ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ!

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ εξαγγελία από τον ίδιο τον Χριστόφια, ότι θα οργανωθεί εκστρατεία δήθεν διαφώτισης των πολιτών, για το τι σημαίνει διζωνική – δικοινοτική ομοσπονδία, άρχισε και επίσημα η προσπάθεια να ανατραπεί η άποψη της κοινής γνώμης, να μανιπουλαριστεί η κοινή γνώμη και να καθοδηγηθεί, μέσω του ψευδοδιλήμματος «διζωνική ή διχοτόμηση» στην υπερψήφιση του επερχόμενου σχεδίου κλεισίματος του κυπριακού.
Αυτό που γίνεται εδώ και πολύ καιρό ήταν η πλύση εγκεφάλου των ακελικών, με την οργάνωση διαφόρων συγκεντρώσεων και τις ομιλίες από συγκεκριμένα στελέχη, που στηρίζουν τυφλά τον Χριστόφια.
Φυσικά, σε διάφορους τομείς της κοινωνίας, όπως την παιδεία, αυτό ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της αναρρίχησης του Χριστόφια στην εξουσία.
Τώρα, το πράγμα πάει αλλού. Δέκτες της κρατικής προπαγάνδας θα είμαστε όλοι, είτε με την διανομή φυλλαδίων, είτε με διαλέξεις, είτε με άλλους τρόπους. Η μεθοδολογία θα εντείνεται όσο περνά ο καιρός και θα κλιμακωθεί ακόμα και με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μηνύματα.  
Η απόφαση αυτή ελήφθη προφανώς για να προετοιμαστεί η κοινή γνώμη, να χωνέψει τις παράμετρους του σχεδίου κλεισίματος που επέρχεται, αλλά και γιατί τα νούμερα και τα ποσοστά δεν τους βγαίνουν.
Δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά και άλλες μυστικές που έχουν πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του προεδρικού, δείχνουν ότι το ΟΧΙ σε ένα σχέδιο που προσομοιάζει κατά πολύ με το σχέδιο Ανάν, θα είναι μεγαλύτερο από αυτό του Απρίλη του 2004.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προπαγάνδα

·        Θα επιδιώξει ωραιοποίηση της διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας
·        Θα επικαλεστεί την αποδοχή του όρου από προηγούμενους Προέδρους
·        Θα κόψει και θα ράψει το κείμενο, έτσι ώστε να διαβάζουμε ότι θα μας ικανοποιήσει
·        Θα προτάσσει το ψευδοδίλημμα «διζωνική ή διχοτόμηση»
·        Θα επαίρεται ότι αυτό είναι το λεγόμενο «κυπριακό μοντέλο»

Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι η διοργάνωση εκδήλωσης από τον Δήμο Αμμοχώστου με ομιλήτρια την Έλση Χριστόφια και με θέμα «Διζωνική – Δικοινοτική Ομοσπονδία και Κύπρος», είναι ενταγμένοι στο πλαίσιο της πλύσης εγκεφάλου της κοινής γνώμης.
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα αυξάνονται και θα πληθύνονται ραγδαία.
Ενώ, από την άλλη όλοι αυτοί που αγωνιούν για την έκβαση των συνομιλιών, ιδρύουν κάθε γειτονιά και κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: