ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Το φάντασμα του Καστελόριζου.!

Πατήστε για μεγέθυνση
Η Μεσόγειος είναι έτοιμη να αναφλεχθεί και μόνον εκ γενετής τυφλοί αδυνατούν να το διακρίνουν. Με επί του παρόντος προεξάρχουσα την αιματηρή εξέγερση του Αιγυπτιακού λαού, από το Ιράκ, που καιρό τώρα και δια των αμερικανικών πυρών έχει πυρποληθεί (αλλά και αυτοπυρποληθεί από τον φονταμεταλιστικό εμφύλιο που του προέκυψε ως αποτέλεσμα της γιάνγκικης εισβολής), ως την Αλγερία και την Τυνησία, τα καζινοκαπιταλιστικά καθεστώτα των κινούμενων τοκογλυφικών σκίτσων δοκιμάζονται αυτογελοιοποιούμενα στην πράξη από τις ανθρωποκαταστροφικές συνέπειες του ανίερου πειράματός τους. Πρωτίστως εκείνο των Αμερικανικών δορυφορικών κατασκοπευτικών συστημάτων και των πολυπληθών μυστικών υπηρεσιών που  στα της Αιγύπτου συνελήφθη  εξ απήνης για να αυτοεξευτελίζεται ενώπιον όλης της ανθρωπότητας φάσκοντας και αντιφάσκοντας. Πότε με το θεριό και πότε με τον Γιάννη. Δευτερευόντως το άλλο το θλιβερό των Ευρωπαίων πολιτικών νάνων που ως συνήθως παρακολουθούν ενεοί τα γεγονότα αφού κατά κανόνα εγείρονται του νιρβάνα τους μετά την αφύπνιση των Αμερικανών. Στο κατόπι των δύο πρώτων το κληρονομικού δικαίου σατραπικό σύστημα των Αράβων ηγεμόνων που νιώθει την βοή ενός λαϊκού σεισμού κάτω  από τα πόδια του και έντρομο επιχειρεί επικοινωνιακά κωμικοτραγικές παλινδρομήσεις για να διασωθεί. Και μόνο οι Ισλαμιστές μοιάζουν όχι μόνο να γνώριζαν αλλά και να καθοδηγούν τους ομοθρήσκους τους προς το αύριο με ακρίβεια μοιρογνωμονίου.  Παρ’ όλ’ αυτά είναι απολύτως εξωπραγματικό να θεωρεί κάποιος πως έστω και ένας εξ αυτών χολοσκά για την ευημερία των λαών της περιοχής. Τα όσα περί δημοκρατίας θεατρικά διαδραματίζονται επί του προσκηνίου, καλύπτουν ή επιχειρείται να καλυφθούν τα δια μέσου των Αράβων ηγεμόνων παρασκηνιακά συμφέροντα των Αμερικανών στην περιοχή. Εδώ ήρθαμε αλλά ας μην βιαστούμε να φύγουμε. Γιατί σε ένα εξ αυτών (των συμφερόντων) εμπλεκόμαστε και εμείς. Πρόκειται για εκείνο που καθιστά τα λεφτά του πλόα μεταξύ Καστελόριζου και Αιγύπτου πολλά! Ναι είναι πολλά τα λεφτά σας λέω.. Και εξηγούμαι.

Ο υπό εξανδραποδισμό πρόεδρος Μουμπάρακ, προετοιμαζόταν να συνυπογράψει συμφωνία με την Τουρκία ως προς την από κοινού οριοθέτηση των θαλάσσιων αποκλειστικής εκμετάλλευσης ζωνών, (ΑΟΖ) προσπερνώντας ως μη υπαρκτό το Καστελόριζο! Κι αυτό επειδή κατά τις προ τριετίας συνομιλίες των δύο κρατών για την αναγνώρισή τους, δεν τέθηκε από την Ελληνική κυβέρνηση (ΝΔ) ρητά και κατηγορηματικά η παραχώρηση πλήρων δικαιωμάτων στο Καστελόριζο. (δείτε τον χάρτη). Ευκαιρίας έτσι δοθείσης αλλά και ισλαμικού τρόμου επί της κεφαλής του, προέβη ο Αιγύπτιος δικτάτορας στο δικαιο-διεθνικό ατόπημα μιας συγκυριακής συμμαχίας με την Τουρκία για τον ορισμό κοινών θαλάσσιων συνόρων την ίδια στιγμή που η Τουρκία μαζί με την Βενεζουέλα είναι οι μοναδικές δύο χώρες που δεν έχουν υπογράψει το θαλάσσιο δίκαιο του 1982 απλώς γιατί στα παράλιά τους υπάρχουν νησιά που δεν τους ανήκουν! Και το έκανε ο ανεκδιήγητος «σύντροφος» Μουμπάρακ αιφνιδιαστικά προκειμένου να εγκλωβιστεί η Ελληνική κυβέρνηση στην μεταξύ δυο ισχυρών δυνάμεων πρέσα σύνθλιψης των αναπαλλοτρίωτων συμφερόντων της και από δειλία να συναινέσει. Τόσο καλά.. Τόσο ανθηρά, και με το σημερινό δουλικό της Τρόϊκα και των Αμερικανοευρωπαίων Γιώργο Παπανδρέου να το αποδέχεται ως έτοιμος από καιρό, αφού προετοιμαζόταν επίσημο ταξίδι του στην Αίγυπτο δίχως να έχει προηγουμένως λάβει σαφείς διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοιο (υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία) δεν πρόκειται να συμβεί. Να πως εξηγείται η ένοχη σιωπή του ισλαμιστή Ερντογάν για την ανελέητη σφαγή των ομοθρήσκων του στην πλατεία απελευθέρωσης του Καΐρου αλλά και η άκρα του τάφου Παπανδρεϊκή σιγή για τα τεκταινόμενα στο Νότιο Αιγαίο κατά την συνάντηση μαζί του. Ωστόσο μην απογοητεύεστε. Επιπλεύσαμε εκ συμπτώσεως και προσωρινά με σωσίβιο την εξέγερση του Αιγυπτιακού λαού και αν αυτό θέλουμε να καταστεί οριστικό θα πρέπει όχι αύριο το πρωί, αλλά χθες, να συνυπογράψουμε με την Κύπρο (και με τους Τουρκοκύπριους να δείχνουν με την στάση τους πως συμμαχούν) την οριοθέτηση κοινής ΑΟΖ.  Προϋπόθεση όμως αυτού δεν είναι τα κυβερνητικά μας προσωπεία αλλά: Ηγέτες ατσάλινης εθνικής (όχι εθνικιστικής) ΣΥΝΕΊΔΗΣΗΣ  που πρώτιστο και μοναδικό μέλημά τους είναι η προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού λαού.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr                                                                                                                              ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: