ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Πονάμε ...αλλά μας αρέσει.Έτσι νομίζει το ανδρείκελο που παριστάνει τον πρωθυπουργό.


«Ο κόσμος πονάει, αλλά στηρίζει τα μέτρα»

«Οδυνηρά, αλλά αναγκαία» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τα μέτρα που πήρε πρόσφατα η κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στο αραβικό δίκτυο «Al Jazeera». Παράλληλα, αναγνώρισε πως «οι πολίτες πονάνε» και για το λόγο αυτό «κατανοεί τις διαμαρτυρίες τους».

«Τα μέτρα ασφαλώς έπληξαν ανθρώπους που δεν ευθύνονταν για την κρίση», παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι αποφασισμένοι, ακριβώς επειδή πονάνε, να πουν, "ποτέ πια. Ας κάνουμε αυτές τις αλλαγές. Ας κάνουμε την Ελλάδα μια βιώσιμη οικονομία και μια ανταγωνιστική οικονομία". Ο κόσμος υποστηρίζει αυτά τα σημαντικά μέτρα».

Σχολιάζοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις ότι τα μέτρα θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε βαθύτερη ύφεση, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να μπορέσει να εξοφλήσει τα χρέη της, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το Πρόγραμμα που εφαρμόζεται «δεν είναι μόνο Σταθερότητας, αλλά και Ανάπτυξης» και αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για επενδύσεις, με περιορισμό εμποδίων όπως η γραφειοκρατία, καθώς και στην αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου.

πηγη ΤΑ ΝΕΑ                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: