ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κοιτάνε να μείνουν στη κυβέρνηση έστω και για λίγο

Γράφει ο Κ. Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Οι κρίσεις του φιλοκυβερνητικού Τύπου έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν ειρωνεύονται κυβερνητικές πρακτικές.
«Κύριε Διευθυντά,
Σημαντικές οι αλλαγές στις ρυθμίσεις για τα εργασιακά: μεταξύ άλλων, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα πληρώνονται!» έγραφε ο Νεόκοπος, το κεντρικό σχόλιο των ΝΕΩΝ, αναφερόμενο στο επικοινωνιακό lifting που επιχειρεί ο Α. Λοβέρδος, προκειμένου να δώσει επιχειρήματα στους βουλευτές του για να το ψηφίσουν. Άλλωστε, η επιχείρηση για την ψήφιση του εργασιακού και του ασφαλιστικού θα είναι το σημαντικότερο crass test της κυβέρνησης μέσα στη Βουλή.
Αν θα το ξεπεράσει -αν και όλα δείχνουν πως θα το ξεπεράσει – θα παρατείνει τον αμέριμνο βίο της τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, που θα είναι υποχρεωμένη να εξαγγείλει νέα σκληρότερα μέτρα, την ώρα που αυτά τα οποία ήδη νομοθετούνται θα έχουν αρχίσει να πονάνε σοβαρά τις τσέπες και το κεφάλι των Ελλήνων.
Το ερώτημα που βασανίζει, όμως, την κυβέρνηση είναι διπλό. Βραχυπρόθεσμα πώς θα κρατήσει μια κοινωνία, όταν εφαρμόζει πολιτική σκληρότερη της κ. Θάτσερ τη δεκαετία του 1980 και έχει λάβει εντολή για ανώδυνη λύση της κρίσης σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Μεσοπρόθεσμα, τι θα κάνει όταν αποδειχθεί και στην πράξη ότι αυτά τα σκληρά μέτρα δεν φέρνουν ανάκαμψη και αντίθετα την καθιστούν αδύνατη. Άλλωστε, η συνεχής επανάληψη των ίδιων επικοινωνιακών τρικ κουράζει, όσο και ευρηματικός αν είναι ο ορισμός της ασφαλιστικής ανατροπής ως «διορθωτική προσπάθεια»!
Οι πράσινοι παπαγάλοι των ΜΜΕ, με το αζημίωτο, όπως δείχνει το ρεπορτάζ, ακυρώνονται όταν είναι υποχρεωμένοι συνεχώς να παρουσιάζουν το μαύρο για άσπρο. Η δεξαμενή των πολιτικά πεθαμένων υπουργών, που ορθώνονται σκηνοθετημένα για να εισπράξουν τη λαϊκή καταδίκη και να μείνουν ελεύθεροι οι σημερινοί διάδοχοί τους στην ίδια ακριβώς εξουσία, στερεύει.
Το ΣΔΟΕ, ανακοινώνοντας δέκα φοροφυγάδες γιατρούς τη μία και ελάχιστους λαϊκούς καλλιτέχνες την άλλη, γίνεται αναξιόπιστο ως αποτελεσματικό όργανο περιστολής της πραγματικής φοροδιαφυγής.
Οι εξεταστικές επιτροπές στη Βουλής, με τα τρικ των ντουλαπάδων που βαφτίζονται για δύο μέρες «γαλάζιοι υπουργοί» και των πολλαπλών πορισμάτων, έχουν ήδη απαξιωθεί από το λαό, που βλέπει καθαρά την οριστική συγκάλυψη που επιτελείται.
Και όλα αυτά δημιουργούν μια πρωτοφανή απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, όταν την ίδια ώρα οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας υποβιβάζονται από «γενιά των 700 ευρώ» σε «γενιά των 500 ευρώ». Έτσι, αρκούνται σε πολύ προσωρινή επιβίωση.                                                               ΠΗΓΗ:www.apogevmatini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: