ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Οι τοκογλύφοι είναι αχόρταγοι και δεν το κρύβουν!

ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ… – Δ.Ν.Τ.: Η “ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ” ΕΠΙΛΟΓΗ

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι προσπαθούν να επιβάλουν την εφαρμογή του ασφαλιστικού, από το 2015 και όχι από το 2018 όπως έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση. Ο υπουργός αναφέρθηκε σε επιστολή που του έστειλαν οι ελεγκτές με την οποία ζητούν να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα και να επισπευτούν οι χρονικές διορίες που έχουν δοθεί. Σημειώνεται, πως οι ελεγκτές βρίσκονται εδώ για να επιτρέψουν τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του δανείου, που όμως χρεώνεται ολόκληρο –και κυρίως οι συνέπειές του- στον Ελληνικό λαό.
Συγκεκριμένα απαιτούν για να επιτρέψουν τη 2η δόση:
-Η πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη.
-Δραστική μείωση όλων των ταμείων, σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.
-Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων.
-Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών και σημαντικές μειώσεις στις συντάξεις χηρείας.
Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ και η αδελφική του συμμορία των ευρωτοκογλύφων, πιέζουν ώστε να αλλάξουν και οι εργασιακές συνθήκες. Απαιτούν να μειωθούν κι άλλο οι κατώτατοι μισθοί και να αυξηθεί το όριο απολύσεων, δημιουργώντας ουσιαστικά μια εκβιαστική κατάσταση για όσους εργάζονται και κυρίως όσους θέλουν να εργαστούν, αναγκάζοντάς τους να αποδεχθούν θέλοντας και μη όσα του υπαγορεύουν. Στη συνέχεια, απαιτούν μείωση των αποζημιώσεων, ώστε να μπορούν να γίνουν περισσότερες απολύσεις και περιορισμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ώστε να προσλαμβάνονται λιγότεροι, άρα να πληρώνονται λιγότεροι μισθοί. Στις όποιες αντιρρήσεις μάλιστα, διαφαίνονται εξαιτίας της κατακραυγής που θα επακολουθήσει, οι «κοινωνικοί εταίροι» φαίνονται ανένδοτοι, λέγοντας πως δεν θα προσέλθουν σε συνομιλίες για αυτές τους τις απαιτήσεις.
Ο συνδυασμός αυτών, των απαιτήσεων των ελεγκτών και των δανειοδοτών, είναι πραγματικά εκρηκτικός για την κοινωνία, στοχεύοντας ξεκάθαρα τους Έλληνες και κυρίως τις λεγόμενες ανίσχυρες και «μη παραγωγικές» μερίδες που μέχρι τώρα απολάμβαναν μιας υποτυπώδους προστασίας. Όπως είναι οι χήρες και οι οικογένειες των εργαζομένων. Και βρισκόμαστε μόνο στην 2η δόση, δηλαδή στην αρχή!
Ο σκοπός γίνεται ολοένα πιο ξεκάθαρος καθώς οι ορέξεις των τοκογλύφων δεν κρύβονται. Το δίλλημα που θέτουν είναι το εξής: είτε συμβιβάζεσαι στη μετατροπή του εργαζόμενου σε σκλάβο, είτε πεθαίνεις.                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: