ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Χειρουργικά...προετοιμασμένοι οι δράστες της τραγωδίας



Καρέ καρέ οι ειδικοί της Αστυνομίας «ιχνηλατούν» το video - ντοκουμέντο, στο οποίο έχουν καταγραφεί οι δράστες του εμπρησμού του κτιρίου της MARFIN επί της οδού Σταδίου, προκαλώντας τον θάνατο στους τρεις εργαζόμενους.

Στο μαγνητοσκοπημένο υλικό διακρίνονται τα άτομα - «κλειδιά» που πρωτοστάτησαν στην επίθεση κατά της τράπεζας, την Τετάρτη που μας πέρασε. Η αστυνομία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο ένα από αυτά τα άτομα να είναι γυναίκα, η οποία κρύβει το πρόσωπο της πίσω από αντιασφυξιογόνα μάσκα.

Οι υπόλοιποι της «ομάδας κρούσης», τους οποίους επιχειρεί να ταυτοποιήσει η Αστυνομία, διακρίνονται είτε να κρατούν το όπλο-σήμα κατατεθέν, την βαριοπούλα, ή ακόμη και να φορούν γάντια και μάλιστα χειρουργικού τύπου. Αυτό το στοιχείο, κατά την αστυνομία, αποκαλύπτει και την προετοιμασία του χτυπήματος.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα VETO, η « ομάδα κρούσης», η οποία είχε παρεισφρήσει σε μπλοκ διαδηλωτών που είχε συγκροτηθεί μπροστά από το Μουσείο, δραστηριοποιείται στην μία πλευρά του όγκου της διαδήλωσης, και είναι αυτή η ίδια ομάδα η οποία επιτέθηκε και κατά του βιβλιοπωλείου «Ιανός» και απείλησε τα άτομα που βρίσκονταν εντός του καταστήματος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, κάμερα του βιβλιοπωλείου έχει καταγράψει σκηνές από την επίθεση. Το υλικό αυτό ερευνάται ήδη.

Τα έξι στιγμιότυπα

Παρακολουθώντας το VIDEO σε πολύ χαμηλή ταχύτητα, σχεδόν παγώνοντας τις στιγμές, διακρίνει κανείς τους δράστες.

1) Μόνος του ο ένας από την ομάδα παρακολουθεί



2) Άλλα δύο μέλη της ομάδας



3) Δύο μέλη της ομάδας κρούσης, το ένα εκ των οποίων κρατά την βαριοπούλα



4) Άλλο μέλος της ομάδας, που φορά γάντια



5) Η φιγούρα με την αντιασφυξιογόνα μάσκα



6) Σε άλλη χρονική στιγμή, η ίδια φιγούρα. Η Αστυνομία είναι σίγουρη πως πρόκειται για γυναίκα.



Το Video



Το συγκεκριμένο Video αρχίζει με την φωτιά που εκδηλώθηκε στο κτίριο της τράπεζας και που ακόμη δεν έχει λάβει διαστάσεις. Η πυρκαγιά δεν έχει ακόμη μεταδοθεί στις εσωτερικές επενδύσεις του εργασιακού χώρου. Οι διαδηλωτές περνούν μπροστά από την φωτιά χωρίς να δίνουν καμία σημασία. Η «ομάδα κρούσης» ανεβοκατεβαίνει την διαδήλωση. Σε άλλο οπτικοακουστικό υλικό, που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα tvxs αλλά και μεταδόθηκε από την δημόσια τηλεόραση, ακούγονται φωνές διαδηλωτών και σε κάποια στιγμή εντοπίζεται μία γυναικεία φωνή να κραυγάζει δίνοντας εντολές, όπως «σπάστε τα... σπάστε τα... σπάστε τα τζάμια».



zougla.gr             
 ΠΗΓΗ:www.i-reportergr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: