ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή και αστρολογία: Ο Σκορπιός μηδενίζει για να ξαναγεννηθεί;

Ολική επαναφορά σε 1-2 χρόνια
Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Χρυσή Αυγή: Ο Σκορπιός μηδενίζει για να ξαναγεννηθεί;

Συλλήψεις βουλευτών και του αρχηγού ενός κόμματος... Το είδαμε κι αυτό!
Υπεράνω πάσης πολιτικής αλλά και... αστρολογικής φαντασίας είναι τα όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου στην ελληνική πολιτική σκηνή. Με συντονισμένες ενέργειες της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας συνελήφθησαν στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του κ Μιχαλολιάκου συμπεριλαμβανομένου, με την κατηγορία της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης». Κι όλα αυτά ως συνέχεια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον φίλα προσκείμενο στη Χρυσή Αυγή, Γιώργο Ρουπακιά, ένα έγκλημα στο οποίο αποδόθηκε πολιτική χροιά.
Μένει να δούμε βέβαια τι από όσα καταλογίζονται ευσταθεί, αφού άλλο πράγμα είναι οι πολιτικές ευθύνες κι άλλο οι ποινικές. Αν δηλαδή αποδειχθεί η «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης», τότε καλώς έγιναν όσα έγιναν. Αν όμως όχι, τότε έχουμε να κάνουμε με μια μεθοδευμένη δίωξη πεποιθήσεων, που σύντομα θα γυρίσει μπούμερανγκ για την δημοκρατία μας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας πως με αυτήν την κίνηση, δημιουργείται κατ' αρχήν ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Σκεφτείτε αύριο- μεθαύριο, πολιτικούς πάσης αποχρώσεως να διώκονται και να συλλαμβάνονται ως εγκληματίες, με αυτήν την καινοφανή επινόηση του «αυτόφωρου», που παρακάμπτει άμεσα την νομοθεσία περί ευθύνης πολιτικών προσώπων (είδατε πως άμα θέλουν όλα τα βρίσκουν;)
Επιπλέον, άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου στην εγχώρια πολιτική σκηνή. Γιατί αν έχουμε όντως να κάνουμε συνολικά με εγκληματίες που φέρουν πολιτικό μανδύα, το λογικό είναι να ακολουθήσει μια μακρά περίοδος αντιποίνων, δηλαδή τρομοκρατικών ενεργειών, που θα τις «λουστούμε» όλοι μας. Αν πάλι αποδειχθεί πως εντέλει πρόκειται για μια δίωξη ιδεών ή προθέσεων, τότε με το πέρας της διαδικασίας, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής είναι πιθανόν να εκτοξευθούν στα... ουράνια.
Ας δούμε όμως τι λέει η Αστρολογία, πέρα από προσωπικές εκτιμήσεις ή απόψεις.
Το κόμμα της Χρυσής Αυγής δημιουργήθηκε επίσημα στις 1/11/1993 και παρότι δεν έχουμε ακριβή ώρα γέννησης, η θέση του Ήλιου στην 8η μοίρα του Σκορπιού, αιτιολογεί ικανοποιητικά την δέσμη μέτρων που πάρθηκαν εναντίον της, αφού εκεί βρίσκεται τώρα ο διελαύνων Κρόνος. Ο πλανήτης των περιορισμών έκανε σύνοδο με τον Ήλιο και στον ετήσιο χάρτη του κόμματος, στα γενέθλια δηλαδή του 2012 κάτι που επαναλαμβάνεται και στον ετήσιο χάρτη του 2013. Από αυτήν την άποψη οι πιέσεις και οι ποικίλες «εξετάσεις» θα συνεχίσουν να υφίστανται μέχρι και τον Οκτώβριο του 2014.
Παράλληλα, στο Ηλιακό τόξο, ο προοδευμένος Ουρανός και ο προοδευμένος Ποσειδώνας (κάνουν σύνοδο στο γενέθλιο χάρτη της Χ.Α) τετραγωνίζουν τον γενέθλιο Ήλιο, σηματοδοτώντας με τη σειρά τους μια κρίσιμη περίοδο αλλαγών, έντονου παρασκηνίου αλλά και ιδεολογικών-πολιτικών ξεκαθαρισμάτων.
Το θέμα είναι πως ένα κόμμα Σκορπιός μπορεί να αναγεννηθεί ακόμη κι αν τυπικά εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να θυμόμαστε, ιδιαίτερα που ο συγκεκριμένος πολιτικός φορέας είναι «πολύ σκληρός για να πεθάνει»...
Εξετάζοντας επίσης τις «εναλλακτικές» μεθόδους πρόβλεψης, ξεχωρίζει η δυναμική του αστρικού Ηλιακού τόξου.
Κατ' αρχήν φαίνεται πως ο γενέθλιος Ερμής της Χ.Α στην 19η μοίρα του Σκορπιού, είναι βασικός δείκτης εξελίξεων για το κόμμα.
Στο αστρικό Ηλιακό τόξο δέχθηκε την άμεση επιρροή του προοδευμένου Άρη πριν από ενάμισι χρόνο περίπου, δηλαδή στις εκλογές του 2012. Ακριβώς τώρα δέχεται την επιρροή του προοδευμένου Κρόνου, κάτι που συνάδει με τις τρέχουσες εξελίξεις. Κι εδώ οφείλω να σημειώσω για τους επαΐοντες ότι μόνον στο αστρικό Ηλιακό τόξο παρατηρείται αυτή η συνεπέστατη αντιστοιχία ενδείξεων και γεγονότων σε σχέση με την Χ.Α. Κατ' επέκταση οι όποιες ενδείξεις του μπορεί να είναι εξαιρετικά διαφωτιστικές για το τι μέλλει γενέσθαι.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...
Σε ένα παλαιότερο άρθρο μου (Πότε μπορεί να κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή;) είχα επισημάνει μεταξύ άλλων την περίπου τριετή περίοδο κρίσης του κόμματος, αρχής γενομένης από φέτος. Έγραψα συγκεκριμένα ότι «θα αντιμετωπίσει τους εσωτερικούς της δαίμονες» αλλά βέβαια, δεν πήγαινε το μυαλό μου, σε μια τόσο δραστική παρέμβαση εκ μέρους της Πολιτείας. Τότε, εκτιμώντας ότι το ενδεχόμενο μιας διάσπασης δεν είναι διόλου απίθανο, επικεντρώθηκα κυρίως στις πολιτικές διαστάσεις του θέματος, που έχουν να κάνουν με τα δύο αντίρροπα ρεύματα στην φυσιογνωμία της Χ.Α. Το ένα σκληροπυρηνικό και το άλλο πολύ πιο «κοσμοπολίτικο» ή δημαγωγικό, δεν θα αργούσαν να έρθουν σε σύγκρουση και η διέλευση του Κρόνου από τον γενέθλιο Ήλιο προσδιόριζε μια τέτοια περίοδο.
Πρακτικά, αυτή η αστρολογική εκτίμηση δεν είναι μακριά από τις τρέχουσες εξελίξεις, αφού οι διώξεις μεταξύ άλλων θα διαχωρίσουν την ίρα από το σιτάρι, ενισχύοντας είτε την πρώτη, είτε την δεύτερη τάση και αποκόπτοντας τη μια από την άλλη.
Ωστόσο, με βάση τις ενδείξεις του αστρικού Ηλιακού τόξου και με την προϋπόθεση ότι η Χ.Α θα εξακολουθήσει να υπάρχει ως τέτοια (η άγνοια του Ωροσκόπου της δεν επιτρέπει μια ασφαλή εκτίμηση επάνω σε αυτό), φαίνεται πως η «τελική μάχη» θα δοθεί σε 2-3 χρόνια.
Για να μην σας κουράσω με αστρολογικές λεπτομέρειες, αρκεί να αναφέρω πως τότε θα έχουμε την πλήρη και έμπρακτη αποτύπωση των δύο τάσεων, κάτι που προσωπικά μου θυμίζει ένα «πολιτικό» κι ένα «στρατιωτικό» σκέλος. Προς τα εκεί βαδίζουμε κι αυτό είναι που μπορεί να δρομολογηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.
Στο περιθώριο των εξελίξεων αλλά ίσως πολύ κοντά στην ουσία τους, προσωπικά με ξενίζει η σπουδή με την οποία οι αρχές έσπευσαν να επιβάλουν τον νόμο και την τάξη. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια σε πλείστες περιπτώσεις τα αντανακλαστικά τους ήταν πολύ αργά, ιδιαίτερα όταν οι κατηγορίες αφορούσαν στελέχη ή παράγοντες του συστήματος. Και όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρξαν πολλές σκιές στο πολιτικό μας σύστημα, οι οποίες ουδέποτε φωτίστηκαν.
Έχει επίσης σημασία να μην ξεχνάμε τους τρόπους με τους οποίους λειτουργεί η εκάστοτε εξουσία. Έχοντας διαθέσιμο κάθε προπαγανδιστικό μηχανισμό, τροφοδοτεί το κοινό με εκείνες τις πληροφορίες που δικαιολογούν τα έργα και τις πράξεις της. Επιπλέον δεν «βγάζει» ποτέ ένα θέμα σε «άσχετο» timing. Συνήθως, είτε θέλει να κρύψει κάτι άλλο, τραβώντας την προσοχή του κόσμου σε μια πιο θεαματική ατζέντα, είτε σκοπεύει να εκμεταλλευθεί την συγκυρία προς ίδιον όφελος (βλέπε εκλογές), μπορεί και τα δύο... Κοντός ψαλμός αλληλούια, αφού όπως είπε κι ο Ιησούς «από τους καρπούς καταλαβαίνεις το είδος ενός δένδρου».
Όσον αφορά το αστρολογικό timing των εξελίξεων, οφείλω να σταθώ σε δύο κυρίως σημεία. Το πρώτο αφορά τις transit ενδείξεις των ημερών και αναφέρομαι στην «κρυφή» σύνοδο του Άρη με τη Δήμητρα. Όπως έγραψα στο πρόσφατο «Αστρολογικό δελτίο», πρόκειται για μια όψη που συνδυάζει τον δυναμισμό του Άρη με τον πολιτικό χαρακτήρα της Δήμητρας και μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη μέσω δραστικών πρωτοβουλιών, οι οποίες όμως ελέγχονται για τον βαθμό της αυθαιρεσίας τους. «Εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία, τρία σε ένα κι ας κάνει έφεση ο Μοντεσκιέ», έγραψα μεταξύ σοβαρού και αστείου...
Το δεύτερο αφορά την περίοδο που διανύουμε ως χώρα, η οποία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 θα μπορούσε αβίαστα να χαρακτηριστεί ως «εμφυλιοπολεμική».
Όλα λοιπόν εντάσσονται σε αυτό το πνεύμα κι αν κάποιοι αμέσως μετά τις συλλήψεις των στελεχών της Χ.Α έσπευσαν να μιλήσουν για «θρίαμβο της δημοκρατίας», δυστυχώς βιάστηκαν.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: