ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Αύριο είναι η πρόβα τζενεράλε εκείνων που θα γκρεμίσουν το σάπιο καθεστώς


Απομένουν λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Τα στρατόπεδα έχουν σχηματοποιηθεί. Στον δεύτερο γύρο αναμετράται το μπλοκ των μνημονιακών με το μπλοκ όσων επιθυμούν την απεμπλοκή από την κατάσταση της εθνικής οικονομικής ομηρίας. Ειδικά στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες τα μπλοκ αυτά είναι εμφανή.
Στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Σγουρός υποστηρίζεται από κόμματα και κομματίδια που στηρίζουν με πάθος το μνημόνιο. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι, Δημοκρατική(ή μήπως Μνημονιακή;) Αριστερά   και Δράση (του διαχρονικά ακραία νεοφιλελεύθερου Στέφανου Μάνου). Και την παρασκηνιακή στήριξη της κας Μπακογιάννη (κόμμα «Αβάπτιστον»). Είναι ένα μπλοκ άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αρμό της εξουσίας. Συνδέονται παρασκηνιακά και στηρίζουν το μνημόνιο με πάθος.
Από την άλλη μεριά είναι όλοι οι υπόλοιποι. Ετερόκλητοι ναι. Ασύνδετοι ναι. Bαθιά πληγωμένοι όμως και αγανακτισμένοι από μια κυβέρνηση η οποία όσα λεφτά υπεξαίρεσε από τον ελληνικό λαό, τα σπατάλησε με την πολιτική της ύφεσης, την πολιτική του Μνημονίου. Οργισμένοι με τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού «ή Σγουρός, ή εκλογές». Είναι εκείνοι που πήγαν την πρώτη Κυριακή και καταψήφισαν το καθεστώς υποτέλειας
Οι άλλοι, που δεν πήγαν την προηγούμενη Κυριακή, να ψηφίσουν είναι περισσότερο απογοητευμένοι παρά οργισμένοι. Είναι εκείνοι που δυστυχώς έχουν χάσει την ελπίδα, που δεν βλέπουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές. Είναι όμως κι αυτοί μαζί μας στον αγώνα κατά του μνημονίου.
Αλλά πρέπει να ξαναβρούν την ελπίδα. Πρέπει να τους πείσει ο Σαμαράς για να δημιουργηθεί το κοινωνικό μέτωπο που θα αγωνισθεί για μια χώρα που δεν θα είναι υποτελής, που θα λέει όχι στο puppet state του Γ.Α.Π. Για μια ισχυρή χώρα με κοινωνικό πρόσωπο και όχι μια Ελλάδα αρεστή στις όποιες ελιτ, εσωτερικής και εξωτερικής προέλευσης.
Μην γελιέστε, οι υποστηρικτές του μνημονίου είναι μέτωπο. Συνδέονται. Και έχουν χρώμα. Πολλά χρώματα, όχι μόνο πράσινο. Δίπλα στο πράσινο του ΠΑΣΟΚ έχουμε το κίτρινο του Τρεμόπουλου, το πορτοκαλί του Κουβέλη, το ανύπαρκτο διαφανές του Μάνου (ό,τι έχει η Δράση το ρίχνει στη μάχη τώρα με επικεφαλής τον Μπουτάρη, τον αυθεντικότερο εκφραστή του μνημονιακού μετώπου στην ευρύτερη ιδεολογική του πλατφόρμα), το μωβ του Καρατζαφέρη και το «αβάπτιστο» ακόμα της Ντόρας. Α, και του «παντός καιρού» Τατούλη.
Όταν όμως μπλέκονται όλα τα χρώματα σε ένα τότε βγαίνει μαύρο. Το μαύρο του μνημονίου είναι το χρώμα τους. Και αυτό είναι το χρώμα που θα πρέπει να αποκτήσουν όλοι αυτοί την Κυριακή το βράδυ.
Αυτή τη στιγμή δεν ωφελεί να «ψειρίζουμε» το λάθος πρόσωπο της Ν.Δ. Δεν ωφελεί να κοιτάμε τις όποιες λάθος επιλογές προσώπων και την ανικανότητα (όχι πάντα τυχαία) πολλών βουλευτών της και δημάρχων της. Δεν ωφελεί να κατακρίνουμε ό,τι έγινε. Τώρα είναι η ώρα της μάχης.
Όχι μιας μάχης για το ποιος θα είναι περιφερειάρχης, ή δήμαρχος. Είναι μια μάχη ενάντια στο μνημόνιο που πνίγει τους Έλληνες.
Είναι το μήνυμα ότι συνεννοούμαστε και ότι ετοιμαζόμαστε. Είναι η απόδειξη ότι δεν μπορούν να πατάξουν τη λαϊκή θέληση. Είναι τα αναγνωριστικά πυρά του πολέμου ενάντια στη μιζέρια του μνημονίου. Γιατί ο πόλεμος αρχίζει από τη Δευτέρα.
Αύριο Κυριακή είναι η πρόβα τζενεράλε.
Radiomedic                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: