ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σ.Μπερλουσκόνι, Η.Στράσε και ΧΑ θα αποτινάξουν τον γερμανικό "ζυγό";Η ΔΕΞΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ Α.ΜΕΡΚΕΛ


"Στον αέρα" βρίσκεται από σήμερα ο σχεδιασμός της Α.Μέρκελ για μία Ευρώπη με "δημοσιονομική τάξη και ηθική" - κατά το γερμανικό πρότυπο πάντα: Στην Ιταλία ο μεγάλος παίκτης της πολιτικής σκηνής σίλβιο Μπερλουσκόνι έκανε πράξη την προειδοποίησή του ότι αν επιμείνει να αυξήσε τον ΦΠΑ η κυβέρνηση Λέτα που έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με την τρόικα παρά την βούληση του ιταλικού λαού, κατ'αρχήν θα αποσύρει τους υπουργούς του "στενού" δεξιού πολιτικού περίγυρου.

Πέντε Ιταλοί υπουργοί παραιτήθηκαν και άφησαν τον "μικρό", πολιτικά, κεντροαριστερό, Ε.Λέτα σύξυλο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που δεν διαστάζει να επαναλαμβάνει ότι μπορεί ανα πάσα στιγμή η Ιταλία να βγει από το ευρώ έριξε μία ακόμα δυνατή κλωτσιά στα οπίσθια της Α.Μέρκελ, η οποία την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πιο οξύ πρόβλημα: Τις πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, αν κάνουν πράξη την προειδοποίησή τους να παραιτηθούν οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή που συνελήφθησαν με την κατηγορία της "εγκληματικής οργάνωσης".

Η πτώση της φιλογερμανικής κυβέρνησης των Α.Σαμαρά και Ε.Βενιζέλου, πάντως είναι σίγουρο ότι δεν θα δυσαρεστήσει καθόλου τις ΗΠΑ...

Και τα χειρότερα έρχονται σήμερα στην, γειτονική της Γερμανίας, Αυστρία: Η εκεί κυβέρνηση δεν πρόλαβε να συλλάβει τους ηγέτες του εθνικιστικού κόμματος (βέβαια για να πούμε την αλήθεια, οι εκεί εθνικιστές έχουν βγάλει προ πολλού την αρβύλα και τα μαύρα μπλουζάκια και τα έχουν αντικαταστήσει με "σικάτα" πανάκριβα κοστούμια Hugo Boss) που την σήμερα "κτυπά" ένα ποσοστό της τάξης του 20% όπως  καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις την εκλογική επιρροή του.

Οι τάσεις στις δημοσκόπησης δείχνουν, πάντως, ότι το FPO θα μπορούσε να ξεπεράσει τον δεξιό μικρότερο κυβερνητικό  εταίρο, το Λαϊκό Κόμμα.
Ψηφοφόροι δυσαρεστημένοι με τα κόμματα του συστήματος, ψηφίζουν το FPO που έφτασε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 21%.

Φυσικά και εκεί τους χαρακτηρίζουν "ρατσιστές", "φιλοναζιστές" κλπ, αλλά "δεν ιδρώνει το αυτι" του ηγέτη του κόμματος Η.Στράχε ή HC όπως τον λένε οι οπαδοί του.

Την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα τραγούδι ραπ με τίτλο «Σηκωθείτε όρθιοι, αν είστε υπέρ του HC». Ο ηγέτης το τραγουδάει με δερμάτινο μπουφάν και γυαλιά ηλίου! (www.hcstrache.at ).

Η δεξιά σε όλη την Ευρώπη προελαύνει και απειλεί τον δημοσιονομικό καλιβινισμό της Α.Μέρκελ που θέλει τους λαούς της να καταναλώνουν και να γεμίζουν χρέη και την Γερμανία να τους τα πουλάει και να γεμίζει πλεονάσματα από τα ομόλογα...
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: