στη βόρεια Κύπρο που έπαιρναν στη χώρα τους, καθώς και τα ακίνητά τους, απείλησαν με τον ίδιο τρόπο 200.000
Τ/κ που ζουν στο Λονδίνο.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
ΠΗΓΗinfognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: