ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Europa League:ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΜΠΕΣΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Η Μπέσα στο «μικροσκόπιο

Η Μπέσα στο «μικροσκόπιο»


H αδύναμη Mπέσα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην προσπάθειά του για πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το gazzetta.gr σκιαγραφεί το προφίλ της αλβανικής ομάδας.
Η αλβανική Μπέσα ιδρύθηκε το 1922. Το ντεμπούτο της στην πρώτη κατηγορία της Αλβανίας ήταν το 1933. Μέχρι εκείνη την χρονιά ονομαζόταν Καβάγια. Την ίδια χρονιά επισημοποιήθηκε το όνομα της ως Μπέσα. Η πρώτη της συμμετοχή στα ευρωπαϊκά Κύπελλα ήταν τη σεζόν 1972-73 κόντρα στην Φρέμαντ Άματζερ. Στην Κοπεγχάγη το παιχνίδι έληξε με 1-1 ενώ το ματς στην Αλβανία ήρθε 0-0.

Επόμενη συμμετοχή ήταν τη σεζόν 2007-08 αντιμετώπισε για το ΟΥΕΦΑ την σερβική Μπεζάνια, περνώντας στην επόμενη φάση με δύο ισοπαλίες (0-0 στην Αλβανία και 2-2 στην Σερβία). Επόμενος αντίπαλος ήταν η Λίτεξ Λόβετς από την οποία ηττήθηκε και τις δύο φορές με το ίδιο σκορ (3-0).

Τελευταία της συμμετοχή ήταν τη σεζόν 2008-09 μέσω Ιντερτότο. Στην πρεμιέρα της αντιμετώπισε τον Εθνικό Άχνας (0-0 εντός, 1-1 εκτός) παίρνωντας την πρόκριση στο «νησί της Αφροδίτης». Η συνέχεια έβγαλε την Γκρασχόπερς από την οποία ηττήθηκε με 3-0 στην Αλβανία και 2-1 στην Ελβετία.

Το ρόστερ: Όργκες Σέχι (Τ), Ρενάτο Αράπι (Α), Εντρίντ Βράπι (Α), Άλμπαν Ντραγκούσα (Α), Σοκόλ Σικαλέσι (Μ), Ερμπί Φαγκού (Μ), Μπλέντι Σκλέμπι (Μ), Έντβαν Μπακάι (Τ), Αρτιόν Μπότσι (Μ), Εράντ Χόξα (Μ), Μπαζιόν Τρογκάι (Α), Ντριντάν, Μπανταμούτσα (Μ), Παουλίν Ντχέμπι (Μ), Μεγκλίντ Μιχάνι (Μ), Μπλερίμ Χασάλα (Μ), Λέντιο Βράπι (Μ), Μάριο Ροκάι (Μ), Αριέλ Σχτίνι (Μ), Ελιντόν Σελάτσι (Τ), Ρίγκερς Κομπάνι (Μ), Μπρούνο Όσκλουνι (Μ), Σαιμίρ Τσελχάκα (Μ), Άλντο Ντούρο (Ε), Ελγκζάντ Ντετζέϊ (Ε).

Που παίζει
Η Μπέσα αγωνίζεται στο 12 χιλ. θέσεων Σταντιούμι Μπέσα. Προπονητής είναι ο Σχπέτιμ Ντούρο και πρόεδρός της ο Νεχάτ Μπιτζντίλι. Φοράει κιτρινόμαυρα. Η πόλη του Καβάζε όπου εδρεύει η Μπέσα κατοικείται από 125 χιλ. κατοίκους.                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: