ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Πού θα οδηγήσει η απομόνωση της πολιτικής από το λαό;

Τα νέα, σκληρά μέτρα έρχονται, με τα ήδη επιβεβλημένα να αρχίζουν να γίνονται αισθητά στις τσέπες των Ελλήνων.
Οι ρυθμοί ανάπτυξης την επόμενη τριετία θα είναι αρνητικοί στο 5%. Θα έχουμε πάνω από 1,5 εκατ. άνεργους στο τέλος του έτους, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς. Οι συντάξεις θα γίνουν προνοιακά επιδόματα. Οι τιμές τραβάνε την ανηφόρα λόγω αύξησης του ΦΠΑ. Ζούμε σε στασιμοπληθωρισμό και ύφεση. Οι επιχειρήσεις θα αρχίσουν να βαράνε κανόνια, όπως ελέχθη στη Βουλή.
Και ο πρωθυπουργός, αντί απάντησης και παρουσίασης... συγκεκριμένου σχεδίου δράσης για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της δυστυχίας χωρίς ανάπτυξη, προχώρησε σε μια προεκλογική έκθεση ιδεών. «Όλα αυτά τα περιγράψατε προεκλογικά και σας αντάμειψε ο λαός, το ζήτημα είναι τι κάνετε τώρα» του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε κάνει την ερώτηση. Είστε η κυβέρνηση του «δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τίποτα» του είπαν.
Αλλά ούτε ίδρωσε, ούτε κοκκίνισε, ούτε απάντησε επί της ουσίας. Κάθισε πάλι στο πρωθυπουργικό έδρανο πανευτυχής και σίγουρος για την εξουσία του. Και ας έλεγαν ανύπαρκτη την κυβέρνηση μέσα στη Βουλή. Και ας φώναζε ο λαός απ’ έξω «κλέφτες-κλέφτες». Οι ιαχές δεν έφταναν στην απομονωμένη και ηχομονωμένη αίθουσα του βουλευτηρίου.
Για πόσο, όμως, μπορεί να σταθεί μια Βουλή απομονωμένη από το λαό, με μια πλειοψηφία απομονωμένη από το σύνολο των βουλευτών;
Να ένα ερώτημα στο οποίο θα υποχρεωθεί κάποτε να απαντήσει ο αρχηγός της πλειοψηφίας.
Η «Α»                                                                                                                                                 
ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: