ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012

Τί ἔγινε Ἀλέξη; Πουλᾶς πατριωτισμό τώρα;

Θὰ μᾶς τρελλάνῃ αὐτός!
Δὲν πάει ἄλλο! Ἤ μᾶς θεωρεῖ ἐν τελῶς ἠλιθίους ἤ ποντάρει στὴν ἀμνημοσύνη μας!

Ἄκου πατριωτισμὸ ὁ Ἀλέξης…

Καὶ στεφάνι στὸ μνημόσυνον τοῦ Παύλου Μελᾶ…
Καὶ πατριωτισμὸ στὰ ὅσα μᾶς σερβίρει…

Καὶ «ἤ μνημόνιον ἤ τΣΥΡΙΖΑ»…

«Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Αλ. Τσίπρας: «Πατριωτικό καθήκον να μην περάσουν τα μέτρα»

Σφοδρές επιθέσεις προς την κυβέρνηση και αιχμηρές αναφορές για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εκτόξευσε ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού. 
Επιπροσθέτως, περιέγραψε το βασικό πολιτικό στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «είναι πατριωτικό και δημοκρατικό καθήκον όλων μας. Για μας και για τα παιδιά μας. Να μην ψηφιστούν αυτά τα μέτρα. Να μην είναι τα τελευταία μέτρα, αλλά τα πρώτα που δεν θα περάσουν».
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι «η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά λυγίζει από το βάρος των προειλημμένων δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών… Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, η μοιραία και άβουλη τριανδρία» και εξήγησε ότι είναι μια κυβέρνηση:
- «Aπομονωμένη από το λαό. Γιατί και τα τρία κόμματα που τη συγκροτούν τον εξαπάτησαν προεκλογικά και υπέκλεψαν την ψήφο του».
- «Απολύτως εξαρτημένη από τους δανειστές και τους εγχώριους τρεμάμενους προστάτες της. Είναι τα μόνα ερείσματά της».
- «Τρομαγμένη από τις συνέπειες της υπογραφής της στο νέο Μνημόνιο. Γιατί η ώρα πλησιάζει και τα ψέματα τελειώνουν».
Σημείωσε ότι «ο κ. Σαμαράς επέστρεψε με άδεια χέρια από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε χθες στις Βρυξέλλες», ενώ χαρακτήρισε τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους «μερκελιστές», οι οποίοι «έχουν επιλέξει, αντί για τη συμμαχία με το Νότο, την υποτέλεια στην κυρία Μέρκελ». 
Επέκρινε την απουσία της Ελλάδας από τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Ολάντ-Ραχόι-Μόντι στη Μάλτα με θέμα την υπερχρέωση του Νότου, και την επιλογή της κυβέρνησης «να στρώσει κόκκινο χαλί υποδοχής στη γερμανίδα καγκελάριο, που ήρθε να επιθεωρήσει την οικονομική της αποικία», εξηγώντας ότι «ο κ. Σαμαράς και οι άλλοι δυο κυβερνητικοί του συνεταίροι διάλεξαν στρατόπεδο στην Ευρώπη».
«Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης επέλεξαν να συντηρήσουν τον άξονα υποταγής και μετάνοιας που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στο ταξίδι του στο Βερολίνο. Επέλεξαν να τα ‘χουν καλά με τους ισχυρούς. Όχι να διαμορφώσουν μέτωπο με τους αδύνατους. Είτε από έλλειψη θάρρους και διορατικότητας. Είτε από την ανάγκη κάποιος να τους στηρίξει τώρα που καταρρέουν. Είτε από φόβο, μη βγουν στη φόρα και άλλα άπλυτα από τις λίστες Χριστοφοράκου της Siemens ή άλλες Ελλήνων καταθετών σε γερμανικές τράπεζες» υποστήριξε.
«Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ – Δεν υπάρχει άλλος δρόμος»

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μονόδρομο για την «αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου», ενώ χαρακτήρισε το Μνημόνιο «πρόγραμμα οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης». 

Συγκεκριμένα, είπε: «Ο λαός ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να βγάλει τον τόπο από τον γκρεμό του Μνημονίου. Γιατί ξέρει ότι έχει μπροστά του μία -και  μόνο μία- πραγματική επιλογή: ή το πρόγραμμα της οικονομικής και κοινωνικής εκκαθάρισης του Μνημονίου ή το πρόγραμμα για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Ή το Μνημόνιο ή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».
Ακόμη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη «λίστα Λαγκάρντ», «στους καταθέτες του Λιχτενστάιν», «στους μεγαλοεπιχειρηματίες, που γλιτώνουν ό,τι μπορούν από το τέλος ακινήτων», για να εξηγήσει ότι η «συγκυβέρνηση  έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά» και πως οι κυβερνητικοί εταίροι παρέχουν «ρήτρα προστασίας», που εγγυάται τη σταθερή υστέρηση των δημόσιων εσόδων και ότι η Ελλάδα θα παραμείνει ο επίγειος παράδεισος για μια μικρή και επιθετική ολιγαρχία, για το “λόμπι του Μνημονίου”.
Επίσης, σημείωσε ότι «θα γίνει κόλαση για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που την πληρώνει με χαράτσια και δυσβάστακτους φόρους. Στη μικρή ιδιοκτησία. Στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».
Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έχει ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, ενώ επισήμανε ότι «ο ειρηνικός ξεσηκωμός του λαού, στο γράμμα και το πνεύμα της ακροτελεύτιας διάταξης του Συντάγματος της χώρας. Του άρθρου 120 που επισημαίνει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων», είναι η πιο αποτελεσματική, δημοκρατική διέξοδος για την ανατροπή του Μνημονίου και της συγκυβέρνησης που το εφαρμόζει».
Το Δεκέμβριο η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη
Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «στις αρχές Δεκεμβρίου θα γίνει η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ», τονίζοντας προς τα μέλη του ΣΥΝ πως «πρέπει να κινηθούμε ώριμα και σοβαρά. Χωρίς εκπτώσεις στο ριζοσπαστικό και κινηματικό μας χαρακτήρα… Θα είμαστε ένα αριστερό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό και πλουραλιστικό κόμμα… Θα είμαστε η παράταξη που έχει όραμα το σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία».
πρῶτο θέμα
Καραμέλα ἔχουν καταπιεῖ ὅλοι!
 Καὶ μάλλιστα  ἔχουν ἀγοράσει τὶς ἴδιες γιὰ νὰ μὴν κουράζονται!
Πατριωτισμὸ ὁ Ἀντώνης, ἡ Ἀλέκα, ὁ Καμμένος, ὁ Μπενοβούβαλος, ὁ Κουρέλης… Τώρα καὶ ὁ Ἀλέξης…
Δὲν μᾶς εἶπε ὅμως ὁ Ἀλέξης… Ἀπό ποῦ ψώνισε πατριωτισμό;
Διότι τὰ περὶ ἀντιμνημονίου ἄς τὰ ἀφήσῃ καλλίτερα…
Μόνος του φωνάζει πὼς θὰ ζητήσῃ παράτασιν κι ὄχι κατάργησιν πληρωμῶν.
Ποῦ ζοῦμε; Πῶς ζοῦμε; Τί θά δοῦμε καί τί θά ἀκούσουμε ἀκόμη;
Φιλονόη.  
Υ.Γ. Ἄν τὲ Ἀλέξη… Πλησιάζει ἡ στιγμὴ ποὺ θὰ σὲ δοῦμε κι ἐσέναν… Ἄν τέ… Βαρέθηκα μὲ τὰ ψέμματα καὶ τὶς κορῶνες…  Λᾶβε θέσιν. Σὲ λίγο ἀναλαμβάνεις γιὰ νὰ μᾶς ἀποδείξῃς πόσο πιὸ γελοῖος εἶσαι ἀπὸ τοὺς ὁμοίους σου…  Περιμένω!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: