ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Κράτος μπάχαλο

 Γράφει ο Δημήτρης Κακογιάννης

Η Κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα για την προσέλκυση επενδύσεων στον ελληνικό χώρο, σαν τη μοναδική λύση για την τόνωση της οικονομίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.
Η παραχώρηση στους κινέζους προβλήτας στο λιμάνι του Πειραιά, έγινε αφού πέρασε δια πυρός και σιδήρου, ενώ προοπτική είχε και η παραχώρηση του Θριάσιου Πεδίου για επέκταση των δραστηριοτήτων των κινέζων.
Έρχεται εδώ όμως το αδηφάγο και ακαταμάχητο τέρας της γραφειοκρατίας να ορθώσει το τεράστιο ανάστημά του και να μας θυμίσει ότι είναι παρόν, ότι τίποτε δεν μπορεί να προχωρήσει σ αυτή τη χώρα επειδή «έτσι θέλει».
Οι κινέζοι -λέει- διαπιστώνουν ότι τα γραφειοκρατικά προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί. Επίσης διαπιστώνουν ότι η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν επιβεβαιώνεται από τους υπουργούς που διαχειρίζονται τα θέματα των επενδύσεων.
Από εκεί και πέρα εμείς τι άλλο μπορούμε να πούμε?
Ότι το ελληνικό κράτος είναι ένα μπάχαλο, τουλάχιστον οι ιθαγενείς που ζούμε χρόνια σ αυτό το έχουμε καταλάβει, το έχουμε συνειδητοποιήσει.
Τώρα το κατάλαβαν ακόμα και οι κινέζοι.
Επίσης αυτό που διαπιστώσαμε εδώ και καιρό είναι ότι η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Οκτωβρίου πέρυσι, έδειξε  ότι δεν περίμενε να κληθεί να κυβερνήσει.
Πιάστηκε στον ύπνο, καθώς δεν έχει κάνει τίποτα που να αποδεικνύει ότι είχε σχέδια για την αποτελεσματική διακυβέρνηση, και προσπαθεί  με ημίμετρα που επινοεί είτε της επιβάλλουν άλλοι να πορευτεί οδηγώντας τη χώρα στην.......... δια βίου εξάρτηση και τον λαό στη δια βίου εξαθλίωση.
Γέμισαν τα κρατικά κτήρια στην Αθήνα από συμβούλους πρωθυπουργικούς και άλλους  ντόπιους και εισαγόμενους για να μεταλαμπαδεύσουν τις «γνώσεις» τους στα επιτελεία της κυβέρνησης γιατί; Τόση ένδεια υπάρχει από  ικανά και άξια στελέχη;
Προστρέξαμε στο ΔΝΤ και πήραμε τα μέτρα που μας υπόδειξαν με σκυμμένο το κεφάλι και τώρα έρχεται ο εκπρόσωπός του στη τρόϊκα και μας λέει ότι «τα μέτρα που προτείναμε ήταν λάθος» και το λέει έτσι χωρίς να κοκκινίζει και οι δικοί μας αντί να τον πάρουν με τις ντομάτες κάθονται και τον ακούν.
Μπορείς ρε φίλε να κτίσεις οικοδομή ξεκινώντας από το ταβάνι;
Γιατί αυτό κάνατε εσείς όλοι οι άχρηστοι «σοφοί» και τα εδώ τσιράκια σας.
Πρώτα στεγνώσατε την αγορά από ρευστό με την περικοπή μισθών και συντάξεων, την επιβολή φόρων και έκτακτων εισφορών , και «περιμένατε» να εισπράξετε. Από πού; Περιμένατε να σας αποδώσει ο ΦΠΑ με την αύξηση των συντελεστών, λες και οι τζίροι των καταστημάτων είναι συντελεστές σταθεροί κάθε χρόνο και είχατε προσδιορίσει τις «προσδοκίες» σας.
Το αποτέλεσμα; Χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείσουν, υπάλληλοι να χάσουν τις δουλειές τους, να νεκρώσει η αγορά και το Δημόσιο να εισπράττει θα έλεγα τι.
Καμαρώνετε εσείς και τα σφουγγοκωλάρια κανάλια σας ότι εγκρίνονται οι δόσεις από το ΔΝΤ, και δεν λέτε ότι οι δόσεις αυτές πηγαίνουν για να εξοφλήσουν τα υπέρογκα δάνεια που διαχρονικά οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις σας έχουν φορτώσει στις πλάτες του Ελληνικού Λαού, αυτών που στις εκάστοτε εκλογές βγαίνουν και πανηγυρίζουν με τα κομματικά λάβαρα επειδή το κόμμα τους «βγήκε πρώτο», αντί να σας πάρει με τις πέτρες για το χάλι που σίγουρα θα δημιουργήσετε στη χώρα.
Να γιατί δεν θα πτωχεύσουμε. Γιατί πρέπει οι δανειστές να πάρουν πίσω τα δανεικά διαφορετικά «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».
Βέβαια ό,τι μπάχαλο και να γίνει στη χώρα, σε όποια δεινά και να μας ρίξετε, εσείς είστε πάντα στο απυρόβλητο, όπως έχετε προνοήσει νομοθετώντας και θεσπίζοντας νόμους περί ανευθυνότητας υπουργών, για να «καθαρίζετε» εύκολα και ανώδυνα.
Όμως μέχρι πότε;                                                                                                                              ΠΗΓΗ:kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: