ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο Γιώργος μεταθέτει τα μέτρα για να κάνουν …Πάσχα οι βουλευτές του


Η κυβέρνηση Παπανδρέου στα επώδυνα γίνεται λαγός και στις μεταρρυθμίσεις μεταμορφώνεται σε χελώνα!

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση  Παπανδρέου δεσμεύτηκε στο Μνημόνιο για νέα, μη καθορισμένα, μέτρα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε χθες ότι τα μέτρα αυτά θα φτάσουν τα 23 δισ. ευρώ.
Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ ανέφερε ότι λόγω της υστέρησης εσόδων, ίσως χρειαστούν και επιπλέον μέτρα.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι μεταθέτει τις αποφάσεις της και αναβάλλει την ψήφιση των νέων μέτρων για τις αρχές Ιουνίου. Μπορεί μ’ αυτό να βοηθήσει τους υπουργούς και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να κάνουν Πάσχα στις περιφέρειές τους.
Όμως, η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν αναθεωρεί, απλώς αναβάλλει τα επώδυνα. Επιβεβαιώνει ότι σε άλλα ακολουθεί βηματισμό χελώνας και σε άλλα λαγού.
Αυτά τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υπενθύμισε:
Δεν πήρε μέτρα όταν έπρεπε αφού διατυμπάνιζε ότι «λεφτά υπάρχουν». Την ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς έλεγε τον Δεκέμβριο του 2009 στο ΠΑΣΟΚ «ξεκολλήστε» και πάρτε μέτρα.
Δεν δανείστηκε φθηνά όταν μπορούσε, ενώ η χώρα είχε τη δυνατότητα να αντλήσει 25 δισ. ευρώ από τις αγορές.
Σταμάτησε τις αποκρατικοποιήσεις που είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία. Έγραψε στον προϋπολογισμό του 2010 έσοδα από αποκρατικοποιήσεις 2,5 δισ. ευρώ. Τελικά δεν έκανε καμία και δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ!
Κατήργησε το 2009  τον αναπτυξιακό νόμο της Νέας Δημοκρατίας. Ύστερα το καλοκαίρι του 2010 κατέθεσε νέο σχέδιο νόμου. Ύστερα το απέσυρε, ύστερα έφερε άλλο και τελικά φτάσαμε το 2011 για να υπάρξει νόμος.
Το 2009 ακύρωσε τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και το 2010 έφερε νέα ρύθμιση μετά από συνεχείς καθυστερήσεις και παλινωδίες.
Πέρασαν 18 μήνες για να υποβάλει επιτέλους προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα μεγάλο έργο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Ανέπτυξε ταχύτητα φωτός στην αύξηση των φόρων και στην μείωση  μισθών, συντάξεων, επιδομάτων. Κινήθηκε με ρυθμούς χελώνας σε ό,τι αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές.
Δηλαδή η κυβέρνηση Παπανδρέου στα επώδυνα γίνεται λαγός και στις μεταρρυθμίσεις μεταμορφώνεται σε χελώνα!
Σε ελάχιστο χρόνο η  κυβέρνηση Παπανδρέου έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ.  Αποτελεί παγκόσμιο αρνητικό πρότυπο                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: