ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ "16"

Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0

Παλικαρίσια πρόκριση για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε των "βιονικών μωρών" της Άρσεναλ με 1-0 χάρη σε γκολ του Λεονάρντο. Οι ερυθρόλευκοι περνούσαν ακόμα και με ήττα καθώς στο άλλο ματς του ομίλου η Άλκμααρ έπαιρνε ισοπαλία από την Σταντάρ στη Λιέγη.

09 Δεκ 2009 23:35:11

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ (INTIME)
Photo Gallery
Zoom
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ (INTIME)

Σχετικά

Ομαδες

Τα πιτσιρίκια του Βενγκέρ ξεκίνησαν με δαιμονισμένο ρυθμό στο πρώτο πεντάλεπτο αλλά μετά οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι σε πιο φυσιολογικά επίπεδα.

Στο δέκατο λεπτό οι φιλοξενούμενοι απείλησαν αλλά το σουτ του Γουόλκοτ δεν στάθηκε ικανό να νικήσει τον Αντώνη Νικοπολίδη και έτσι το σκορ παρέμεινε 0-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαλέτι βγήκε στην κόντρα, έσπασε στον Όσκαρ, αυτός βρήκε τον Μήτρογλου αλλά ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 22ο λεπτό, ο Ολυμπιακός βγήκε υποδειγματικά στην αντεπίθεση με τον Λεονάρντο να βρίσκει την κατάλληλη στιγμή τον αμαρκάριστο Γκαλέτι αλλά ο Αργεντινός με βολέ, πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι παίκτες του Ζίκο έλεγχαν το ματς και στο 28ο λεπτό απείλησαν εκ νέου με σουτ του Ντουντού, το οποίο όμως πέρασε αρκετά πάνω από τα δοκάρια του Φαμπιάνσκι.

Οι παίκτες του Βενγκέρ προσπαθούσαν να επιτεθούν, κάθε φορά που ο Ολυμπιακός έδινε διαδρόμους, και στο 34ο λεπτό απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράμσι, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σονγκ δοκίμασε το πόδι του από μακρυά. Αμφότερες οι προσπάθειες κατέληξαν αρκετά μέτρα μακρυά από την εστία του Νικοπολίδη.

Ο Ολυμπιακός πίεζε μέχρι να πάει στα αποδυτήρια και έχασε τρεις ευκαιρίες με Μήτρογλου, Ντουντού και Μπράβο στα τελευταία τρία λεπτά. Και οι τρεις προσπάθειες των παικτών του Ζίκο δεν είχαν ευτυχή κατάληξη και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν με το 0-0 στα αποδυτήρια. Την ώρα εκείνη η Άλκμααρ προηγούνταν στο Βέλγιο, κάτι που σημαίνει πως ο Ολυμπιακός περνούσε ακόμη και αν έχανε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του Ζίκο αφού ο Λεονάρντο βγήκε μόνος του στην κόντρα και ψύχραιμα με πλασέ νίκησε τον Φαμπιάνσκι, γράφοντας το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Άρσεναλ πήγε να φέρει το ματς στα ίσα με τον Βέλα αλλά ο επιθετικός των "κανονιέρηδων" δεν κατάφερε με πλασέ να νικήσει τον κίπερ των Πειραιωτών.

Το παιχνίδι συνέχιζε σε γρήγορο τέμπο με τον Ολυμπιακό να βγαίνει στην επίθεση με τον Γκαλέτι, ενώ στην άμυνα με τις επεμβάσεις του Όλοφ Μέλμπεργκ να μένει στην θέση του οδηγού.

Στο 70ο λεπτό, ο Μέριδα με κάθετη πάσα έβγαλε τον Βέλα στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας αλλά το σουτ του Μεξικανού ήταν απελπιστικά άστοχο. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντουντού βρήκε όμορφα τον Λεονάρντο αλλά ο βραχύσωμος μέσος δεν κατάφερε με πλασέ να νικήσει για δεύτερη φορά τον Φαμπιάνσκι.

Στο 78ο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα του, όταν ο Όσκαρ βρήκε τον Μήτρογλου και αυτός με πλασέ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του κίπερ της Άρσεναλ.

Οι παίκτες του Ζίκο κράτησαν το σκορ και με τη νίκη αυτοί έφτασαν τους 10 βαθμούς στον ομιλο και πέρασαν στην επόμενη φάση. Για την ιστορία η Άλκμααρ έκανε αυτό που έπρεπε στο Βέλγιο και αν ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε το τρίποντο, τότε θα ήταν πολύτιμο το δώρο των Ολλανδών.

Play by Play

78° Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μήτρογλου να πλασάρει άστοχα τον Φαμπιάνσκι.

72° Ο Ντουντού βρήκε τον Λεονάρντο αλλά αυτός με πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Φαμπιάνσκι.
 
70° Ο Μέριδα έβγαλε μόνο του τον Βέλα αλλά αυτός με σουτ έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ.

51° Ο Ράμσι έβγαλε μόνο του τον Βέλα αλλά το σουτ του σταμάτησε πάνω στον Νικοπολίδη.

47° ΓΚΟΟΟΟΟΛ! Ο Λεονάρντο κάνει την κούρσα και με πλασέ από πλάγια θέση βάζει τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού.

45° Γυριστό σουτ από τον Ραούλ Μπράβο αλλά η μπάλα έφυγε εκτός εστίας.

44°
Βολέ από τον Ντουντού, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρ

35° Σουτ από τον Σονγκ, χωρίς τύχη.
 
34° Απευθείας εκτέλεση φάουλ με τον Ράμσι να στέλνει την μπάλα αρκετά μακρυά από το τέρμα του Νικοπολίδη.

22° Εκπληκτική αντεπίθεση από τον Ολυμπιακό, με τον Μαρέσκα να σπάει στον Λεονάρντο, αυτός να κάνει την κούρσα, να βγάζει σέντρα στον Γκαλέτι αλλά το βολέ του Αργεντινού να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Φαμπιάνσκι.

16° Ο Μήτρογλου έδωσε μεγάλες μάχες, πάσαρε όμορφα στον Λεονάρντο αλλά αυτός δεν πρόλαβε να σουτάρει.
 
13° Ο Γκαλέτι βγήκε στην κόντρα, έσπασε στον Όσκαρ, αυτός βρήκε τον Μήτρογλου αλλά ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα άουτ.
 
10° Ο Γουόλκοτ έκανε το σουτ αλλά ο Νικοπολίδης έδιωξε με τις γροθιές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ντουντού (86' Ντομί), Λεονάρντο, Μαρέσκα, Γκαλίτσιος, Γκαλέτι, Όσκαρ (92' Πάντος), Ρ. Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου.

Άρσεναλ:
Φαμπιάνσκι, Βέλα, Ουόλκοτ, Ράμσει, Σονγκ, Σιλβέστρ, Ουίλσιρ (76' Σούνου), Μέριδα, Μπάρτλει, Κρούιζ, Γκίλμπερτ.

Βασίλης Κούμπουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: