ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΣΟΜΑΛΟΙ ΤΑ ΚΑΙΝΕ 2 ΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ. ΠΥΡΠΟΛΗΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΠΕΤΡΟΒΟΛΟΥΣΑΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ

Ταραχές σε προάστιο της Στοκχόλμης

Επεισόδια σημειώνονται στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, Στοκχόλμη, όπου νεαροί μετανάστες συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις για δεύτερη ημέρα.

Σύμφωνα με το BBC, στις φλόγες έχει παραδοθεί ένα σχολείο, ενώ οι εξεγερθέντες πετάνε πέτρες. Τα επεισόδια ξεκίνησαν τη Δευτέρα, όταν ομάδα νεαρών μεταναστών από προάστιο της Στοκχόλμης το οποίο αποτελεί γκέτο τους εξαγριώθηκε, καθώς δεν τους άφησαν να μπουν σε σχολικό χορό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περισσότεροι από 100 μετανάστες πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιές σε αυτοκίνητα. Δύο άτομα προσήχθησαν, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερα στη συνέχεια.


Όπως δήλωσαν αστυνομικοί οι Σομαλοί πέταγαν πέτρες στα πυροσβεστικά οχήματα, εμποδίζοντας την προσέγγισή τους στο σχολείο, ενώ επιτέθηκαν και σε αστυνομικό τμήμα. Το προάστιο του Ρίκενμπι, γνωστό και ως "Μικρό Μογκαντίσου" πήρε αυτό το όνομα επειδή είναι το γκέτο Σομαλών. Κατοικείται από μεγάλο αριθμό μεταναστών δεύτερης και πρώτης γενιάς.
Στο σημείο έσπευσαν και υπουργοί της κυβέρνησης, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.                                                                                   ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: