ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΝΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ… Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΕ ΡΟΛΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗ…  

γράφει ο Reporto 

Ε όχι…
Σε αυτή την παγίδα εμείς δε θα πέσουμε. 
Σε αυτόν τον πρωθυπουργό που δε δίστασε να κουρελιάσει το Σύνταγμα για να κάνει τα χατίρια των αφεντικών του, κανείς δεν πρέπει να του αναγνωρίσει το δικαίωμα να γίνει τιμητής των ιερών και των οσίων αυτού του τόπου.
Σε αυτόν τον πρωθυπουργό που δε δίστασε να εκχωρήσει την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας, δε θα αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να υποκρίνεται ότι μιλά εξ ονόματος του Ελληνικού λαού.
Αυτός ο πρωθυπουργός που δε δίστασε να ενεχυριάσει το μέλλον μας δε δικαιούται να υποκρίνεται ότι νοιάζεται για την προοπτική αυτού του τόπου.

Αυτός ο πρωθυπουργός της πολιτικής εξαπάτησης – ειδικά αυτός – δεν έχει δικαίωμα να κρίνει κανέναν.

Σε αυτόν τον πρωθυπουργό της επικίνδυνης διγλωσσίας, του ραγιαδισμού και του εθνικού ξεπουλήματος, το μόνο δικαίωμα που μπορούμε να του αναγνωρίσουμε είναι το δικαίωμα να αυτοκτονήσει πριν τον προλάβει η ώρα της κρίσης και της ανεξέλεγκτης λαϊκής οργής, που όλα δείχνουν πως σιμώνει μέρα με τη μέρα. 



Μπορεί να διαφωνούμε – και διαφωνούμε κατηγορηματικά – με τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει το ΠΑΜΕ να κατευθύνει τη λαϊκή αγανάκτηση και οργή…

Διαφωνούμε γιατί θεωρούμε ανεπίτρεπτο να εκτονώνεται αυτή η λαϊκή αγανάκτηση σε ανώδυνες παρελάσεις γύρω από το κοινοβούλιο, γιατί αυτές δεν απειλούν το πολιτικό σύστημα, δε συνιστούν πολιτική κερδοφορία για τον αγωνιζόμενο λαό, οδηγούν σε απογοήτευση και σε εμπέδωση μιας συνείδησης αναποτελεσματικότητας των αγώνων.

Διαφωνούμε γιατί θεωρούμε πολιτικά λαθεμένη την μέθοδο των αποκλεισμών – το τονίζουμε: ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – και τη θεωρούμε πολιτικά λαθεμένη, όχι από πρόθεση να αβαντάρουμε τους εφοπλιστάδες και όλον αυτό το συρφετό, αλλά γιατί ως τακτική, αντί να οδηγεί σε εκδηλώσεις συνοχής και συμπάθειας ανάμεσα στους εργαζόμενους, καλλιεργεί κλίμα αντιπαραθέσεων και αντιπαλότητας από το οποίο ωφελημένοι βγαίνουν μονάχα αυτοί που αντιπαλεύουν την ενότητα των εργαζομένων. 

Ο πολιτικός ακτιβισμός επιβάλλεται να είναι στοχευμένος και αυστηρά προσανατολισμένος στην ανατροπή και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, και όχι να εξαντλείται σε κουραστικές επαναλήψεις επαναστατικής γυμναστικής που εξαντλούν τα αγωνιστικά αποθέματα και δεν ενισχύουν την αγωνιστική συνοχή του συνόλου των εργαζομένων.

Μπορεί να διαφωνούμε κατηγορηματικά με τη στάση του ΚΚΕ απέναντι στο λαθρομεταναστευτικό αλλά και με την ανεξήγητη πολιτική του ατολμία σ αυτές τις συνθήκες…

Αλλά όσο και αν διαφωνούμε με όλα αυτά… Δε θα αναγνωρίσουμε το δικαίωμα σε μια κυβέρνηση εθνικού ξεπουλήματος, γενικευμένης πολιτικής εξαπάτησης και εθνικής μειοδοσίας, να τολμά να κρίνει οποιονδήποτε, προκειμένου να εκδώσει συγχωροχάρτι στον εαυτό της για την εγκληματική της πολιτική. 

Δε θα αναγνωρίσουμε το δικαίωμα σε αυτήν ειδικά την κυβέρνηση, να τολμά να κρίνει και κυρίως να προβοκάρει μια πολιτική δύναμη που ακόμα και μέσα από λαθεμένους χειρισμούς, συνεχίζει να επιμένει στη λογική των λαϊκών αγώνων.

Δε χρειάζεται να συμφωνήσουμε με την τακτική του ΚΚΕ για να έχουμε την πολιτική ωριμότητα να αρνηθούμε να παίξουμε το ρόλο του άκριτου και επικίνδυνου κυβερνητικού φερέφωνου, στην πλέον ύπουλη και πρόστυχη πολιτική επιχειρηματολογία, που στοχεύει ευθέως στον αποπροσανατολισμό των συνειδήσεων και στην ενοχοποίηση των αγώνων. 

Γιατί όσοι από μας αγωνιζόμαστε για την ουσιαστική αλλαγή στην πολιτική πορεία του τόπου, και δεν αρκούμαστε απλά σε μεγαλόστομες αλλά στείρες και αποπροσανατολιστικές αντιπολιτευτικές φωνασκίες, ξέρουμε καλά πως ένας λαός αγωνιζόμενος, ακόμα και μέσα από τα λάθη του, είναι εύκολο να βρει τελικά το δρόμο που θα οδηγήσει στην πολιτική ανατροπή, αν εμπνευστεί και κατευθύνει σωστά τη δράση του.

Είναι χίλιες φορές προτιμότερο ένας λαός να βρίσκεται στους δρόμους αγωνιζόμενος, παρά καθηλωμένος στον καναπέ του έτοιμος να αποδεχτεί μοιρολατρικά την τύχη που κάποιοι άλλοι επέλεξαν πριν απ αυτόν και για λογαριασμό του.

Ενας λαός αγωνιζόμενος, θα βρει τον τρόπο να ξεπεράσει ακόμα και τις ηγεσίες του αν αυτές δεν τον εμπνεύσουν. Ένας λαός όμως που παραμένει καθηλωμένος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.

Κι αυτή η ύπουλη κυβέρνηση, αυτό για το οποίο νοιάζεται, δεν είναι επαναφέρει το ΠΑΜΕ στον «ορθό» κατά τη γνώμη της δρόμο.

Αυτό που τη νοιάζει είναι να ακυρώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων για να μπορέσει ευκολότερα να χαλιναγωγήσει τις τύχες τους. 

Σε αυτή την παγίδα εμείς δε θα πέσουμε. 

Αυτή την ανέξοδη συνηγορία δε θα τους την προσφέρουμε. 
Αυτή την ύπουλη τακτική δε θα την στηρίξουμε.
Εμείς από τους εργαζόμενους δε θα ζητήσουμε να υποστείλουν τη σημαία των αγώνων.
Αντίθετα θα επιμείνουμε στην ανάγκη της αποτελεσματικότερης στόχευσης με στόχο την πολιτική ανατροπή. 

Το παπατζήδικο θέατρο του παραλόγου που εκτυλίχθηκε μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο, δε θα γίνει με την ανοχή μας ο φερετζές πίσω από τον οποίο οι Τσολάκογλου επιχειρούν να κρύψουν τις ιστορικές τους ευθύνες και να καταστήσουν το λαό συνυπεύθυνο στις εγκληματικές επιλογές τους. 

Γ.ΠΑΠ: «όταν δικά σας στελέχη δημοσίως αρνούνται την τήρηση του ελληνικού Συντάγματος και όταν δικά σας στελέχη μιλούν για το δικαίωμά τους να μην τηρήσουν αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων.» 

Τα στελέχη του ΚΚΕ μπορεί να εξέφρασαν δημοσίως την άποψή τους για το Σύνταγμα, αλλά αυτό δε συνιστά παραβίαση.
Συνιστά πολιτική θέση με την οποία μπορεί κανείς να διαφωνεί, αλλά δε συνιστά παραβίαση..
Ας την προωθήσουν στον Ελληνικό λαό και αν την αποδεχτεί χαλάλι τους.
Τη συνταγματική παραβίαση όμως δε την έκανε το ΚΚΕ.
Εσείς παραβιάσατε το Σύνταγμα εκβιάζοντας τους βουλευτές σας να υπερψηφίσουν το αντιασφαλιστικό τερατούργημα.
Εσείς κουρελιάσατε το Σύνταγμα εκχωρώντας την Εθνική Ανεξαρτησία της χώρας στους ξένους προστάτες σας.
Εσείς καταλύσατε την Ελληνική Δημοκρατία φυσικά και το Σύνταγμα, εκχωρώντας πολιτικά κυριαρχικά δικαιώματα στους Λαθρομετανάστες εισβολείς.

Και αυτά τα εγκλήματά σας συνιστούν εσχάτη προδοσία, για την οποία θα τιμωρηθείτε ανελέητα. 

Γ.ΠΑΠ: ««Αυτήν την κοινωνία οραματιζόσαστε; Θεωρείτε ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και άρα δημοκρατικοί κανόνες, ευνομία, Σύνταγμα τα πετάμε από το παράθυρο»; 

Πόσες φορές αυτός ο υποκριτής πρωθυπουργός και αυτός ο θίασος που κυβερνά πέταξε το Σύνταγμα και την ευνομία από το παράθυρο, κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών που έχει στα χέρια του το τιμόνι της χώρας???
Πόση υποκρισία μπορεί να περισσεύει σ αυτόν το θίασο για να τολμά τόσο απροκάλυπτα να επιχειρεί να κρίνει άλλους για την πρακτική που ο ίδιος εφάρμοσε???

Γ.ΠΑΠ: «Δηλαδή, μας λέτε ότι παίρνετε εσείς το νόμο στα χέρια σας. Μας λέτε ότι ο καθένας μπορεί να παίρνει το νόμο στα χέρια του, ο καθένας μπορεί να σηκώσει μπαϊράκι να κάνει ό,τι θέλει». 
Δε θα αναγνωρίσουμε το δικαίωμα σ αυτόν ειδικά τον πρωθυπουργό να τολμά να κρίνει άλλους για το αν παίρνουν ή όχι το νόμο στα χέρια τους.
Διότι αυτός ο πρωθυπουργός και η άθλια πολιτική που εφαρμόζει, καταστρατήγησε κάθε έννοια νομιμότητας και αναγόρευσε σε νομιμότητα την πολιτική λαθροχειρία, όταν με ένα κουρελόχαρτο εντολών στο χέρι, παρέδωσε τα κλειδιά αυτού του τόπου στη δικτατορία των τραπεζιτών.

Γ.ΠΑΠ: «Νομίζετε ότι το να παρέχετε πολιτική κάλυψη σε όλους όσοι συμπεριφέρονται βίαια, αντιδημοκρατικά, καταχρηστικά και παράνομα βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας, τον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο; `Η μήπως αφαιρείτε με τη συμπεριφορά σας εθνικό εισόδημα από τη χώρα»;»
Ποιος είναι αυτός ο πρωθυπουργός που θα τολμά να κρίνει άλλους πως αφαιρούν εθνικό εισόδημα από τη χώρα???
Η δική του κυβέρνηση προσέθεσε εθνικό εισόδημα στη χώρα όταν προσέφυγε σε δανεισμούς με επιτόκια πιστωτικής κάρτας για να εξασφαλίσει την μακροημέρευση των τοκογλύφων στους οποίους κατέφυγε???
Η απεργία στο λιμάνι είναι αυτή που καταδίκασε τον τόπο στο μαρασμό και τον Ελληνικό λαό στη δυστυχία ή η ελεεινή πολιτική την οποία ανέλαβε εργολαβικά να εφαρμόσει ο ΓΑΠ και η κυβέρνησή του???
Η απεργία στο λιμάνι είναι αυτή που καταδικάζει το σύνολο του λαού σε συντάξεις πείνας, ή οι πολιτικές σας αποφάσεις???
Η απεργία στο λιμάνι καταλήστεψε τα δημόσια ασφαλιστικά ταμεία τα οποία κατά τα λοιπά συνεχίζουν να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους με εξαντλητικές εισφορές, ή τα λαμόγια του πολιτικού συστήματος που συντηρείτε και σας συντηρεί???

Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα υποστηρίξουμε φαινόμενα και μορφές πάλης που δεν εξασφαλίζουν τη συνοχή και δεν οικοδομούν τη σύμπνοια ανάμεσα στους εργαζόμενους. Αλλά δε θα είμαστε σε καμία περίπτωση αυτοί που θα ταχθούμε με το δήμιο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, μόνο και μόνο για να κάνουμε την πολιτική κριτική μας αυτοσκοπό.

Γ.ΠΑΠ: «Νομίζετε ότι οι πράξεις σας προβάλλουν την πατρίδα και την οικονομική ανάπτυξη;» 

Η δική του κυβέρνηση του Ελληνοτουρκικού συμβουλίου, των εθνικών παραχωρήσεων, του ανεπίτρεπτου ραγιαδισμού στο Αιγαίο, τη Θράκη, την Κύπρο και τη Μακεδονία, προέβαλε την πατρίδα για την οποία δήθεν κόπτεται???
Αυτή την πατρίδα… Αυτές τις αξίες… Αυτή την ανάπτυξη άραγε οραματίζεται ο πρωθυπουργός της πολιτικής εξαπάτησης όταν δηλώνει πίστη και αφοσίωση στην Παγκόσμια διακυβέρνηση και τη χούντα των τραπέζιτών????
Αυτή την πατρίδα προβάλει ο αφελληνισμός της παιδείας, η παράδοση του Αιγαίου, η παράδοση της θράκης στις ορέξεις των Ισλαμιστών???

Γ.ΠΑΠ: ««Οι πράξεις οι δικές σας, των συνδικαλιστών σας ή των φοιτητών που υποδύονται συνδικαλιστές, θεωρείτε ότι προστατεύουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού; Θεωρείτε ότι οι ενέργειες των συνδικαλιστών σας βοηθούν στη μείωση της ανεργίας, νομίζετε ότι συμβάλλουν στην ευρωστία των Ταμείων;» 

Και συμβάλει η δική σας πολιτική της απόλυτης εξαθλίωσης και της ομολογημένης χρεοκοπίας σ αυτή την ευρωστία πρωθυπουργέ της πολιτικής εξαπάτησης???
Η ευρωστία των ταμείων την οποία επικαλείσθε θα έρθει μέσα από την δραστική περικοπή έως την ουσιαστική κατάργηση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων???
Και αν τα ταμεία την ευρωστία των οποίων επικαλείσθε δεν είναι εύρωστα για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς παροχές στους δικαιούχους τους, τότε για ποιόν θα είναι???
Μήπως για την μελλοντική γενιά των επίδοξων απλοχέρηδων και καταχραστών που σκοπεύετε να δημιουργήσετε με την πολιτική και την ανοχή σας???
Μήπως το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε τις χορηγίες των Τσουκάτων, των Μαντέληδων και λοιπών στα δημόσια ταμεία από τα οποία αφαιρέθηκαν???
Ποιές δημεύσεις περιουσιών αυτών που καταλήστευσαν τα δημόσια ταμεία έκανε για να δικαιούται αυτός εδικά ο πρωθυπουργός να δηλώνει πως δήθεν κόπτεται για την ευρωστία τους???

Και η αποθέωση του πολιτικού Παπατζηδισμού μέσα από ένα παραλήρημα υποκρισίας και πολιτικής ψευδολογίας: 

Γ.ΠΑΠ: «Θέλετε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, για να μειωθούν και άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις; Αυτό θέλετε; Δεν σεβόσαστε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού να ξεφύγουμε από την επιτήρηση. Αυτό δεν το σέβεστε και αυτό το βαφτίζετε προοδευτικό, αριστερό, κομμουνιστικό; Σκεφθείτε καλά τι κάνετε». «Πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να βρουν δουλειά; Τώρα αυτοί από πού θα βρουν μισθούς και δουλειές; Θα περιμένουν ελεημοσύνη από το ΔΝΤ και την ΕΕ; Διότι εκεί μας κατευθύνετε. Αντί να αξιοποιήσουμε τις δικές μας δυνάμεις, λέτε όχι, είστε αντίθετοι σε κάθε αλλαγή που δημιουργεί εισόδημα, ευκαιρίες και δουλειές, για να μείνουμε εξαρτημένοι και εξουθενωμένοι». 

Πόσο θράσος μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός για να τολμά να καταστήσει συνυπεύθυνο στο έγκλημα το λαό που επιχειρεί να εξοντώσει???

Πόσο ηλίθιο μπορεί να περνά ένα λαό που ενώ τον καταδικάζει με την πολιτική του στη δυστυχία και την απόγνωση, να τολμά ταυτόχρονα να του μιλά για εισοδήματα… δουλειές και λοιπές παρλαπίπες???                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: