ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αλβανικό “Top Channel”: Τρεις Έλληνες βουλευτές στο μνημόσυνο στη Χιμάρα


«Η οικογένεια του δολοφονηθέντος, φίλοι, συγγενείς, κάτοικοι της Χιμάρας, αξιωματούχοι πολιτικοί από κόμμα της μειονότητας καθώς και τρεις Έλληνες βουλευτές συμμετείχαν στη δέηση υπέρ της μνήμης του Αριστοτέλη Γκούμα», αναφέρει το δημοσιογραφικό τμήμα του αλβανικού ‘Τοπ Τσάνελ’.

Στις 8 το πρωί οι επικεφαλής βρέθηκαν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αριστοτέλης Γκούμας.

Αργότερα στην εκκλησίας των Αγίων Πάντων της Χιμάρας, έγινε η 40ήμερη επιμνημόσυνος δέηση, που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες και διεξήχθη εξ ολοκλήρου στην ελληνική γλώσσα, γράφει χαρακτηριστικά το αλβανικό κείμενο.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στο μνημόσυνο πήγαν στο νεκροταφείο της Χιμάρας όπου έκανε τρισάγιο ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου. Μετά από το φόρο τιμής των προσκεκλημένων, η οικογένεια δέχθηκε τα συλλυπητήρια για τον θάνατο του Αριστοτέλη.

Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα, ο ηγέτης του Κ.Ε.Α.Δ., Βαγγέλης Δούλες, ο δήμαρχος της Χιμάρας, Βασίλης Μπολάνος, και τρεις βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου από το δημοφιλές κόμμα ΛΑΟΣ, από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης ο Δούλε, είπε ότι η τελετή δεν είχε πολιτική χροιά αλλά ήταν Ημέρα Μνήμης για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος της Χιμάρας, Βασίλης Μπολάνος, τόνισε ότι σήμερα είναι μια μέρα πένθους προς τιμή του Αριστοτέλη Γκούμα.

Η τελετή του μνημοσύνη ήταν αυστηρά επιτηρούμενη από αστυνομικές δυνάμεις και δεν σημειώθηκε κανένα περιστατικό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.                                                                        ΠΗΓΗ:echedoros-a.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: