ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Το ..."Δημοκρατικό" ΚΚΕ τίμησε τη μνήμη του φονιά.!

Πάνω στο ξέφωτο του Αηλιά, στο Παλιοζογλώπι Καρδίτσας, στον τάφο του ...συντρόφου Χαρίλαου Φλωράκη, (σχετικό θέμα μας εδώ) ανέβηκαν το περασμένο Σάββατο, ακριβώς πέντε χρόνια από το θάνατό του, κομμουνιστές, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος και της ΚΝΕ, για να τιμήσουν τη μνήμη του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ.
Με την παρουσία τους στην εκδήλωση τιμής και μνήμης, που διοργάνωσε η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα για την εκπλήρωση του στρατηγικού στόχου που θέτει το ΚΚΕ, με το οποίο ταυτίστηκε η ζωή και η δράση του συντρόφου Χαρίλαου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη.
Λουλούδια κατέθεσαν, επίσης, ο Γ. Χαρίτος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ και ο Θ. Μπιζαϊντές, γραμματέας του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο "Μουσείο Χαρίλαος Φλωράκης", λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο της ταφής του.
Ομιλητής στη λιτή εκδήλωση ήταν ο Τ. Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του Κόμματος. Ανάμεσα σε άλλα σημείωσε στην ομιλία του:
"...Πάνε 5 χρόνια από τη μέρα που χιλιάδες μέλη και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποχαιρετούσαμε εδώ στον Αηλιά στο Παλιοζογλώπι, τον αξέχαστο σύντροφό μας και ηγέτη του Κόμματός μας, Χαρίλαο Φλωράκη, στο ταξίδι του για την αιωνιότητα.Η πάροδος του χρόνου όμως δεν είναι ικανή να σβήσει από τη μνήμη μας το αποτύπωμα της μεγάλης και πολύμορφης προσφοράς της ηγετικής μορφής του συντρόφου Χαρίλαου στο ΚΚΕ, στο εργατικό λαϊκό κίνημα της χώρας μας και διεθνώς, είτε στις μεγάλες στιγμές της ταξικής πάλης και της δράσης του Κόμματος, είτε στα πέτρινα χρόνια, γιατί αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και δράσης του Κόμματος και του εργατικού λαϊκού κινήματος.
Η μαχητική υπεράσπιση του ιδεών του μαρξισμού - λενινισμού και του προλεταριακού διεθνισμού, η ασυμβίβαστη στάση του απέναντι στον οπορτουνισμό, η ανιδιοτελής, ακούραστη, ολόψυχη αφιέρωση και προσφορά του στην υπόθεση του Κόμματος και η κομμουνιστική στάση ζωής του, είτε στα πεδία των μαχών με τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ, είτε στις φυλακές, στις εξορίες, στην παρανομία, στην αναγκαστική πολιτική προσφυγιά, είτε αργότερα ως ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος δεν μπορεί παρά να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και έμπνευση, πηγή διδαγμάτων και παραδειγματισμού για όλους εμάς που συνεχίζουμε αυτό το δρόμο σήμερα και κυρίως για τις νεότερες γενιές των κομμουνιστών...".
rizospastis                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: