ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Τρομοκρατικό κτύπημα με εκρηκτικό μηχανισμό στον Αγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις 8 το βράδυ, δίπλα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε κάδο, πάνω σε παρτέρι, στην συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Αμαλίας, απέναντι από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην απογευματινή εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" και είπαν ότι σε 10 λεπτά θα γίνει έκρηξη στο Σύνταγμα χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές σημείο. Η αστυνομία πρόλαβε να διακόψει την κυκλοφορία καθώς επίσης είχαν απομακρύνει τους ευζώνους από το μνημείο αλλά και τον αστυνομικό φρουρό από το φυλάκιο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο που έγινε η έκρηξη.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Αρκετά τζάμια από το κτίριο της Βουλής έσπασαν.

Αμέσως ο χώρος αποκλείστηκε, ενώ Εύζωνοι και διερχόμενοι πολίτες απομακρύνθηκαν άρον - άρον.Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες. Η οδική πρόσβαση στο Σύνταγμα είναι αυτή τη στιγμή αδύνατη καθώς η περιοχή έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών.Τοπολογικά, είναι ίσως το πλέον προκλητικό τρομοκρατικό χτύπημα των τελευταίων ετών καθώς σημειώθηκε σε ώρα αιχμής κυριολεκτικά στην καρδιά της ΑΘήνας.Εντύπωση πάντως προκαλεί πώς οι τρομοκράτες κατάφεραν να "χτυπήσουν" στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας και μάλιστα σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της πρωτεύουσας, στον περίβολο του ελληνικού κοινοβουλίου.MEGA,ΕΘΝΟΣ,Troktiko

ΝΕΑ.Έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 7.59 το βράδυ του Σαββάτου έξω από το κτίριο της Βουλής, μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Η αστυνομία είχε προλάβει να εκκενώσει την περιοχή και να διακόψει την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία στις 19:45.

Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματίες, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές, κυρίως σε τζάμια των γραφείων του Κοινοβουλίου, αφού το ωστικό κύμα κατευθύνθηκε προς το κτίριο της Βουλής.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός (μάλλον ωρολογιακός) ήταν μικρής ισχύος και είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται έξω από παρτέρι, στη συμβολή της Λ.Βασιλίσσης Σοφίας και της Λ.Αμαλίας, κοντά στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου.

Οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Αποκλεισμένοι είναι οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή. Επιτόπου βρέθηκαν κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ανάλογη επίθεση σε χώρο της Βουλής, σε μια από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας.

Την ώρα της έκρηξης συνεδρίαζε στη Βουλή ο ΚΤΕ Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Χρ.Παπουτσής, σε δηλώσεις του στο Mega, είπε ότι πρόκειται για ένα χτύπημα κατά της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Συνασπισμού τονίζεται: «Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.»

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνεται: «Το ΚΚΕ καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή. Αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαό.»

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: