ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Επί Χριστόφια η Αστυνομία περιφρουρεί την τουρκική κατοχική σημαία και διενεργεί πολιτικές διώξεις για χάρη της


Η Αστυνομία του καθεστώτος Χριστόφια επί τω έργω... Προστασία της 
κατοχική σημαίας
Η φωτογραφία-ντοκουμέντο που πρέπει να δει ο κάθε Ελληνοκύπριος: Η χειραγωγημένη Αστυνομία του καθεστώτος Χριστόφια επί τω έργω… Αντί να μαζεύει εγκληματίες και τους Τούρκους πράκτορες που αλωνίζουν, προστατεύει την τουρκική κατοχική σημαία! Στείλτε αυτή την φωτογραφία στους πάντες, για ρίξουν όλοι μια ματιά στο μέλλον της “ομοσπονδιακής αστυνομίας” του Διζωνικού Δικοινοτικού Απαρτχάιντ.
‘Εμπροσθοφύλακας’
«Επί Χριστόφια η Αστυνομία περιφρουρεί την τουρκική κατοχική σημαία και διενεργεί πολιτικές διώξεις για χάρη της»
21 Ιουνίου 2010
Συντακτική Ομάδα
Μια εικόνα που δεν θα περιμέναμε να δούμε ποτέ. Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί, μέλη ενός Σώματος Ασφαλείας της ημικατεχόμενης Κυπριακής Δημοκρατίας περιφρουρούν την τουρκική σημαία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι “δικοί μας” αστυνομικοί περιφρουρούν την σημαία της κατοχής, την σημαία του εισβολέα, την σημαία του κράτους που δεν αναγνωρίζει καν την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος! Και με αφορμή αυτή την σημαία, η Αστυνομία προέβη και πάλι σε νέα σύλληψη αντιφρονούντα, και πάλι χρησιμοποιώντας -σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες- ψευδείς δικαιολογίες για να εξασφαλίσει ένταλμα ['Troktiko.blogspot.com' 19/06/2010, 'ΕΛΑΜ' 18/06/2010].
Πως μπορούν οι Κύπριοι πολίτες να εμπιστευτούν την Αστυνομία τους, όταν αυτή αντί να περιφρουρεί το κράτος τους, περιφρουρεί κατοχικές σημαίες και αναζητεί αυτούς που κατέβασαν την τουρκική σημαία; Δεν ντρέπονται να αναζητούν ανθρώπους που κατέβασαν την σημαία του εισβολέα, για να τους τιμωρήσουν προφανώς, παρά το ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατεβεί και καεί πάμπολλες ελληνικές σημαίες από μνημεία ηρώων, και ποτέ η Αστυνομία του Δημήτρη Χριστόφια δεν ενδιαφέρθηκε, ούτε να προστατέψει τα μνημεία, ούτε να βρει τους ενόχους; Μήπως διότι οι ένοχοι, αν τους αναζητούσε, θα βρίσκονταν σε παρακρατικές ομάδες βίαιων τραμπούκων, βγαλμένες από τις τάξεις της μαθητικής και της φοιτητικής νεολαίας του ΑΚΕΛ;
Αλλά τι περιμένατε από μια Αστυνομία που έγινε πειθήνιο όργανο μιας απολυταρχικών τάσεων κυβέρνησης, μιας Αστυνομίας διαβρωμένης από τον υπόκοσμο και την Επαγρύπνηση, μιας Αστυνομίας που συναινεί στα βίτσια του κάθε Μακάριου Δρουσιώτη και διενεργεί χουντικού τύπου πρωινές «εφόδους» κατά αντιφρονούντων, και μια Αστυνομία που ανέχεται τον ξυλοδαρμό αθώων ανθρώπων υπό τα βλέμματα της;
Και μην μας πείτε κύριοι της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ πως οι “ύποπτοι” προέρχονται, δήθεν, από τον χώρο του «ακροδεξιού ΕΛΑΜ», διότι το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, παρά το ότι εναντιώνεται στην φιλοσοφία του δημοκρατικού πολιτεύματος, εντούτοις την σέβεται περισσότερο από το σταλινικό ΑΚΕΛ, παρά το ότι και των δύο η ιδεολογία θα ήθελε μελλοντικά την κατάργηση του φιλελεύθερου, αστικοδημοκρατικού κράτους. Όπως αναλύσαμε διεξοδικά στο κείμενο μας «ΑΚΕΛ-Δρουσιώτης χειρότεροι και από την Ακροδεξιά»:
Τι σημαίνει αυτό; Πως, με αφορμή την περίεργη καταγγελία του θλιβερού «ερευνητή των 6 ωρών» Μακάριου Δρουσιώτη, το ΑΚΕΛ, ο Μιχάλης Παπαπέτρου των ΕΔΗ και οι εφημερίδες ‘Χαραυγή’ και ‘Πολίτης’, απέμειναν οι μόνες πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο που υπερασπίζονται τις φασιστικές πρακτικές της κυβέρνησης Χριστόφια, την στιγμή που η ίδια η Ακροδεξιά τις καταδικάζει! Τα πράγματα θα ήταν ένα απολαυστικό ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς είναι η τρομακτική αλήθεια. Από την στιγμή που το ΕΛΑΜ καταδικάζει ξεκάθαρα τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της πνευματικής τρομοκρατίας, των συλλήψεων, και της φίμωσης της αντίθετης άποψης, το κυβερνών ΑΚΕΛ απέμεινε να είναι το μοναδικό πλέον κόμμα που τις υπερασπίζεται! ['Εμπροσθοφύλακας' 16/05/2010]
Συνεπώς, αλλού οι κλάψες περί ακροδεξιάς. Η Ακροδεξιά είναι όντως απειλή, και εμείς έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές γι’ αυτό, αλλά στην Κύπρο ο μόνος πολιτικός οργανισμός που επιδεικνύει έμπρακτη ακροδεξιά συμπεριφορά είναι το ΑΚΕΛ. Μπροστά στην υπεράσπιση της τουρκικής σημαίας από την Αστυνομία του Χριστόφια, οι ακροδεξιές ιδεολογικές φανφάρες του ΕΛΑΜ είναι απλώς φασαρία. Μπροστά στον «οδοστρωτήρα» του ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ είναι ποδήλατο!

Στο μπαλκόνι των δολοφόνων του Σολωμού Σολωμού διακρίνεται ο 
Attila Sav, "Αρχηγός" της ψευδοαστυνομίας των κατεχομένων. Το 
έγκλημα του Σολωμού ήταν η υποστολή της τουρκικής σημαίας. Σήμερα, η 
νόμιμη Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυνηγά, σαν άλλη 
ψευδοαστυνομία, αυτούς που υποστέλλουν την σημαία της κατοχής
Στο μπαλκόνι των δολοφόνων του Σολωμού Σολωμού διακρίνεται ο Attila Sav, “Αρχηγός” της ψευδοαστυνομίας των κατεχομένων. Το έγκλημα του Σολωμού ήταν η υποστολή της τουρκικής σημαίας. Σήμερα, η νόμιμη Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυνηγά, σαν άλλη ψευδοαστυνομία, αυτούς που υποστέλλουν την ίδια σημαία που υπέστειλε και ο ηρωομάρτυρας Σολωμού!
Υπενθυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ τιμωρεί κάποιον που υπέστειλε την τουρκική σημαία. Τον Απρίλιο του 2009 έβαλε στο στόχαστρο της Εθνοφρουρό που -παράτυπα μεν και εκτός στρατιωτικής πειθαρχίας- υπέστειλε τουρκική σημαία και πήρε στρατιωτικό εξοπλισμό από φυλάκιο του τουρκικού, κατοχικού στρατού! Τότε η κυβέρνηση Χριστόφια, αντί να χειριστεί το θέμα διπλωματικά και να εξευτελίσει τον τουρκικό στρατό [πβ. 'Μέτωπο Κ.Φ.Η.Β' 15/04/2009], ουσιαστικά συνεργάστηκε μαζί του, επιστρέφοντας του μάλιστα τον εξοπλισμό του - προφανώς για να συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί μετά εναντίον μας!
Το 1996 ο Σολωμός Σολωμού δολοφονήθηκε στην Δερύνεια γιατί τόλμησε να κατεβάσει την τουρκική κατοχική σημαία. Στο μπαλκόνι με τον Κενάν Ακίν βρισκόταν και ο “Αρχηγός” της ψευδοαστυνομίας των κατεχομένων Αττίλα Σαβ. Μέσα στους αφρισμένους, αιμοδιψείς δολοφόνους του Τάσου Ισαάκ βρισκόταν και πολυάριθμο απόσπαμα Τούρκων και Τουρκοκυπρίων ψευδοαστυνομικών, μελλοντικών “συναδέλφων” των αστυνομικών που σήμερα προστατεύουν την τουρκική σημαία στο διζωνικό, δικοινοτικό απαρτχάιντ που θα προκύψει.
Αν ζούσε ο Σολωμός Σολωμού σήμερα, μάλλον θα τον συνελάμβανε, θα τον ανέκρινε, θα τον τρομοκρατούσε και θα τον τιμωρούσε, όχι η ψευδοαστυνομία των κατεχομένων, αλλά η ίδια η Αστυνομία της πατρίδας του.
Για ποιον δουλεύετε κύριοι;

Τάσος Ισαάκ

Ο Τάσος Ισαάκ κατακρεουργείται από Τούρκους και Τουρκοκύπριους Γκρίζους Λύκους, έποικους, και Τούρκους και Τουρκοκύπριους ψευδοαστυνομικούς. Οι εικονιζόμενοι ψευδοαστυνομικοί, στην ρατσιστική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία που θα προκύψει, θα εξισωθούν με τους νόμιμους αστυνομικούς της σημερινής Κυπριακής Δημοκρατίας. Ορίστε οι νέοι σας συνάδελφοι αστυνομικοί της κυβέρνησης Χριστόφια! Μαζί θα μπορείτε να κυνηγάτε όσους κατεβάζουν τουρκικές σημαίες!
ΥΓ - Απλώς να θυμίσουμε πως η σήψη και η φασίζουσα νοοτροπία που καλλιεργείται στα Σώματα Ασφαλείας και ο ολοκληρωτισμός που ευδοκιμεί στα μυαλά του καθεστώτος Χριστόφια αυξάνεται γεωμετρικά μέρα με την ημέρα. Ας θυμηθούμε μερικά μόνο περιστατικά:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη’
«Όταν τα θύματα φυλούν τη σημαία του θύτη»
19 Ιουνίου 2010

Μια εικόνα που δεν θα περιμέναμε να δούμε ποτέ. Ελληνοκύπριοι  
αστυνομικοί περιφρουρούν την τουρκική σημαία, την σημαία της κατοχής,  
την σημαία του εισβολέα. [πηγή φωτογραφίας: Epalxi.net 19/06/2010]
Θαυμάστε την αστυνομική δύναμη Κύπρου, παρατεταγμένη μπροστά από τη σημαία του κατακτητή για ν’ αποτρέψει την υποστολή της. Γι’ αυτό τους πληρώνεις Κύπριε πολίτη…
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘Χριστόφιας-Watch: Παρατηρητήριο για την Διακυβέρνηση Χριστόφια’
«Ποιο θα είναι το επόμενο θύμα του καθεστωτικού φασισμού;»
19 Ιουνίου 2010

Στη φωτογραφία, η τουρκική κατοχική σημαία. Η αποανάρτησή της από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, οδήγησε την Αστυνομία Χριστόφια, σε προσαγωγές, κατασχέσεις και ανακρίσεις! Δεν είναι μόνο φασίστες, είναι και ηλίθιοι!!
Είναι γνωστές οι διαφορές μας με το ΕΛΑΜ.
Όμως αυτό που έγινε αυτές τις μέρες εις βάρος στελέχους του ΕΛΑΜ, είναι κάτι που μας αφορά όλους. Γιατί αποτελεί ένα νέο κρούσμα φασισμού εκ μέρους του καθεστώτος Χριστόφια.
Μέλος του ΕΛΑΜ, προσήχθη για ανάκριση, αφού του κατασχέθηκαν οι υπολογιστές, με πρόφαση από την Αστυνομία την κατασκευή εκ μέρους του πλαστών εγγράφων για λαθρομετανάστες.
Ναι, ναι καλά ακούσατε! Κατηγόρησαν στέλεχος του ΕΛΑΜ, για παροχή συνδρομής σε λαθρομετανάστες!!!!! Σαν να κατηγορούν τον Περδίκη για παράνομο κυνήγι!!!!!
Δεν είναι μόνο φασίστες η Αστυνομία Χριστόφια, είναι και ηλίθιοι!!!!!!
Στην πορεία αποδείχτηκε ότι σκοπός της σύλληψης και της κατάσχεσης, ήταν να διερευνηθεί ποιος κατέβασε την τουρκική κατοχική σημαία που αναρτήθηκε προκλητικά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!!!! Ανέκριναν μάλιστα οι Αστυνομικοί το εν λόγω άτομο για σχεδόν δύο συνεχόμενες μέρες.
Τι ΕΛΑΜ και αηδίες; Εμείς όπως πάμε θα φάμε και το ΦΑΣΙΚΚ!!!
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΘΡΑΣΥΣ!!!!
Ορθά λέγαμε ότι ο Ξενής δεν θα ήταν το τελευταίο θύμα. Όπως δεν ήταν ο Βάσος Φτωχόπουλος. Όπως δεν ήταν ο Σίμος Αγγελίδης. Όπως δεν ήταν ο Παναγιώτης Κλεοβούλου.
Ποιο άραγε θα είναι το επόμενο θύμα του φασισμού του Δημήτρη Χριστόφια;
Και από που ως τα που, να ανακρίνεται κάποιος με κατηγορία την αποανάρτηση της κατοχικής σημαίας;
Πράξανδρος για το christofias-watch

Υ.Γ. Οφείλουμε ένα συγνώμη προς το ΕΛΑΜ, άνκαι όντως πιστεύουμε ότι έτυχε χρήσης και εκμετάλλευσης, η δράση του από το ΑΚΕΛ. Όμως απολογούμαστε για το ότι τους αποκαλέσαμε ακροδεξιούς. Η πραγματική ακροδεξιά της Κύπρου είναι το ΑΚΕΛ. Μπροστά σε αυτούς, το ΕΛΑΜ, φαντάζει άκρα αριστερά.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Η.Β.’
«Οι λανθασμένοι χειρισμοί του Προέδρου στο θέμα του  εθνοφρουρού έγιναν διπλωματικό χαρτί για τον κατοχικό Ταλάτ»
15 Απριλίου 2009

Το πρόσφατο συμβάν με την υποστολή τουρκικής σημαίας και την υφαρπαγή στρατιωτικού εξοπλισμού από φυλάκιο του κατοχικού στρατού δεν έτυχε του κατάλληλου πολιτικού χειρισμού από την Κυπριακή Δημοκρατία. Αποτέλεσμα της νέας επίδειξης αδυναμίας στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων ήταν ο ίδιος ο Πρόεδρος να υπονομεύει και να εξευτελίζει το κράτος μας, την Εθνική Φρουρά και τον αγώνα του λαού μας κατά της κατοχής.
Όσον αφορά την πράξη αυτή καθ’ εαυτή του εθνοφρουρού, το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. θεωρεί πως όταν κάποιος ευόρκως υπηρετεί, ως στρατιώτης, την θητεία του, οφείλει να εκτελεί την διατεταγμένη υπηρεσία του με βάση τις ρητές διαταγές και τους κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία και την οργάνωση της Εθνικής Φρουράς. Κανένας στρατιώτης ή αξιωματικός που υπηρετεί στις Ένοπλες Δυνάμεις μιας ευνομούμενης δημοκρατικής πολιτείας δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε αυθαίρετες ενέργειες, που μπορούν να πλήξουν το αξιόμαχο και την αξιοπιστία της Δύναμης.
Εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα προσωπικά ή/και πολιτικά κίνητρα πίσω από την πράξη αυτή του εθνοφρουρού. Αλλά, καλή ή κακή, η πράξη του στρεφόταν κατά της κατοχής και έτσι αναπόφευκτα το ζήτημα αποκτά πολιτική χροιά και επιβάλλεται λεπτός χειρισμός.
Η κριτική μας ως προς τις πράξεις του Υπουργείου Άμυνας και του Προέδρου Χριστόφια έχουν ως εξής:
  1. Η Εθνική Φρουρά έχει τον δικό της εσωτερικό νομικό και πειθαρχικό μηχανισμό, για να χειριστεί την περίπτωση του στρατιώτη και να επιβάλει τις όποιες ποινές. Η πρωτοφανής και αχρείαστη δημοσιοποίηση του θέματος από πλευράς κυβέρνησης προσβάλλει ανεπανόρθωτα την Εθνική Φρουρά, αφού, για χάριν του κατοχικού στρατού (;), η κυβέρνηση υποδεικνύει ότι ο στρατιώτης που κατέβασε την κατοχική σημαία πρέπει να δικαστεί ως κοινός ληστής από Στρατοδικείο!
  2. Η διαπόμπευση της πράξης του στρατιώτη στα ΜΜΕ υπονομεύει ανεπανόρθωτα τον αγώνα μας. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται έγκλημα του κοινού ποινικού κώδικα η «κλοπή» της κατοχικής σημαίας και εξοπλισμού του τουρκικού στρατού, ο οποίος, από το 1974, έχει κλέψει 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, και μαζί με αυτό έχει κλέψει τις ζωές νεκρών, αγνοουμένων, εγκλωβισμένων και προσφύγων.
  3. Το αποκορύφωμα της ξεκάθαρης αμφισβήτησης των αρμοδιοτήτων, της κυριαρχίας, της νομιμότητας και της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ίδια την εκλελεγμένη της κυβέρνηση, είναι η εγκληματική πράξη να επιστραφούν, μέσω της UNFICYP, τα «λάφυρα» στον τουρκικό στρατό κατοχής!
Η καταδίκη πράξεων κατά της κατοχής (ασχέτως αν η συγκεκριμένη είναι στρατιωτικώς λανθασμένη), δεν πρέπει να μετατρέπεται σε διπλωματικό χαρτί στα χέρια του εχθρού μας. Το ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. θεωρεί πως ο ίδιος ο Πρόεδρος και ο Υπουργός Άμυνας επέδειξαν ασύγγνωστη επιπολαιότητα, σε σημείο που ο λεγόμενος «εκπρόσωπος προεδρίας» του ψευδοκράτους Χασάν Ερτσακιτσά να κομπάζει πως «δεν υπήρξε ‘κλοπή’ της σημαίας» και μάλιστα να δηλώνει με στόμφο πως «δεν έγιναν διαβήματα προς την ελληνοκυπριακή πλευρά, επειδή έχει διαταχθεί έρευνα» και διότι η ε/κ πλευρά «έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες»! Μόνο που δεν ευχαρίστησε, δηλαδή, την Κυπριακή Δημοκρατία, για την συνεργασία και την προσφορά της στις κατοχικές δυνάμεις! Ποιός επέτρεψε στην πολιτική πτέρυγα του κατοχικού στρατού να θεωρεί σχεδόν αυτονόητο πως η Εθνική Φρουρά (η οποία είναι επιφορτισμένη με την προστασία μας από τον ίδιο!) θα τιμωρεί όσους στρέφονται εναντίον του!
Αντίθετα με το φθοροποιό κλίμα ηττοπάθειας και εγωισμού, στο ΜΕΤΩΠΟ Κ.Φ.Η.Β. πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη με τους πιο κάτω τρόπους:
  1. Να αφήσει την Εθνική Φρουρά να λύσει το θέμα εσωτερικά, μακριά από τα ΜΜΕ, δίνοντας έτσι αυξημένο κύρος στις αρμοδιότητες της και χωρίς τις δημόσιες παρεμβάσεις του κάθε σχετικού και άσχετου, που έδωσαν τεράστιες διαστάσεις στο ζήτημα.
  2. Να αναγνωρίσει ότι η πράξη του στρατιώτη ήταν μεν απαράδεκτη από πλευράς πειθαρχίας, από κοινωνικής όμως πλευράς αντικατοπτρίζει την πικρία και τον θυμό του κυπριακού Ελληνισμού για την συνεχιζόμενη κατοχή και εθνοκτονία για την οποία είναι υπόλογος η Τουρκία. Ο Πρόεδρος, δε, θα μπορούσε να χρησιμοποιεί ως επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις, ότι ο κυπριακός λαός δεν του επιτρέπει πλέον άλλες υποχωρήσεις και γι’ αυτό αντιδρά με απρόβλεπτους τρόπους.
  3. Η τουρκική σημαία και ο εξοπλισμός του κατοχικού στρατού θα έπρεπε να φυλαχτούν σε σφραγισμένο κιβώτιο εντός του ΓΕΕΦ, με μάρτυρες αξιωματικούς της Ειρηνευτικής Δύναμης και να δεσμευτεί η κυβέρνηση ότι θα επιστραφούν στον Τουρκικό Στρατό την στιγμή της αποχώρησης του από τα εδάφη της -ελεύθερης πλέον- Κύπρου.
Ας μην ξεχνάμε πως αν ο εθνοφρουρός γινόταν αντιληπτός και εκτελείτο από τους Τούρκους στρατιώτες, καθώς κατέβαζε την τουρκική σημαία, θα είχαμε άλλη μια περίπτωση δολοφονίας Κύπριου πολίτη που εισήλθε νόμιμα σε παρανόμως κατεχόμενο έδαφος της δικής του πατρίδας, όπως και στις περιπτώσεις Ισαάκ, Σολωμού και των άλλων εθνοφρουρών που εκτελέστηκαν κατά καιρούς. Τί θα έκανε τότε η Κυβέρνηση; Θα τον καταδίκαζε στον επικήδειο για παραβίαση της σκλαβιάς του, που δεν βοηθά στην διατήρηση καλού κλίματος;
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘Δράσις - Κ.Ε.Σ.’
«Ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου»
15 Ιουνίου 2010

Η Ε. Κ. Φ. ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ Αθήνας καταδικάζει την ανάρτηση της Τουρκικής σημαίας από τους αρμόδιους φορείς στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με αφορμή τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων χειροσφαίρισης.
Τον Αύγουστο του 1996 ο ήρωας Σολωμός Σολωμού, έπεφτε νεκρός από σφαίρες των βάρβαρων Τούρκων προσπαθώντας να κατεβάσει την Τούρκικη σημαία. Σήμερα, δεκατέσσερα χρόνια μετά, η σημαία αυτή κυμάτιζε στο
πανεπιστήμιο Κύπρου!!
Στο καταστατικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, όπως και σε όλα τα καταστατικά που αφορούν Ομοσπονδίες Ολυμπιακών αθλημάτων, αναφέρεται πως σε αγώνες που διεξάγονται στο πλαίσιο μιας επίσημης διοργάνωσης, αναγνωρισμένης από την Ομοσπονδία, η διοργανώτρια χώρα υποχρεούται να αναρτήσει τις σημαίες των αντιπροσωπευτικών ομάδων κάθε χώρας. Σύμφωνα πάντα με το καταστατικό της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης, το πιο πάνω εδάφιο δεν εφαρμόζεται, όταν η διοργανώτρια χώρα είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με κάποια χώρα-μέλος ή όταν συντρέχουν άλλοι σοβαροί εθνικοί λόγοι που πιθανόν να προκαλέσουν συγκρούσεις μεταξύ κρατών-μελών.
Η Κύπρος, πέραν του ότι βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία από το 1974, εφόσον συνεχίζεται η παράνομη κατοχή του 37% του κυπριακού εδάφους, δεν είναι σε καμία περίπτωση υποχρεωμένη να αναρτά την Τούρκικη σημαία σε τέτοιες διοργανώσεις, μιας και η ίδια η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει τη νομική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντιθέτως, συντηρεί το ψευδοκράτος της «Τ.Δ.Β.Κ» στις υπό κατοχήν περιοχές της κυπριακής επικράτειας!
Το πιο παράλογο με την ιστορία αυτή είναι ότι στην Κύπρο διοργανώθηκαν στο παρελθόν πάμπολλες αθλητικές και πολιτιστικές διεθνείς εκδηλώσεις, αλλά ποτέ δεν αναρτήθηκε σε κάποια από αυτές η Τούρκικη σημαία, όταν λάμβανε μέρος και η Τουρκία. Γιατί σήμερα εν έτει 2010 προσπαθούν οι αρμόδιοι φορείς και η πολιτική ηγεσία να κάνουν τα στραβά μάτια και να αποσιωπήσουν το θέμα με τη δικαιολογία ότι είμαστε δεσμευμένοι βάσει της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας; Λύθηκε το εθνικό μας πρόβλημα; Αποσύρθηκαν τα τούρκικα στρατεύματα κατοχής και επέστρεψαν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους; Κάθε άλλο: η Τουρκία παραβιάζει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων Κυπρίων και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όσο συνεχίζεται η υφιστάμενη κατάσταση, η Τουρκία παραμένει εχθρός μας, ως πραγματική απειλή για την επιβίωση των Ελλήνων Κυπρίων να ζήσει στη γη των πατέρων του. Δεν δικαιολογείται από κανέναν να αναρτά την τουρκική σημαία σε παρόμοιες εκδηλώσεις.
Ως εκ τούτου, καθιστούμε γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πολιτικούς και μη, ότι σε παρόμοιες ενέργειες θα μας βρείτε μπροστά σας. Αν εσείς για πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες είσαστε διατεθειμένοι να προδώσετε τα ιδανικά και τις αξίες για τις οποίες θυσιάστηκε ο Ελληνισμός, εμείς δεν θα σας το επιτρέψουμε.
Σε καμία περίπτωση!
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘Troktiko.blogspot.com’
«Κύπρος - Ειδήση»
19 Ιουνίου 2010

Συνελήφθει άτομο ως ύποπτος για την υποστολή της τουρκικής σημαίας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου
“Ναι, από το Πανεπιστήμιο της ελεύθερης Κύπρου , στην ημικατεχόμενη Λευκωσία.
Οι ιθύνοντες ύψωσαν την τουρκική σημαία με την ευκαιρία αθλητικού τουρνουά στο οποίο συμμετείχε και τουρκική αντιπροσωπία…
Στη Κύπρο που είναι ημικατεχόμενη εδώ και 36 χρόνια. Στην ΄Κύπρο που η Τουρκία έχει εισβάλει, έχει σκοτώσει, έχει αναγκάσει στην προσφυγιά 200 000 κόσμο. Στην Κύπρο που η Τουρκία καταπατά καθημερίνα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Κύπρο που ο Τουρκικός φασισμός στέρησε τη ζωή στον Ισαακ και το Σολομού.
Είπαν πως είναι θέμα πρωτοκόλλου….
Κάποιος δεν άντεξε να βλέπει τη σημαία της κατοχής και της παρανομίας και την κατέβασε…
Τώρα η αστυνομία ψάχνει να βρεί ποιός ήταν αυτός που τόλμησε να ΄το πράξει. Έχει συλληφθεί ένα άτομο. Δε λέω, ίσως να είναι και εθνικιστής, ίσως και όχι. Δε με νοιάζει κι όλας. Δεν πρέπει να είσαι εθνικιστής για να καταλάβεις ότι η ανθρώπινη ψυχή που βιώνει καθημερινά τον πόνο δεν μπορεί να αντέξει τέτοια κοροϊδία.
Στην Κύπρο, κυρίως οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος, του ΑΚΕΛ, έχουν κατεβάσει πολλές φορές ελληνικές σημαίες. Στο γήπεδο έχουν κάψει και ελληνικές σημαίες. Έχουν αναρτήσει και πανό όπως “ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ”, “ΓΑΜΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΑΣ” και άλλα εμετικά.
Κανείς δεν τιμωρήθηκε, κανένα δεν έψαξε η αστυνομία.
Για την τουρκική σημαία όμως……..
Στην Κύπρο το κουμμουνιστικό κόμμα νομίζει πως ζούμε σε κουμμουνιστικό καθεστώς…..
΄Εχουμε βιώσει
1. προληπτικές συλλήψεις πολιτών απλά επειδή μοίραζαν φυλλάδια με απόψεις διαφορετικές από εκείνες της κυβέρνησης.
2. σύλληψη Blogger
3. Ξυλοδαρμούς πολιτών από το παρακράτος υπό τα μάτια της αστυνομίας
4. παρακολουθήσεις πολιτών,
5. φίμωση.
Πείτε κάτι για το θέμα ρε παιδιά. Μας στέρησαν την ελληνικότητα, μας στερούν τη δημοκρατία, μας στερούν την ελευθερία, μας στερούν το σπίτι μας στη Κερύνεια και στην Αμμόχωστό, παίζουν με τα νεύρα και την υπομονή μας
ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ … ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘ΕΛΑΜ’
«Δελτίο τύπου για την πολιτική δίωξη στελέχους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)»
18 Ιουνίου 2010

Χθες Πέμπτη 17 Ιουνίου, είχαμε ακόμα ένα περιστατικό πολιτικής τρομοκρατίας κατά μέλους του κινήματός μας, από πλευράς της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα στις 9 το πρωί αστυνομικοί του ΟΠΕ, μετέβησαν στον χώρο εργασίας του συγκεκριμένου στελέχους του κινήματός μας, όπου και του ανακοίνωσαν πως είχαν ένταλμα κατάσχεσης του υπολογιστή του, με την κατηγορία πως κατασκεύαζε πλαστά εισιτήρια και έγραφα σε μετανάστες! Κατά την διάρκεια της κατάσχεσης, έγινε και έρευνα στο σπίτι του, με τα αστυνομικά όργανα να ψάχνουν τις ντουλάπες και τα συρτάρια του δωματίου του παρόλο που ο υπολογιστής βρισκόταν σε εμφανές σημείο.
Ακολούθως το στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) μεταφέρθηκε στον αστυνομικό σταθμό της Πρώην Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, όπου εκεί φάνηκαν οι αληθινές προθέσεις της αστυνομίας. Η κατηγορία για τα πλαστά εισιτήρια και έγγραφα μεταναστών, ήταν απλά η κάλυψη για να πάρουν το ένταλμα από τον εισαγγελέα αφού του ζητήθηκαν να δώσει δύο καταθέσεις, η μια για τον υπολογιστή και η δεύτερη για την δήθεν συμμετοχή του στο κατέβασμα της τουρκικής σημαίας από την πανεπιστημιούπολη όπου και διεξάγονται αγώνες χειροσφαίρισης.
Όπως ήταν βέβαια φυσικό, οι κατηγορίες προς το στέλεχος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) έπεσαν γρήγορα καθώς το στέλεχός μας ουδεμία σχέση είχε με καμία από τις δύο κατηγορίες και οι αστυνομικοί γρήγορα έφτασαν σε αδιέξοδο. Παρόλα αυτά ο υπολογιστής παρέμεινε υπό κατάσχεση και ο συναγωνιστής ταλαιπωρήθηκε με διαδοχικές καταθέσεις μέχρι τις 3 το μεσημέρι όπου και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν το μίσος του ανθελληνικού κράτους, προς τους Εθνικιστές, αφού ως γνωστό το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τάσσεται ενάντια στις ομοσπονδιακές λύσεις που επιδιώκουν. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) όμως θα συνεχίσει να παλεύει καθημερινά τόσο στην πολιτική σκηνή με όποιο μέσο μας δίνεται όσο και στο πεζοδρόμιο με τις συνεχείς δράσεις της μαχητικής νεολαίας του.
Η κίνηση αυτή της αστυνομίας είχε πολλαπλούς στόχους.
Πρώτον να εκφοβίσει τα στελέχη και τους φίλους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Δεύτερον να προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο αρχείο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), ελπίζοντας να βρει οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο για οποιοδήποτε θέμα, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να υφίσταται εφόσον είμαστε ένα καθ’ όλα νόμιμο πολιτικό κίνημα. Τρίτον αποσκοπούσε στην τυφλή έρευνα, για τον εντοπισμό των «δραστών», οι οποίοι κατέβασαν την τουρκική σημαία από την πανεπιστημιούπολη.
Οι στόχοι βεβαίως της αστυνομίας δεν επετεύχθησαν ούτε στο ελάχιστο καθώς ούτε οι πολιτικές εκφοβισμού, ούτε και η στοχοποίηση του χώρου πρόκειται να φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα συνεχίσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του για να κρατήσει την Κύπρο Ελληνική.
Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες και οι μαριονέτες τους, πως θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους, ασυμβίβαστοι ως το τέλος.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
‘Δ.Κ.Κ.Φ. Αγώνας Πανεπιστημίου Κύπρου’
«Ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου;»
12 Ιουνίου 2010

Το είδαμε κι αυτό. Ένα ανώτατο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο στηρίζει το ιδεώδες της ειρηνικής συμβίωσης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, επέτρεψε την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας στις εγκαταστάσεις του. Συγκεκριμένα, έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην Πανεπιστημιούπολη, είναι αναρτημένη η σημαία της κατοχικής δύναμης, μιας χώρας η οποία, πριν σχεδόν 36 χρόνια φέτος, εισέβαλε στην πατρίδα μας, κατέλαβε τις περιουσίες μας, σκότωσε Ελληνοκυπρίους αλλά ΚΑΙ Τουρκοκυπρίους και τώρα διεκδικεί μια «λύση» κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της. Μιας χώρας που ΔΕΝ αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία!
Ως Δ.Κ.Φ. ΑΓΩΝΑΣ Πανεπιστημίου Κύπρου απαιτούμε την ΑΜΕΣΗ απόσυρση της σημαίας.  Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει, καλούμε όλους τους φοιτητές από αριστερά μέχρι δεξιά να κινητοποιηθούν ενάντια σε αυτή την ντροπιαστική ενέργεια.                                                                ΠΗΓΗ:www.efylakas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: