ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Κυβερνώσα «Χαραυγή» «Αλήθεια» & «Πολίτης»

Του Λάζαρου Μαύρου

Ουδέποτε πρίν στην Κύπρο, σε ολόκληρη την ιστορία του κυπριακού Τύπου, της δημοσιογραφίας, των εφημερίδων, των περιοδικών και της ανέλιξής των την τελευταία 20ετία σε ΜΜΕ, που περιλαμβάνουν ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, ΔΕΝ υπήρξε δολοφονία δημοσιογράφου, εκδότη ή διευθυντικού των στελέχους, ούτε επί αγγλικής σκλαβιάς 1878-1960, ούτε στα 49 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας 1960-2009, παρά μόνο μία και μοναδική φορά:

Την νύχτα της Δευτέρας, 23ης Απριλίου 1962, στον τουρκομαχαλλά της Λευκωσίας: Διατεταγμένοι εκτελεστές της τουρκικής ΤΜΤ, διοικούμενης από αξιωματικούς του Γραφείου Ειδικού Πολέμου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου και με επικεφαλής της πολιτικής πτέρυγας της ΤΜΤ τον Ραούφ Ντενκτάς, δολοφόνησαν τους δημοσιογράφους - δικηγόρους Αϊχάν Χικμέτ και Αχμέτ Γκουρκάν. Εκδότες της αντι-ντενκτασικής εβδομαδιαίας τ/κ εφημερίδας «Τζούμχουριετ» και συνεργάτες του δολοφονηθέντος το 1965, επίσης από την ΤΜΤ, αντι-ντενκτασικού συνδικαλιστή του ΑΚΕΛ Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και του γιατρού και πολιτευτή, συνεργάτη του τότε Προέδρου Μακαρίου, δρος Ιχσάν Αλή. Τον Χικμέτ τον πυροβόλησαν στο κρεβάτι του. Δίπλα απ’ τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του. Και τον Γκουρκάν μέσα στ’ αυτοκίνητό του, μόλις επέστρεψε στο σπίτι του.

Την νύχτα της Κυριακής 20ής Μαρτίου 1994, πληρωμένος από τις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, Ελληνοκύπριος του υποκόσμου, πυροβόλησε με πέντε σφαίρες και δολοφόνησε τον εκπρόσωπο Τύπου της τότε Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν, Θεόφιλο Γεωργιάδη. Έξω από το σπίτι του, μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητό του.

Την νύχτα της Δευτέρας 11ης Ιανουαρίου 2010, άγνωστος εκτελεστής δολοφόνησε με δύο πυροβολισμούς, έξω από το σπίτι του, τη στιγμή που κατέβαινε από το αυτοκίνητό του τον επικεφαλής του Συγκροτήματος ΜΜΕ «Δίας» Άντη Χατζηκωστή.

Α Υ Τ Ο Ν Ο Η Τ Ο δημοσιογραφικό καθήκον, υπέρτερο της ψυχικής συντριβής, επιβάλλει να διατυπώνουμε εγκαίρως, ευθαρσώς και εντίμως ΚΑΙ τις δικές μας υποψίες, εκτιμήσεις και εικασίες για το διαπραχθέν κακούργημα. Για να τις γνωρίζει και να τις συνεκτιμά, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ διερευνώμενες ΚΑΙ η κοινωνία ΚΑΙ, προπάντων, οι αρμόδιες Αρχές που έχουν το δύσκολο καθήκον να εξιχνιάσουν το έγκλημα. Αυτό έκανε η στήλη την Τετάρτη και την Πέμπτη. Τζι’ εππέσαν πάνω μας να μάς φαν τζιαι να μας ξηκοκκαλίσουν: Η κυβερνώσα «Χαραυγή», η «Αλήθεια» και ο «Πολίτης»! Δεν πειράζει. Ενδεχομένως γνωρίζουν με βεβαιότητα όσα αγνοούμε εμείς οι «άθλιοι», «παράφρονες», «παρανοϊκοί», «επικίνδυνα αρρωστημένα μυαλά», «βλάκες» κι όσα άλλα μας προσάπτουν! Προσευχόμαστε να έχουν απόλυτο δίκαιο.

Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: