ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Το πολιτικό κατεστημένο αποσαθρώνεται - Στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, η νέα Κεντροδεξιά δεύτερο κόμμα και θα μάχεται με την Χρυσή Αυγή – Το επόμενο επεισόδιο στην Ελλάδα θα είναι ιλαροτραγωδία

Η κρίση χρέους, η απελπισία της κοινωνίας, η αδυναμία του πολιτικού συστήματος να προσφέρει μια εναλλακτική πρόταση στην βαθειά και επώδυνη ύφεση θα οδηγήσουν σε μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.
Με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα οι πολιτικοί συσχετισμοί θα αλλάξουν άρδην και ήδη από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων αρχίζει να εξυφαίνεται.

Αποτιμώντας την πολιτική κατάσταση προκύπτουν ορισμένα βασικά συμπεράσματα
1)Η ΝΔ θα αποδυναμωθεί εκλογικά και ως εκ τούτου τα σενάρια που ορισμένοι επικαλέστηκαν για πρόωρες εκλογές είναι λανθασμένα.
Ανασχηματισμός μπορεί να υπάρξει πρόωρες εκλογές όχι.
Η ΝΔ και ο Σαμαράς γνωρίζουν ότι δεν θα μπορέσουν να έρθουν πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές γιατί άλλα είπαν προεκλογικά και άλλα έπραξαν μετεκλογικά.
Η ΝΔ στην συνείδηση του παραδοσιακού ψηφοφόρου της  αρχίζει να ξεθωριάζει.
Οι Δεξιοί ψηφοφόροι θα κατευθυνθούν προς την Χρυσή Αυγή που προτάσσει το Σύνθημα «μπορεί ο χαιρετισμός να είναι ναζιστικός με την ανύψωση του χεριού αλλά τα χέρια αυτά δεν έχουν κλέψει».
Οι λίστες Λαγκάρντ  και άλλες που φέρονται να υπάρχουν αλλά δεν δημοσιοποιούνται θα αποδείξουν το αυτονόητο ότι η Κεντροδεξιά που εκπροσωπήθηκε από την ΝΔ και η Κεντροαριστερά που εκπροσωπήθηκε από το ΠΑΣΟΚ ήταν διεφθαρμένα κόμματα.
Ο Α. Σαμαράς ο αρχηγός της ΝΔ γνωρίζει ότι όπως είναι δομημένο το πολιτικό σύστημα θα παρασυρθεί και το κόμμα του στην επερχόμενη δύνη.
Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται, πιθανότητα να μην μπορέσει να εκλεγεί.
Η ΔΗΜΑΡ θα μείνει εκτός κοινοβουλίου.
Η ΔΗΜΑΡ είναι ένας νέος σχηματισμός και η φθορά ήταν γρήγορη αλλά αυτό που θα υποστεί το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει προηγούμενο.
Ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγάλος.
Ο Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι η ΝΔ δεν θα μπορέσει να διατηρήσει τα ποσοστά της καθώς η λαϊκή Δεξιά στρέφεται στην Χρυσή Αυγή.
Έτσι εξηγούνται τα σενάρια για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα περιλαμβάνει την ΝΔ, μέρος του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Ένας τέτοιος σχηματισμός όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται υπό διάλυση και η ΝΔ είναι η μόνη που κρατάει αξιοπρεπώς δυνάμεις.
Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα πετύχει τον στόχο του να έρθει πρώτο κόμμα αλλά το ζητούμενο είναι ότι με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει.
Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις τελείωσαν οριστικά για την Ελλάδα.
Ωστόσο εδώ υπάρχει κίνδυνος να μην μπορούν να υπάρξουν ούτε πολυκομματικές κυβερνήσεις.
Μια συνεργασία της ΝΔ με κομμάτι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα είναι τρόπος διάσωσης του Σαμαρά αλλά θα απογοητεύσει τους παραδοσιακούς Δεξιούς.
Στις επόμενες εκλογές ο μεγάλος νικητής δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι πρώτο κόμμα ή η ΝΔ ή σχηματισμός με την ΝΔ που θα είναι δεύτερο κόμμα αλλά η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η οποία θα εξέλθει ιδιαίτερα κερδισμένη.
Θα είναι το τρίτο κόμμα και ο ρυθμιστής των εξελίξεων.
Μπορεί η Χρυσή Αυγή να είναι πολιτικό μόρφωμα με ελάχιστη κοινοβουλευτική εμπειρία χωρίς ολοκληρωμένο πρόγραμμα και με γκρίζα πολιτική αλλά αποτελεί διέξοδο στο αδιέξοδο του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
Οι επόμενες εκλογές θα αναμορφώσουν πλήρως το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα.

Το ΠΑΣΟΚ θα καταποντιστεί η διαλυθεί, η ΔΗΜΑΡ θα είναι ανύπαρκτο κόμμα και ο μόνος εκφραστής θα έχει απομείνει η ΝΔ η οποία δεν θα μπορεί να παραμείνει ως έχει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που κερδίζει από την φθορά της κυβέρνησης αλλά ο μεγάλος νικητής θα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Τρίτο κόμμα μεν αλλά θα είναι ο μεγάλος νικητής.
                                                                              
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: