ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τέλος εποχής για το NPD;


060610-npdΑυτό που ούτε τα γερμανικά δικαστήρια αλλά ούτε και η γερμανική αριστερά κατάφεραν εδώ και τόσα χρόνια να πετύχουν από το 1964 που το Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (NPD) έκανε την εμφάνισή του, αναμένεται να το αποφασίσει το έκτακτο συνέδριο του κόμματος, το οποίο πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Βαμβέργη της Άνω Φρανκονίας (Β. Βαυαρία).
Με μία διαφορά... Δεν μιλάμε για κλείσιμο, αλλά για το γεγονός ότι «Το NPD και η DVU (Γερμανική Λαϊκή Ένωση) επιθυμούν να γίνουν ένα κόμμα», όπως δήλωσε ο ηγέτης του NPD Udo Voigt στην γερμανική εφημερίδα JUNGEN FREIHEIT. «Δουλεύουμε πάνω σε μία συγχώνευση των κομμάτων μας», είπε ο Voigt την περασμένη Τετάρτη. «Με αυτόν τον τρόπο θα αναπτυχθούν από κοινού πλέον όλα όσα μας ενώνουν».
Μία σχετική απόφαση εκ μέρους του NPD αναμένεται να προκύψει από την κύρωση σχετικής αποφάσεως της διοικήσεως του κόμματος, στο τρέχον συνέδριο. Η ίδια διαδικασία θα ισχύσει και για την DVU.
Να σημειωθεί ότι τα συνέδρια των κομμάτων στην Γερμανία δεν περιλαμβάνουν όλα τα μέλη αλλά μόνο μέλη συγκεκριμένης διαβάθμισης. Ως εκ τούτου, και στις δύο περιπτώσεις, για να μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει η συγχώνευση να ψηφισθεί και από τα απλά μέλη.
Υπενθυμίζουμε ότι τα πρώτα βήματα για την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων ξεκίνησαν από το 2004, όταν είχε συμφωνηθεί να μην συμμετέχει στις εκλογές το ένα κόμμα σε μία περιοχή όπου είναι υποψήφιο το άλλο. Αυτήν την συμφωνία την ονόμασαν «Συμφωνία για την Γερμανία» και τηρήθηκε μέχρι και το 2009.

Κοινός υποψήφιος Πρόεδρος

Ασχέτως με την έκβαση των κομματικών διεργασιών, οι δύο αρχηγοί, Matthias Faust (DVU) και Udo Voigt (NPD) σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν εχθές, κατά την έναρξη του Συνεδρίου της Βαμβέργης, ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν από κοινού για υποψήφιο πρόεδρο της Γερμανίας, τον εθνικό βάρδο Frank Rennicke. Ως γνωστόν, παρ' ότι η Γερμανία εξέλεξε πέρσι πρόεδρο, σύντομα θα ξαναπραγματοποιηθούν εκλογές, αφού ο επανεκλεγείς πρόεδρος Horst Köhler, παραιτήθηκε την εβδομάδα που πέρασε.
Παναγιώτης ΔούμαςΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: