ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ο σκηνοθετημένος δήθεν εμπρησμός της συναγωγής στα Χανιά και η διεθνής εκμετάλλευση του

''Συγκλονισμένοι'' κι ''εξοργισμένοι'' Ελληνοαμερικανοί από την αντισημιτική πράξη στα Χανιά

''Συγκλονισμένος'' ο ΣΑΕάρχης ΗΠΑ
«GREEK AMERICAN COMMUNITY OUTRAGED BY ACT OF ANTI-SEMITISM IN GREECE
The Greek American community is outraged at the recent act of anti-Semitism at the historic Chania Synagogue in Crete. We are deeply disturbed that such acts of terrorism happen in the 21st century Greece. We urge our fellow Greeks to look beyond religious and national differences and live peacefully in a democratic society. We also urge the Greek government to appeal to the public to reject hate crimes. As Greek Americans, we appeal to all people to denounce such acts and voice support to eliminate hatred and racism in Greece.
Theodore G. Spyropoulos
Coordinator, World Council of Hellenes Abroad / USA Region - Chicago, January 7, 2010»
(Σημ. σύντ.: Καταλαβαίνουμε τα θιγμένα φιλοεβραϊκά συναισθήματα του Συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ γιά την -καταδικαστέα- πράξη στα Χανιά, αλλά από πότε μπορεί να ομιλεί γιά λογαριασμό της Ελληνοαμερικάνικης Κοινότητας, όταν δεν εκπροσωπεί ούτε τα μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου του; Πότε θα ''ενηλικιωθεί'' και θα σοβαρευτεί;)

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας έκδοσε και ο πρόεδρος της ΠανΚρητικής 'Ενωσης Αμερικής, Θεόδωρος Μανουσάκης:
Προς τα ΜΜΕ, την Ομογένεια, τα μέλη της ΠΕΑ και Κάθε Ενδιαφερόμενο Πολίτη
Οι Κρήτες, οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες αποδοκιμάζουμε έντονα την απόπειρα εμπρησμού εναντίον της Συναγωγής των Χανίων
Μετά την απόπειρα εμπρησμού εχθές, 5 Ιανουαρίου 2010, της ιστορικής Συναγωγής των Χανίων, εμείς οι Κρήτες στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής είμαστε εξοργισμένοι με κάθε πράξη αντισημιτισμού στην Ελλάδα και κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας των Ελλήνων εβραϊκής θρησκείας.
Εμπρηστές προσπάθησαν να κάψουν την ιστορική εβραϊκή Συναγωγή των Χανίων κατά τις νυχτερινές ώρες εχθές, αλλά ομάδα πυροσβεστών έθεσε τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, αφού αυτή είχε καταστρέψει μία εξωτερική σκάλα και είχε προκαλέσει ζημιές σε μερικά βιβλία της βιβλιοθήκης της Συναγωγής. Ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, κ. Νικόλαος Σκουλούδης, ανακοίνωσε ότι βρέθηκε δοχείο με εύφλεκτο υγρό κάτω από την ξύλινη σκάλα, όμως η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο πριν εξαπλωθεί στην υπόλοιπη Συναγωγή.
Ως έκφραση του αποτροπιασμού και της οργής μας για όλες αυτές τις ενέργειες εναντίον της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα, υπογράφουμε αυτή τη δήλωση και κάνουμε έκκληση σε όλους τους καλόπιστους πολίτες να εκφράσουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες εξάλειψης του μίσους και του ρατσισμού στην Ελλάδα.
Εκ μέρους της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Μανουσάκης

Τι παιχνίδια παίζονται; Προσέξατε την διαμαρτυρία του ο κ. πρόεδρος πως την αρχίζει;: ''Οι Κρήτες, οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες αποδοκιμάζουμε έντονα την απόπειρα εμπρησμού εναντίον της Συναγωγής των Χανίων''. Δηλαδή, η Κρήτη είναι... αυτόνομη περιοχή της Ελλάδας ή ημιανεξάρτητη χώρα; Οι Κρήτες δεν είναι 'Ελληνες; Και γιά την ιστορία θυμίζουμε: ''Στα πλαίσια συνεδρίου, που πραγματοποιήθηκε το 2007 στην Κρήτη, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, όλως περιέργως, απέρριψε την ένταξη στο τελικό ψήφισμα του συνεδρίου, που εκδόθηκε στο Λασίθι, εισήγηση του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων, Μανώλη Πατεράκη, για καταδίκη των αυτονομιστικών κινήσεων, μετά από αντίδραση, κυρίως, των (Kρητικών) Ομοσπονδιών της Γερμανίας και της Αμερικής''.

Σημ. σύντ.: Πριν τρία χρόνια,
το ''Κ'' είχε αποκαλύψει την προπαγάνδα στις ΗΠΑ, μέσω ιστοσελίδων υπουργείων, δημόσιων Υπηρεσιών, Πανεπιστήμιων, που έκαναν αναφορά σε ανεξάρτητο...κράτος Κρήτης. Ο τότε πρόεδρος της ΠανΚρητικής 'Ενωσης Αμερικής Μ. Βεληβασάκης, ενώ αρχικά ειρωνευόταν, μετά το ''κράξιμο'' του ''Κ'', αναγκάστηκε να στείλει επιστολή, μόνο στη ΝΑSA. Γενικά, οι κρητικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ τότε, σιώπησαν ομαδικά.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε blog (Αbravanel) των Ελληνο-Εβραίων στην Ελλάδα και ''ο πρόεδρος του United Hellenic American Congress, κ. Andrew Athens έχει εξοργισθεί με τον εμπρησμό και θα προβεί σε διάβημα προς τον Πρωθυπουργό, με τον οποίον συνδέεται με μακροχρόνια φιλία'', όπως σχολιάζει στην ιστοσελίδα ο -επίσης, ''εξοργισμένος''- πρόεδρος του ''Παγκρήτιου Κληροδοτήματος'', πρώην πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Σικάγου και στέλεχος της Ομοσπονδίας ελληνικών Οργανώσεων Ιλλινόις, Δρ. Γιώργος Παπαδαντωνάκης.

Σύμφωνα με ''φήμες'' από το Σικάγο, όλοι οι εξοργισμένοι, ''θα προβούν και σε έντονη διαμαρτυρία προς την ισραηλινή κυβέρνηση'' που κρατά (πολιτικά) ''αιχμάλωτο'' τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, γιά να του αποσπά, με δόλιο τρόπο, περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου (οικόπεδα, κτίρια), πράξη που κατάγγειλαν έντονα και οι Παλαιστίνιοι. Παράλληλα, έστω κι ετεροχρονισμένα, οι ''εξοργισμένοι'' θα ''καταγγείλουν έντονα'' και τις βιαιοπραγίες εναντίον των Παλαιστίνιων (Γάζα κ.ά.) από τους Ισραηλινούς, που αγγίζουν (ή ξεπερνούν) τα όρια της γενοκτονίας.έ



Δεν υπάρχουν σχόλια: