ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Ο πρύτανης του Αριστοτέλειου μας πλήρωνε για να κάνουμε κατάληψη στο υπ. Παιδείας.

Στη βαρύτατη καταγγελία ότι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μυλόπουλος, ζητούσε από τους εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης(ΕΚΘ), να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα τα έξοδα των κινητοποιήσεων, προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του ΕΚΘ, κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Ο κ. Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη «πρόταση» έγινε παρουσία του κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχε με τις πρυτανικής αρχές του ΑΠΘ για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι απεργούν τους τελευταίους δύο μήνες.

«Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου. Τις σοβαρές αυτές αναφορές του κ. Τσαραμπουλίδη, τις οποίες ο κ. Μυλόπουλος με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει «συκοφαντικές, επιβεβαίωσε και η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δηλώνοντας ότι ήταν παρούσα στη συνάντηση όπου προτάθηκε η κατάληψη του υπουργείου Παιδείας με «χορηγία» του ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δείχνει να γυρίζει σελίδα με την εκλογή του διακεκριμένου καθηγητή Ελληνικών και Κλασσικών Σπουδών στο πανεπιστήμιου του Κέμπριτζ, Ριτσαρντ Χέντερ, στη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης του μεγαλύτερου τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. Ο διαπρεπής Αυστραλός ακαδημαϊκός, ο οποίος είναι επίτιμος δικάκτορας του ελληνικού πανεπιστημίου από το 2004, δηλώνει έτοιμος να διευρύνει τους ορίζοντες του ΑΠΘ αν και κατά την έλευσή του θα βρεθεί αντιμέτωπος με βουνά σκουπιδιών εντός των πανεπιστημιακών χώρων αλλά κυρίως με τις τέσσερις εισαγγελικές έρευνες για τα πεπραγμένα των πρυτανικών αρχών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η εκλογή του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης ο οποίος θα κληθεί να αφιερώσει πάρα πολύ χρόνο για να διαχειριστεί τη σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ με τη λειτουργία του βρίσκεται σε οριακό σημείο.                                                                                                               ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: