ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Ζούμε μεγάλες στιγμές – Επανέρχονται τα κουπόνια της Σοβιετικής Ένωσης


Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2009
Από το Citypress-gr’
‘Σοβιετική Ελλάδα” εν έτη 2009…
Διαβάζοντας σήμερα την είδηση περί κουπονίων αναρωτιέμαι υπάρχει σοβαρότητα σε αύτα που εξαγγέλει σήμερα ο κος Λοβέρδος. Ξεκίνησε χθες με το δώρο και τα επιδόματα συνεχίζει σήμερα με μια αρλούμπα περί κουπονιών. Αγαπητέ κε Λοβέρδο η τακτική που εφάρμοζε η πρώην σοβιετκή ένωση που μοίραζε τα αγαθά με κουπόνια έχει περάσει εδώ και κάτι δεκαετίες συνέλθετε επιτέλους κυβερνήστε με σοβαρότητα ποιανού ιδέες είναι αυτές έλεος.
Και τέλος θα συμφωνήσω με τον κο Λαφαζάνη που δήλωσε: «Ο υπουργός Εργασίας παριστάνει τον Καραμουντζούνη με δήθεν πρωτοβουλίες φιλόπτωχων ταμείων. Οι άνεργοι θέλουν δουλειά, όχι ελεημοσύνη».
Η είδηση:
Ατομικό εκπτωτικό κουπόνι μέχρι και 50% σε ανέργους, που θα αφορά τρόφιμα πρώτης ανάγκης καθώς και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων ομάδων του πληθυσμού.
Ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το μέτρο αυτό για την ανακούφιση των ανέργων θα είναι έτοιμο μέχρι το Φεβρουάριο και οι εκπτώσεις σε βασικά είδη διατροφής θα αφορούν, το ψωμί, το κρέας και το γάλα.
Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να υπάρξει συνεργασία με μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ, ώστε η έκπτωση να φθάσει στο 50% αντί 20% με 30% που έχει εξασφαλίσει το υπουργείο, μέσα από το κονδύλι ύψους 1,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες, ώστε να υπάρξει συνεργασία τόσο με το ΜΕΤΡΟ όσο και με την ΕΘΕΛ για περαιτέρω μείωση των εισιτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: