ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ DAVID CAMERON ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ?


Γράφει ο ΑΒ
Στην χθεσινή της (7/2) έκδοση η ολλανδική ε/φ Volkskrant δημοσιεύεται ανταπόκριση του Gert-Jan van Teeffelen από το Λονδίνο, με τίτλο: «Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ανακηρύσσει την αποτυχία της πολυπολιτισμικότητας», στο οποίο αναφέρονται, τα εξής:
«Η υιοθετημένη, εδώ και δεκαετίες, από το βρετανικό κράτος ιδέα της πολυπολιτισμικότητας έχει αποτύχει.
Δεδομένου ότι οι διάφορες ομάδες του πληθυσμού ζουν ξεχωριστά η μια από την άλλη και δεν μοιράζονται τις ίδιες βρετανικές αξίες, οι πιθανότητες ριζοσπαστικοποίησης των νεαρών μουσουλμάνων είναι περισσότερες.
Αυτό ανέφερε σε ομιλία του, το Σάββατο, στο Μόναχο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, ο Βρετανός Πρωθυπουργός, David Cameron. ‘Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει και να δει τι συμβαίνει μέσα στα σύνορά της’.
Ο Cameron ακολουθεί τα χνάρια της γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία, επίσης, δήλωσε, τον περασμένο Οκτώβρη, ότι η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει.
Επιπλέον, ο ίδιος πιστεύει ότι οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι, οι οποίοι απορρίπτουν την βία, είναι ένοχοι, διότι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, έχουν ‘λουστεί με δημόσιο χρήμα, αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα για να πατάξουν τον εξτρεμισμό’.
Ο Cameron άσκησε κριτική και στην πολιτική ορθότητα, απέναντι στην οποία πολλοί Βρετανοί έχουν γίνει ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Αντίστοιχα, ο ίδιος ανέφερε ότι καταλαβαίνει τους νέους μουσουλμάνους, που δεν αισθάνονται άνετα ούτε με τις παραδοσιακές αρχές των γονιών τους, αλλά ούτε και με την σύγχρονη κοινωνία.
Ο Cameron επιθυμεί μια πολιτιστική αλλαγή. ‘Μια ανεκτική κοινωνία λέει στους ανθρώπους ότι, όσο τηρούν τους νόμους, τους αφήνει στην ησυχία τους.
Αλλά μια πραγματικά φιλελεύθερη κοινωνία, πάει παραπέρα. Αυτή λέει στους ανθρώπους: αυτές οι αξίες μας προσδιορίζουν (ελευθερία λόγου, ανεξιθρησκία, δημοκρατία, ίσα δικαιώματα). Αν θέλετε να έχετε αυτή τη χώρα ως σπίτι σας, πρέπει να πιστεύετε σε αυτά τα πράγματα’.                                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: