ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΜΠΕΣΑλής ο Ολυμπιακός!


ΜΠΕΣΑλής ο Ολυμπιακός!
Εξ ορισμού η Μπέσα δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, όμως η συγκέντρωση, η αγωνιστική του πειθαρχία και η αποτελεσματικότητα έφεραν το 5-0 και το ιδανικό ευρωπαϊκό ξεκίνημα!
Ο Ολυμπιακός ανησυχούσε μόνο για το γεγονός πως δεν ήταν στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας, ωστόσο οι όποιες αμφιβολίες κάμφθηκαν πολύ γρήγορα. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν το ρυθμό τους, ο άξονας ισχυροποιήθηκε με την παρουσία του Μιραλάς, και η εξαιρετική παρουσία του Ντουντού έφεραν γρήγορα αποτελέσματα και γκολ! Το 5-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, η ομάδα του Λίνεν ήταν πειθαρχημένη, συγκεντρωμένη και αποτελεσματική, καλύπτοντας έτσι τα όποια κενά υπάρχουν εξαιτίας της προετοιμασίας. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη των Πειραιωτώ, η οποία μπορεί να μην δίνει... μπόνους, όμως προσφέρει ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η... πρωτόγνωρη εμπειρία του Ολυμπιακού δεν έγινε «εφιάλτης», τα νέα αποκτήματα, Χόλεμπας, Μιραλάς, Μοντέστο βοήθησαν αρκετά, ο Ντιόγκο επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και οι Μαρέσκα, Όσκαρ έβαλαν πλάτες για να τσεκάρει η ομάδα το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση!

Χωρίς εκπλήξεις
Δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη στο βασικό σχήμα ο Λίνεν παρουσιάζοντας την ομάδα που δοκίμαζε από τις αρχές της εβδομάδας. Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Νικοπολίδης, ο Γκαλίτσιος στα δεξιά της άμυνας, και ο Χόλεμπας στα αριστερά. Μοντέστο και Μπράβο ήταν τα δυο στόπερ. Ο Ντουντού με τον Μαρέσκα ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Ζαϊρί να βρίσκεται στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Μιραλάς στα αριστερά και τον Όσκαρ πίσω από τον Ντιόγκο. Βέβαια, κατά τη διάρκεια του ματς, ο Γερμανός έπαιρνε την αριστερή πτέρυγα και επέτρεπε στον Βέλγο να βοηθήσει από τον άξονα


Ο άξονας την διαφορά...
Το «Κεμάλ Στάφα»... έβραζε, όχι από την ατμόσφαιρα των οπαδών της Μπέσα, αλλά από τη ζέστη και την υγρασία! Οι παίκτες του Λίνεν έπρεπε σε πρώτη φάση να υπερκεράσουν το εμπόδιο των συνθηκών που βρήκαν και... λιγότερο των αντιπάλων τους. Οι Αλβανοί εκμεταλλεύτηκαν στα πρώτα λεπτά την «παγωμάρα» του Ολυμπιακού, προσπάθησαν να τρέξουν το ματς, ωστόσο η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και μετά το δεκάλεπτο αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο, γύριζαν τη μπάλα και μπορεί να μην έβρισκαν διαδρόμους για την εστία του , ωστόσο περίμεναν πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο Χόλεμπας και ο Γκαλίτσιος βοηθούσαν από τις πτέρυγες, όμως ο Ντουντού ήταν... όλα τα λεφτά, και από κοντά ο Μαρέσκα με τον Μιραράλας που βοηθούσαν πολύ στον άξονα. Έτσι στο 19' οι παίκτες του Λίνεν σε μια εξαιρετική συνεργασία, έκρυψαν τη μπάλα και... ανάγκασαν τους Αλβανούς να χειροκροτήσουν παρά το γεγονός πως είδαν την ομάδα τους να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο Μιραλάς έσπασε στον Ζαϊρί, αυτός βρήκε έξυπνα τον Μαρέσκα, ο Ιταλός με κεφαλιά βρήκε τον Όσκαρ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0 και έδιωξε το όποιο άγχος από τα πόδια των Πειραιωτών.

Εξαιρετικός ο Ντουντού!
Ο Ολυμπιακός φαινόταν ανέτοιμος, η Μπέσα απλά δεν μπορούσε και οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να φανούν ακόμα πιο απειλητικοί. Σε αυτό το κακό θέαμα, ο Ντουντού ήταν ο παίκτης έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα στους φίλους της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού, από τα πόδια του περνούσαν οι μπαλιές για την επίθεση και μαζί με τον Μαρέσκα κράταγε την ομάδα του ψηλά και τους  Αλβανούς μακριά από την εστία του Νικοπολίδη. Στο 31' ο Ντουντού θα βάλει τη σφραγίδα του στο δεύτερο γκολ, αφού θα βρει με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Όσκαρ και ο Ισπανός με άψογο πλασέ θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας και τα δικά του. Μπορεί οι Πειραιώτες να μην ήταν στο ιδανικό επίπεδο, ωστόσο η συγκέντρωση και η πειθαρχία τους έδωσαν την ευκαιρία να επιβάλλουν τον ρυθιμό τους και να κάνουν ό,τι θέλουν τη Μπέσα

Σφραγίδα και Ντιο...γκολ!

Δοκίμασε ένα, δυο σουτ, όμως το τρίτο ήταν και το φαρμακερό, και στο 47' ο Ντουντού έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος αφού πήρε τη μπάλα από τον Μιραλάς, απέφυγε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς και με ένα γκολ! Οι «ερυθρόλευκοι» έβαζαν τη μπάλα κάτω, έκαναν ό,τι ήθελαν στο κέντρο και τα άκρα με συνέπεια το τέταρτο γκολ να μην αργήσει πολύ. Στο 70' ήταν η σειρά του Γκαλίτσιου να εντυπωσιάσει από τα άκρα και με ωραία ατομική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντιόγκο, ο οποίος με τη βοήθεια της άμυνας και του ώμου του ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, οι φίλοι της Μπέσα μετά τα βεγγαλικά που πέταξαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν και ο Μήτρογλου ήταν από τους λίγους που πάλευαν. Έτσι, στο 83' πίεσε την άμυνα της Μπέσα, ακόμα ένα λάθος και ο ορεξάτος Ντιόγκο με ξερό σουτ διαμόρφωσε το 5-0.


Man of the match:
Ο Ντουντού Σεαρένσε ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και μετά από μια κακή σεζόν απέδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος έκοβε και έραβε στον άξονα, οι μπάλες περνούσαν διαρκώς από τα πόδια του, μοίραζε και έβγαζε την ομάδα του γρήγορα στην επίθεση. Μια ασίστ και ένα γκολ ήταν το καλύτερο επίσημο ξεκίνημα για μια δύσκολη χρονιά.

Αδύναμος κρίκος: Η Μπέσα. Όλοι μιλούσαν για μια ομάδα ικανή να κάνει τη ζημιά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αλβανοί ήταν... αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τους Πειραιώτες, δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να φανούν απειλητικοί και μπροστά σε έναν ανέτοιμο, αλλά σοβαρό Ολυμπιακό παρέδωσαν εύκολα τα «όπλα».

Στο ύψος του: Ο Όσκαρ ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Ολυμπιακού και τα δυο τέρματά του  έβαλαν τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Μπορεί ο Ιμπαγάσα να αποκτήθηκε για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο και ο Ισπανός έδειξε πως θα παλέψει αρκετά. Σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Μιραλάς, Μαρέσκα, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του και ο Χόλεμπας

Η γκάφα: «Γκάφα» ήταν όλη η αμυντική γραμμή της Μπέσα, που σε όποιες απειλητικές επιθέσεις του Ολυμπιακού «κολλούσε». Στο τέταρτο γκολ τα... είχε παρατήσει και ο Ντιόγκο πέτυχε ακάλυπτος ένα άνετο γκολ. Βέβαια, δεν βοήθησε και ο γκολκίπερ, Σέχι, ο οποίος έχει ευθύνη στο τρίτο τέρμα.

Το στραγάλι:Έ να από τα πιο ήρεμα βράδια του πέρασε ο Νταβίντ Φερνάντες, ο οποίος και δεν δυσκολεύθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Ισπανός δεν είχε φάσεις που να τον ανησυχήσουν και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δεν χρειάστηκε να μοιράσει κάρτες.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο αντίπαλος ήταν αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τον Ολυμπιακός, όμως το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανέτοιμοι προβλημάτιζε τον Λίνεν. Όλα αυτά μέχρι το 19' αφού με το πρώτο γκολ των Πειραιωτών οι Άλβανοι κατέρρευσαν και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις. Πειθαρχημένος, συγκεντρωμένος, με ουσία και... Ντουντού στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός «τσέκαρε» ήδη εισιτήριο για την επόμενη φάση, και ο επαναληπτικός στο «Καραϊσκάκη» θα είναι ένα δυνατό φιλικό. Ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική δουλειά στον άξονα, είχε μεγάλη βοήθεια από Όσκαρ, Μαρέσκα, Μιραλάς, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Χόλεμπας, που έδειξε πως μπορεί να προσφέρει λύσεις και ανάσες από το αριστερό άκρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό σημείο και οι προσθήκες των Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, αλλά και των άλλων παικτών θα τον κάνουν ακόμα πιο δυνατό.


LIVE GAME

1' Σέντρα του αγώνα.

4' Πιο απειλητικοί στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι, που δημιουργούν προβλήματα χάρις στην ταχύτητα του Ντος Σάντος.

11' O Ολυμπιακός αναζητά διαδρόμους από τον άξονα. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το τρίτο τους κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο

19' ΓΚΟΛ 0-1:
Εξαιρετική προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, ο Μιραλάς έσπασε στον Ζαϊρί, αυτός βρήκε έξυπνα τον Μαρέσκα, κεφαλιά του Ιταλού στον Όσκαρ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντες Μπορμπαλάν.

25' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οσμάνι, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε
26' Δυνατό σουτ του Ντουντού ο Σέχι έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε

31' ΓΚΟΛ 0-2:
Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Ντουντού στον Όσκαρ και ο Ισπανός με άψογο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του
42' Σουτ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ
45' Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, βολίδα του Χόλεμπας διώχνει με γροθιές ο Σέχι, ενώ το απίστευτο βολέ του Ντουντού κατέληξε άουτ

47' ΓΚΟΛ 0-3:
Ο Ντουντού αφού απέφυγε έναν αντίπαλο, έφερε την μπάλα στο δεξί και με ένα δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σέχι
53' O Μπράβο θέλησε να προλάβει την πάσα στην αλβανική αντεπίθεση, όμως το διώξιμο λίγο έλειψε να κοστίσει ένα αυτογκόλ

70' ΓΚΟΛ 0-4:
Εξαιρετική κίνηση του Γκαλίτσιου από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Ντιόγκο ακάλυπτος κατάφερε με τον... ώμο να πετύχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του

83' ΓΚΟΛ 0-5:
Ακόμα ένα λάθος της άμυνας των Αλβανών, η μπάλα έφτασε στον ακάλυπτο Ντιόγκο, ο οποίος με ξερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ

Οι συνθέσεις:

Μπέσα (Σπετίμ Ντούρο): Σεχί, Αλίου, Τσικαλέσι (62' Χατζίμπουλιτς), Οσμάνι (81' Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι (71' Χότζα), Λαζαρέφσκι.

Oλυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (84' Κατσικογιάννης), Μαρέσκα, Ζαϊρί (75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66' Μήτρογλου), Ντιόγκο.


* Το Κεμάλ Στάφα έχει λιγοστό κόσμο στις κερκίδες του. Υπάρχουν πάντως και λίγοι φίλαθοι του Ολυμπιακού.

* Ο εκφωνητής του γηπέδου ήξερε πολλά για τον Ολυμπιακό. Στο μόνο που δεν ήταν ενημερωμένος ήταν ότι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας δεν είναι πλέον ο Σωκράτης Κόκκαλης.

* Άνθρωποι του Αννόβερο βρίσκονται στις εξέδρες του «Κεμάλ Στάφα», για να παρακολουθήσουν και τον Γιώργο Γκαλίτσιο                                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: