ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τα θαύματα δεν διαρκούν...


ΚΑΘΕ ΘΑΥΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙ τρεις ημέρες. Αυτό λέει ο θυμόσοφος λαός. «Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση», κατά τη… θεόπνευστη ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος από τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, για να συνεχίσει το εξαίρετο... έργο που άρχισε πριν από 14 μήνες. Υπεραισιόδοξος εφάνη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για τα πεπραγμένα του και τις σχετικές αποφάσεις των Βρυξελλών και των υπολοίπων. Ολα πηγαίνουν κατ’ ευχήν, δεν πρόκειται να υπάρξουν πρόσθετα μέτρα, ανέφεραν επανειλημμένως κυβερνητικοί παράγοντες.

ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ. Προσγείωση που φέρνει....
ανακάτεμα ακόμη και στους έμπειρους, καθώς σχεδόν τίποτα δεν βγαίνει στην κυβέρνηση, σύμφωνα με το πρόγραμμά της. Τα δύσκολα έπονται. Και, κατά τα φαινόμενα, θα είναι οδυνηρά. Οι απολύσεις είναι δεδομένες στο δημόσιο τομέα, όπως κι αν τις μετονομάσουν. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με το αδιέξοδο που η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου έχει οδηγήσει τη χώρα, οι κυβερνητικοί παράγοντες, αποφάσισαν να παίξουν και πάλι επικοινωνιακά -το κατέχουν καλά το παιχνίδι- ζητώντας συναίνεση. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι συναίνεση επιδιώκει και την επιτυγχάνει κάποιος όταν επιδεικνύει διάθεση συμβιβασμού, όταν δηλώνει έτοιμος να καθίσει στο τραπέζι και να κάνει ένα και δύο βήματα πίσω αν θεωρηθεί ότι κατετέθη αντικειμενικά υπέρτερη πρόταση για τη λύση προβλήματος.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΜΩΣ, δεν δέχεται κουβέντα. Εχει το μαχαίρι και το πεπόνι και ορίζει το παιχνίδι με τον τρόπο που θέλει. Πώς όμως μπορεί να υπάρξει συναίνεση; Πώς να ενδώσει κάποιος σε πολιτικές που οδηγούν στον όλεθρο έναν λαό; Πώς να συμπορευθεί ο λαός με κάποιους που δεν παίρνουν από λόγια και συνεχίζουν το δρόμο τους, φορώντας παρωπίδες, χωρίς να κοιτάζουν για εναλλακτικές δεξιά κι αριστερά;                                                                  ΠΗΓΗ:www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: