ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Η ψήφος των ομογενών

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ; Να ψηφίζει για το μέλλον της Ελλάδας ο Ελληνας, που κάποια στιγμή οι ανάγκες της ζωής τον οδήγησαν να αναζητήσει την τύχη του σε άλλες πολιτείες, αλλά έχει ακόμη εδώ τις ρίζες του, την πατρογονική του εστία, την υπόλοιπη οικογένειά του, ή ο ξένος οικονομικός μετανάστης, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποκτήσει εθνική συνείδηση και καλά καλά δεν γνωρίζει κόμματα και πρόσωπα;
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ότι ουσιαστικότερο είναι το δεύτερο. Διότι μάλλον αυτό τη βολεύει. Είναι η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε για το πάθος που έχει επιδείξει ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αντιδράσει.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ και να τη δίνει π.χ. σε κατοίκους της Αρούμπα; Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να σχεδιάσει νόμο για την ψήφο των ομογενών. Η προσπάθεια απέτυχε.
ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ, όπως πολλά άλλα. Η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν έχει δώσει προς το παρόν καμία σημασία στο αίτημα τόσων και τόσων Ελλήνων και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού να μπορούν να ψηφίζουν ως ομογενείς. Και παρότι το Συμβούλιο της Ευρώπης συστήνει στην Ελλάδα να κοιτάξει εκ νέου το θέμα της ψήφου των ομογενών, η κυβέρνηση «αγρόν ηγόρασε» και επιμένει στις δικές της σαφώς ψηφοθηρικές θέσεις.
ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ σε ανθρώπους, που καλά καλά δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται, να μπορούν να επιλέγουν κυβερνήσεις για το μέλλον της χώρας και να αρνείται το ίδιο ακριβώς δικαίωμα σε Ελληνες...                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.e-typos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: