ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σπύρος Χατζάρας: «Ο Αντρέας δεν μας χωρίζει. Μας ενώνουν οι ιδέες του, και η πατριωτική του παρακαταθήκη…»


Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ο πρώτος ένοχος για την οικονομική καταστροφή της χώρας (χωρίς να είναι αθώοι οι «φωστήρες» της Ν.Δ.) και το έργο του έρχεται να συμπληρώσει σήμερα ο γιος του. Βασιζόμενοι στο γεγονός κάποιοι ότι ο λαός μας βρίσκεται σε κατάσταση καθολικής αφασίας, ούτε λίγο, ούτε πολύ θέλουν να μας παρουσιάσουν τον Ανδρέα Παπανδρέου σαν μεγάλο… πατριώτη! Δεν είχαμε ουδεμία αμφιβολία ότι κάποιους δεν τους χωρίζει ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά τους ενώνει… Τους ενώνει η αδαμάντινη εντιμότητά του και η περίφημη πολιτική του συνέπεια… Για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε χωρίς σχόλια το παρακάτω, το οποίο εγράφη λόγω της επετείου του θανάτου του:
“Ο Αντρέας ήταν, είναι, και θα είναι ο ηγέτης του κινήματος για… «Εθνική Ανεξαρτησία – Λαϊκή Κυριαρχία -Κοινωνική Απελευθέρωση». Ο ηγέτης που βροντοφώναξε ότι… Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο Αντρέας δεν μας χωρίζει. Μας ενώνουν οι ιδέες του, και η πατριωτική του παρακαταθήκη, και δεν μας χωρίζουν τα λάθη του. “Δεν μας χωρίζει το παρελθόν. Μας ενώνει, το κοινό μας μέλλον και η αγάπη μας για την πατρίδα”.
Σπύρος Χατζάρας - Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (5 Φεβρουαρίου 1919 – 23 Ιουνίου 1996)                    ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: