ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Η ποινικοποίηση των πατριωτικών ιδεών

xrysh-aygh-logo
Πραγματικά δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να μάθουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σχετικά με τα όσα οδήγησαν στην σύλληψη του αρχηγού και της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου πρέπει ο κάθε ένας από εμάς να είναι προετοιμασμένος.

Παρόλα αυτά εξίσου αδύνατον είναι το να διαφύγει της προσοχής μας το γεγονός ότι με αφορμή τα όσα λαμβάνουν χώρα παρατηρείται ένα "αντιφασιστικό" ξεσάλωμα τόσο στην δεξιά όσο και στην αριστερά. Από τα παράθυρα των καναλιών περνούν ένα σωρό στελέχη των κομμάτων του "δημοκρατικού" τόξου. Τα οποία – σε αντίθεση με τους συνταγματολόγους – συμφωνούν σε ένα και μόνο πράγμα. Στο ότι χρειάζονται περισσότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η άνοδος των εθνικιστικών ιδεών.

Persecute αντί για prosecute

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του στην Αμερική, ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Σαμαράς  μιλώντας στην Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee) εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εξαλείψει την Χρυσή Αυγή. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του -στα αγγλικά- αναφερόμενος στο τι γίνεται στην Ελλάδα με τους εθνικιστές, είπε ότι θα είναι persecuted για να διορθώσει αμέσως μετά σε prosecuted.

Και ενώ το δεύτερο – prosecuted - σημαίνει ενάγονται, οδηγούνται στο δικαστήριο, το πρώτο σημαίνει “καταδιώκονται” με συστηματικό τρόπο και για μακρύ χρονικό διάστημα.
Και σύμφωνα με το “γλώσσα λανθάνουσα, λέει την αλήθεια” γίνεται πλέον ολοφάνερος ο τρόπος αντιμετώπισης τόσο των μελών της Χρυσής Αυγής εν προκειμένω αλλά και των υπολοίπων πατριωτών-εθνικιστών στο εγγύς μέλλον.

Οι... σοβαρές έρευνες!

Στις έρευνες της ασφάλειας εντός του σπιτιού του Χ. Παππά βρέθηκε ένα περίστροφο και γερμανικά κράνη από τον β' παγκόσμιο πόλεμο. Ακόμη ένα μέρος του "οπλοστασίου" της Χρυσής Αυγής. Το οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται να αποτελείται από... αντίκες και ρέπλικες - παιχνίδια του airsoft, που φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι παράνομα. Όπως στην περίπτωση του "κρητικού" της ΧΑ που βγήκε ότι είχε οπλοστάσιο και τελικά δεν είχε... τίποτε παρά ένα μαχαίρι, από αυτά που κυκλοφορούν κατά χιλιάδες στην Κρήτη.

Υπάρχουν όμως και χειρότερα

Στη σύλληψη δύο στελεχών, ηλικίας 46 και 35 ετών, της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο προχώρησαν οι άνδρες της τοπικής αστυνομίας μετά τις κατ΄ οίκον έρευνες του μεσημεριού, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr. Στην κατοχή του ενός, γνωστού στελέχους και μέλους της κεντρικής επιτροπής της Χ.Α., βρέθηκαν τρεις κάλυκες πολεμικού τυφεκίου και κουτί χειροπεδών το οποίο ήταν άδειο.

Στην κατοχή του άλλου στελέχους βρέθηκε ποσότητα 5 κιλών παράνομου καπνού με την κατηγορία που τον βαρύνει να αφορά την παραβίαση του τελωνειακού κώδικα . Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα Αγρινίου ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις της αστυνομίας.
Αξίζει επιπρόσθετα να σημειωθεί ότι έχουν γίνει δεκάδες εισβολές σε σπίτια όχι μόνο μελών της ΧΑ αλλά και απλά συμπαθούντων.

Η τακτική που εφαρμόζεται είναι αυτή της δήθεν ανώνυμης καταγγελίας. Και φυσικά δεν έχει βρεθεί τίποτε. Γι' αυτό και έχουμε πλημμυρίσει ειδήσεις για ένα "οπλοστάσιο" της Χρυσής Αυγής που όλο ψάχνουν και δεν βρίσκουν. Και φυσικά δεν είναι μόνον οι εισβολές σε σπίτια που μπαίνουν στο οπλοστάσιο της ενίοτε κυβέρνησης, και των “θεσμών” που εξυπηρετούν τους πολιτικούς της σκοπούς.

Το μεταπολιτευτικό καθεστώς θέλει να ισχυροποιήσει την θέση του με αρκετούς ακόμη τρόπους. Καταρχάς φαίνεται να έρχονται στην Βουλή μαζικά διάφορες τροπολογίες που ως σκοπό έχουν να “πνίξουν” την Χρυσή Αυγή, τόσο σε επίπεδο βουλευτικό και πολιτικό όσο και σε επίπεδο οικονομικό. Μιλάμε φυσικά τόσο για την λειτουργία της Βουλής με λιγότερους από 300 βουλευτές, όσο και για την διακοπή της κρατικής επιχορήγησης στην Χρυσή Αυγή. Δεν είναι όμως μόνον αυτά.

Ο αντιρατσιστικός νόμος

Μιλάμε για τον επερχόμενο αντιρατσιστικό νόμο – ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι τόσο δρακόντειος ώστε ο κ. Καστανίδης και ο κ. Ρουπακιώτης θα κοκκινίζουν από την ντροπή του πόσο light ήταν – μιλάνε για διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της λειτουργίας – ή εν προκειμένω της μη λειτουργίας – πολιτικών κομμάτων.

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και οι εισβολές και οι “ανακαλύψεις” των “οπλοστασίων” σε σπίτια, είναι ο πρόλογος στο πέρασμα της χώρας μας από μία κατάσταση μαλακού ολοκληρωτισμού – με μοχλό επιβολής την πολιτική ορθότητα – σε μία εποχή σκληρής καταστολής. Μίας καταστολής που θα θεμελιώνεται νομικά πάνω σε μία σειρά από ρυθμίσεις που φαίνεται να έρχονται. Απλά τα πράγματα. Παραθέτω: "Βαριές ποινές που αφορούν από φυλάκιση έως αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, προβλέπει ο νέος αντιρατσιστικός νόμος, που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ο νόμος προβλέπει αποκλεισμό κομματικών σχηματισμών από κάθε κρατική επιχορήγηση, εξοβελισμό βουλευτών από τη Βουλή και αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για όσους υποθάλπουν το ρατσισμό.

Με φυλάκιση έως και τρία χρόνια και οικονομικά πρόστιμα θα τιμωρούνται όσοι υμνούν το φασισμό και το ναζισμό ενώ σκληρές θα είναι οι τιμωρίες και για όσους εμπλέκονται σε εκδηλώσεις μίσους, όπως η διανομή τροφίμων επιλεκτικά μόνο σε Έλληνες. Και δεν είναι μόνον ο αντιρατσιστικός νόμος. Πλέον με την λογική της εγκληματικής συμμορίας και το προηγούμενο που πλέον υπάρχει, κάθε προσπάθεια εθνικιστών θα εμπίπτει στην ίδια ακριβώς λογική.

Δεν ξέρω κάν αν αυτές οι αποφάσεις εκπορεύονται από το ελληνικό κράτος ή περιλαμβάνονται σε κάποιου είδους "μνημονιακές υποχρεώσεις" που αναλαμβάνει η χώρα μας. Δεν είναι πάντως απίθανο. Από εκεί και πέρα αυτό που προκύπτει είναι μία επιτακτική ανάγκη για επανεκτίμηση όλων των πρακτικών και στρατηγικών του εθνικιστικού κινήματος στην Ελλάδα. Συνολικά. Πέρα από κόμματα, οργανώσεις, συλλογικότητες ή ακόμη και την προσωπική στάση του καθενός.

Δημήτρης Παπαγεωργίου
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: