ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Όλη η Ελλάδα ΕΝΑ (για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό)


ΓΙΑΤΙ;
Δήλωση του ότι «Είμαι εδώ και ψάχνω το δρόμο για Εμένα, το Έθνος και το Κράτος μου».
ΠΟΥ και ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ;
Στους πεζόδρομους γύρω από την Ακρόπολη, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Θησείο, Αδριανού, Στενά Πλάκας, Στήλες Ολυμπίου Διός και από εκεί ακτινωτά προς κάθε πεζόδρομο και πεζοδρόμιο.
Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη – την Δημοκρατία, την Τέχνη, την Δημιουργία. Για αυτό στην Ακρόπολη.
Δεν εμποδίζουμε την κίνηση των οχημάτων – είμαστε το ίδιο με αυτούς που δεν είναι μαζί μας, τους προσκαλούμε, δε τους προκαλούμε, δεν τους συγχύζουμε. Για αυτό στους πεζόδρομους.
ΠΟΤΕ και ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ;
Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, 4:00 μ.μ. και για τις επόμενες 2 ώρες
Δεν επιβαρύνουμε την οικονομία με μείωση της παραγωγικότητας. Για αυτό Κυριακή.
Δεν χρησιμοποιούμε  άλλες επετείους ως αφορμή, δεν συγκεντρωνόμαστε μέσα ή κοντά στις γιορτές, μένουμε σε μια ημερομηνία που επιτρέπει τη διάδοση του μηνύματος αλλά δεν το αφήνει να ξεχαστεί.  Για αυτό στις 12 Δεκεμβρίου.
Δεν παρεμποδίζουμε τον τουρισμό και την κίνηση των ανθρώπων που θαυμάζουν την Ελλάδα. Για αυτό στις 4:00 μ.μ.
ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;
Φορέστε Ο,ΤΙ γαλάζιο, μπλε, λευκό. Φορέστε ένα μικρό ελληνικό σημαιάκι στο πέτο σας – ακόμα και χάρτινο χειροποίητο. Φορέστε ότι θα φορούσατε αν πηγαίνατε σε αγώνα της Εθνικής Ελλάδας. Γιατί αυτή τη μέρα δεν υπάρχει καμία ομάδα παρά μόνο η πίστη αυτών που αγαπούν την Ελλάδα.
ΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΜΑΣΤΕ και ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;
Ως Έλληνες, ή ως παραστάτες των Ελλήνων (ιδεολογικοί, επαγγελματικοί και ό,τι άλλο) πέρα από κόμματα, πέρα από ομάδες κοινωνικές, οικονομικές, ιδεολογικές. Ως ένα σύνολο. Με εμπιστοσύνη σε καθέναν που θα βρεθεί δίπλα μας εκείνη τη στιγμή. Γιατί ότι μας χωρίζει μας έχει καταβαραθρώσει σε όλη την Ιστορία.
Ψιθυρίζουμε ή ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ και αν θέλουμε κρατάμε πλακάτ μόνο με τα: «ΕΛΛΑΣ», «ΑΝΑΠΤΥΞΗ», «5 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Γιατί δεν θέλουμε η ουσία να χαθεί σε πολλές κουβέντες. Γιατί δεν γκρινιάζουμε για ό,τι χάσαμε αλλά ευελπιστούμε για αυτά που θέλουμε.
Απομακρύνουμε, αδιαφορούμε, κρατάμε εκτός ό,τι ακραίο επιχειρεί να μας διασπάσει. Ανθρώπους, ομάδες, συναισθήματα μέσα μας που μας βάζουν σε πειρασμό να φερθούμε με αγένεια, με ασέβεια, με οργή. Πορευόμαστε σαν να πηγαίνουμε σε μια μάχη, με ενθουσιασμό, με τραγούδι, αλλά ξέροντας ότι ο εχθρός είναι η υπερβολή, οι ακραίες εκφράσεις, ο κακός μας εαυτός. Γιατί η απώλεια του μέτρου, η αντιδικία, η άκρατη φιλαυτία μας οδήγησε στους σημερινούς δρόμους περιπέτειας.
ΠΩΣ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ;
Είστε στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης;     Διαβάστε το ή και διαφημίστε το.
Είστε στο χώρο των εκτυπώσεων και της διαφήμισης; Εκτυπώστε το, τοιχοκολλήστε το.
Έχετε κάποιο blog ή άλλο ενημερωτικό site, ή group σε κοινωνικό δίκτυο;   Αναρτήστε το.
Έχετε e-mail; Στείλτε το
Είσαστε ομάδα ή οργανισμός ή θεσμός; Διαδώστε το στα μέλη σας.
5 ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (με λίγα και απλά λόγια)


ΠΟΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ και ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ;

-       Κατανάλωση.
Καταναλώστε κατά το δυνατό Ελληνικά προϊόντα. Καταναλώστε με μέτρο. Καταναλώστε κατά τι λιγότερο από όσο παράγετε (με την δική σας αίσθηση).
Γιατί έτσι θα μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα. Γιατί έτσι θα προσαρμόσουν σιγά-σιγά οι διάφοροι κλάδοι την παραγωγή τους στα νέα δεδομένα – προς εξαγωγή, προς χαμηλό κόστος, προς νέες τεχνολογίες.
-       Παραγωγή.
Δημιουργήστε, αναπτύξτε, πωλήστε αυτά που γνωρίζει η Ελλάδα, σε μια αποτελεσματική και αποδοτική καθετοποιημένη αλυσίδα παραγωγής. Γεωργία-Κτηνοτροφία: Από την παραγο-ανάλωση στον κήπο σας έως την εξαγωγή σε τελικές αγορές, προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τουρισμός: Δώστε νέο, ποιοτικό, συνεχώς ανανεούμενο «νόημα» και «θέμα» σε κάθε δραστηριότητα. Υπηρεσίες (Εξαγόμενες) : Μεταφορές (Ναυτιλία, οδικές, αγωγοί), Κατασκευές, Ψυχαγωγία-Πολιτισμός-Αθλητισμός.

Γιατί σε αυτά υπάρχει η μαγιά, η παράδοση και η γνώση. Γιατί σε αυτά υπάρχει ένα βάρος αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Γιατί αυτά χρειάζονται διόρθωση και όχι εξαρχής χτίσιμο.

-       Καινοτομία.
Συνδυάστε την παράδοση με το νέο. Βρείτε νέους τρόπους (π.χ. δίκτυα συνεργασίας), νέα μέσα (π.χ. Internet), νέες πηγές (π.χ. ανανεώσιμη ενέργεια, ορυκτός πλούτος) για αυτά που γνωρίζει η Ελλάδα.
Δημιουργήστε νέα προϊόντα, υπηρεσίες, μεθόδους, γνώση που μπορούν να εξαχθούν.
Γιατί έτσι δεν παλιώνεις σαν χώρα, σαν κοινωνία, σαν άνθρωπος. Γιατί έτσι, όλοι σε μαθαίνουν ξανά και ξανά και δε σε ξέρουν μόνο για αυτό που ήσουν ή είσαι, έστω και αν αυτό είναι πολύ καλό.
-       Εκπαίδευση – Καλλιέργεια
Διαβάστε, γνωρίστε, μάθετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας τους θεσμούς, τους οργανισμούς και τα μέσα σαν άξια εργαλεία.
Διαβάστε, γνωρίστε, μάθετε τα συστατικά του Έθνους και του Κράτους και ό,τι θα σας βοηθήσει στους στόχους.
Εκπαιδευτείτε από τους παλιούς και εκπαιδεύστε τους νεώτερους.
Περιορίστε στη ζωή σας τα ανούσια και περιττά που δεν σας αναπτύσσουν και ούτε καν σας ξεκουράζουν και ψυχαγωγούν ουσιαστικά.
Γιατί έτσι, δεν ξεχνάς, δεν κοιμάσαι, δεν ξεγελιέσαι. Γιατί έτσι, αναπτύσσεσαι, στέκεσαι και εντάσσεσαι.
-       Αποτελεσματικότητα
Τέλος στο επί τόπου τρέξιμο, τέλος στο κυνήγι της ουράς μας, τέλος στον ωχ-αδελφισμό, τέλος στην πολυπλοκότητα, τέλος στην τεχνητή δυσκολία, τέλος στην αδιαφορία, τέλος στην συμφεροντολογία.
Όποιος μπορεί, βοηθά όπως μπορεί, όποιον μπορεί σε οποιοδήποτε χώρο, κοινωνικό και επαγγελματικό.
Όποιος μπορεί προσφέρει εθελοντική εργασία σε πρόσωπα, σε ομάδες, σε οργανισμούς δημιουργώντας υπεραξία κοινωνική ή και οικονομική.
Γιατί έτσι δεν λαχανιάζεις πριν καν ξεκινήσεις έναν αγώνα, δεν απογοητεύεσαι, δεν αισθάνεσαι μόνος, δεν φοβάσαι το αποτέλεσμα.




ΠΟΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ;

-       Δεν περιμένουμε βοήθεια από το σημερινό Κράτος, αλλά μάλλον αναμένουμε ότι θα συναντήσουμε εμπόδια. Το ξέρουμε και το υπομένουμε. Δεν ξεπερνάμε τα εμπόδια με πονηριά, κλεψιά, διαφθορά, αλλά ανακαλύπτουμε έντιμες εναλλακτικές οδούς με την εφευρετικότητα και την εξυπνάδα μας. Αναγνωρίζουμε ότι δρούμε σε αφιλόξενες συνθήκες και ότι πρέπει επιτέλους να κινηθούμε και να τα βγάλουμε πέρα όχι σε στέρεο έδαφος αλλά μέσα στο βούρκο.

ΓΙΑΤΙ το Κράτος δεν μπορεί να μας βοηθήσει ή βοηθάει έμμεσα δρώντας σε άλλες κλίμακες. ΓΙΑΤΙ όντας μέσα στο βούρκο η πονηριά-κλεψιά-διαφθορά θα μας κρατήσει μόνο για λίγο στην επιφάνεια. ΓΙΑΤΙ η ανάλωση της ενέργειας μας στην κριτική όσων χρησιμοποιώντας πονηριά-κλεψιά-διαφθορά (νομίζουν ότι) ξέφυγαν όταν ακόμα ήμασταν σε στέρεο έδαφος, βουλιάζει όλους τους υπόλοιπους ακόμα πιο βαθιά.

-       Δεν περιμένουμε την οργάνωση των πολλών, τον καθορισμό ενεργειών και δράσεων, την περαιτέρω ανάλυση των στόχων. Δρούμε βλέποντας τους στόχους και επικεντρώνοντας τις προσπάθειες μας σε αυτούς με όποιο μέσο και σε όποιο βαθμό μπορούμε.

ΓΙΑΤΙ η απόλυτη οργάνωση μας καθυστερεί. ΓΙΑΤΙ η πολλή ανάλυση μπορεί να μας βγάλει από το δρόμο και να ξυπνήσει πάθη και συμπεριφορές που μας έφεραν εδώ που είμαστε. ΓΙΑΤΙ η όποια αλλαγή – λιγότερο ή περισσότερο σωστή – επιχειρείται από πάνω προς τα κάτω θα πρέπει να συναντηθεί με μια αλλαγή από κάτω προς τα πάνω – τη δική μας αλλαγή. ΓΙΑΤΙ αν ο καθένας προσπαθεί να υπερβεί εαυτόν θα μείνει στην ιδέα και δεν θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση της.

-       Αποφασίζουμε ΟΛΟΙ να φερόμαστε όπως θα θέλαμε να μας φέρονται και εμπιστευόμαστε οικογένεια, φίλους, συνεργάτες για να χτιστεί από την αρχή μια υγιής κοινωνική συνοχή και να αποτελέσει την «κόλλα» μεταξύ των στόχων και τον καταλύτη για την επίτευξή τους.

ΓΙΑΤΙ αν εμπιστευτείς και σε εμπιστευτούν πετάς από πάνω σου πολλές αγωνίες. ΓΙΑΤΙ από τη σχέση με τους άλλους μαθαίνεις που είσαι, που θέλεις να είσαι, που σου αρμόζει να είσαι και που μπορείς να είσαι – ως άνθρωπος και ως κοινωνική ομάδα. ΓΙΑΤΙ η «ελληνική» κοινωνική συνοχή (μέσα από τα πολλά της πρόσωπα) μας βοήθησε σε όλους τους αγώνες μας. (Ας ελπίσουμε ότι το τωρινό της χτίσιμο θα είναι πιο δυνατό και μόνιμο). ΓΙΑΤΙ έτσι θα ξεπηδήσουν εντελώς νέες «φύτρες» σε πολιτικό, επαγγελματικό, κοινωνικό επίπεδο – κάποιες από αυτές μπορεί να βοηθήσουν σε μια νέα αρχή.
Ένας από Εμάς
Υ.Γ. : Διαβάστε το ξανά και ξανά, με προσοχή σε κάθε μια λέξη. Αν βρίσκετε ότι έχει ουσία, κάντε το “προσευχητάρι” για την ανάπτυξη της δικής σας και της Ελλάδας. Δώστε το παρόν στο “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ”.

Enas.apo.Emas@gmail.com                                                                                                                           ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: