ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

"Αφήστε το καροτσάκι στο ταμείο"

super_marketΜια πρωτότυπη μέθοδο διαμαρτυρίας επέλεξαν πολίτες του νομού Πιερίας για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην ακρίβεια των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Με σλόγκαν "Αφήστε το στο ταμείο", οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να γεμίσει τα καρότσια σε σούπερ-μάρκετ και να τα εγκαταλείψει μπροστά στα ταμεία!
Όπως σημειώνει το μπλογκ της Κατερίνης "Ο τόπος μου", την προηγούμενη εβδομάδα, ο χώρος μπροστά στα ταμεία γνωστής γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην πόλη, φράκαρε από δεκάδες «ορφανά» καρότσια, γεμάτα με προϊόντα. Οι ταμίες και οι υπεύθυνοι του καταστήματος κοιτούσαν έκπληκτοι τους 35 και πλέον πελάτες να τα παρατούν εκεί και να αποχωρούν ομαδικά, δηλώνοντας πως δεν έχουν τα χρήματα για να πληρώσουν αυτά που ήθελαν να αγοράσουν.
super_market_2Και συνεχίζει: "Στο σούπερ μάρκετ επικράτησε πανικός! Τρομαγμένη η υπεύθυνη του καταστήματος, αφού πήρε οδηγίες από τα κεντρικά της Αθήνας, κάλεσε την αστυνομία, η οποία έφτασε λίγα λεπτά αργότερα. «Δεν κλέψαμε κανέναν, δεν φοράμε κουκούλες, στο ένα χέρι κρατάμε το παιδί μας και στο άλλο την αστυνομική μας ταυτότητα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν! Όπως μπαίνεις σε ένα κατάστημα ρούχων και μετά από πρόβα δύο ωρών δεν αγοράζεις κανένα από τα οχτώ πουκάμισα που δοκίμασες, έτσι κάναμε κι εμείς», είπαμε στους -επίσης έκπληκτους- αστυνομικούς και αφού δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, το θέμα έληξε!"
Οι διοργανωτές της πρωτότυπης διαμαρτυρίας, αφού ζητούν συγνώμη από τους υπαλλήλους των σούπερ-μάρκετ που ταλαιπωρήθηκαν από την δράση τους, υπόσχονται νέα ...κινητοποίση στην Κατερίνη, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010. Καλούν την κυβέρνηση να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας και της αισροκέρδειας.Απευθύνουν δε στον υπουργό Οικονομικών το ερώτημα: "Γιατί επιτρέπετε το ίδιο προϊόν να πωλείται στην Ελλάδα 40% - 80% ακριβότερα απ' ότι στη Γερμανία; Γιατί δεν προστατεύετε τους πολίτες σας;"                                                                                                                                                                             ΠΗΓΗ:www.theinsider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: