ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Προς την Ελληνική Νεολαία: Γίνε το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ!

Η Ελληνική νεολαία αδιαμφισβήτητα αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος σε όλες τις σημαντικές στιγμές της Ιστορίας μας. Τόσο σε πνευματικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, συνετέλεσε τα μέγιστα στη διαμόρφωση του ελληνικού γίγνεσθαι, αψηφώντας τους κινδύνους που παραμόνευαν, ακόμη και για την ίδια της την επιβίωση. Ο νέος αντιτάχθηκε σθεναρά σε όλους όσους επιβουλεύονταν την ελευθερία και την ακεραιότητα της πόλης του.
Καθώς τα χρόνια περνούσαν, μεθούσε από την υστεροφημία των προγόνων του και πάσχιζε να τους φτάσει δίνοντας και την τελευταία ρανίδα από το αίμα που κυλούσε στις φλέβες του προκειμένου να μην επιτρέψει να πατήσουν στα ελληνικά ιερά χώματα οι βάρβαροι. Ύψωσε κάστρα και τα υπερασπίστηκε με τόση γενναιότητα που δύσκολα γίνεται αντιληπτή από τους πολλούς, είναι όμως σαφής για όσους έχουν την αγάπη για την πατρίδα σμιλεμένη στην ψυχή τους.
Η νεολαία αντιστάθηκε όλα τα χρόνια της τουρκοκρατίας, προσέφυγε στα βουνά, αρνούμενη να υποταχθεί και να προσκυνήσει, πιστή στην αδούλωτη φύση της Ελληνικής Ψυχής. Εκεί, παιδιά αμούστακα ακόμη, έμαθαν να ζουν με τον κλέφτικο τρόπο δίπλα σε μπαροτοκαπνισμένους καπεταναίους, κατέστησαν τους εαυτούς τους αγέρωχους, απροσκύνητους, ασυμβίβαστους. Και ας τους έλεγαν όλοι να κάτσουν καλά, να λογικευτούν, να προσκυνήσουν, να υποταγούν.
Παιδιά ακόμη ήταν, όταν σήκωσαν τα όπλα, τα αδέρφια μας στην Κύπρο, γαλουχημένα με το όραμα της πολυπόθητης Ένωσης με τη μητέρα Ελλάδα. Παιδιά, που τους έλεγαν να σταματήσουν τις απερισκεψίες. Μα εκείνα προσηλωμένα στον ανώτερο σκοπό, δεν υπάκουσαν στις φωνές των Σειρήνων, δεν άφησαν τους δειλούς να τους παρασύρουν, να τους αποκαρδιώσουν. Μονάχα έστεκαν αγέρωχα όταν τα φυλάκιζαν, όταν τα οδηγούσαν στην αγχόνη, όταν οι δυνάστες βασάνιζαν τα κορμιά τους. Γιατί η ψυχή τους ήταν αδούλωτη, σφυρηλατημένη με την αγάπη για την πατρίδα, χαλυβδωμένη με τον πόθο της λευτεριάς.
Η Ελληνική Ιστορία έχει να παραθέσει αμέτρητα παραδείγματα αυτοθυσίας και Αγώνα. Όλα αυτά περνούν σήμερα εμπρός μας και μας γεμίζουν με περηφάνια. Το ερώτημα όμως είναι σκληρό: αντιλαμβάνεται η ελληνική νεολαία τις παγίδες στις οποίες πέφτει καθημερινά; Στον καιρό που η σκλαβιά ήταν αισθητή και βιωνόταν, οι άνθρωποι έφταναν στα άκρα για να ζήσουν μονάχα μια στιγμή ελευθερίας. Στη σημερινή ωστόσο εποχή, που οι «αλυσίδες» ήταν αόρατες μέχρι πρότινος, η νεολαία θυμίζει έναν κοιμισμένο γίγαντα, μια ελλοχεύουσα δύναμη που περιμένει τον Ηγέτη που θα την οδηγήσει στην εκπλήρωση του σκοπού της. Και ο Ηγέτης αυτός δεν είναι άλλος από το μοναδικό επαναστατικό και ριζοσπαστικό κίνημα, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κόμμα της Χρυσής Αυγής. Το κάλεσμα δεν θα γίνει μέσα από το facebook, το youtube ή το twitter. Γιατί πολύ απλά όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά τέλματα, εμπόδια στα οποία κολλάνε όσοι θεωρούν πως κάτι πετυχαίνουν με τη χρήση τους.
Όχι παιδιά. Η επανάσταση δεν θα γίνει μέσω διαδικτύου. Ο κόσμος, η κοινωνία, η πατρίδα μας, δεν θα αναστηθούν αν πατήσουμε like σε μια δημοσίευση. Η αλλαγή θα έρθει με τον πολιτικό και τον προσωπικό αγώνα, με πολύπλευρη δράση και συνεπή ιδεολογική κατάρτιση. Η Χρυσή Αυγή τηρεί με ευλάβεια το πρόγραμμά της και έχει ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας της με κάθε υγιή φωνή. Έχεις θέση ανάμεσά μας; Διεκδίκησέ την. Δώσε στους μεταγενέστερους ένα λόγο να σε μνημονεύουν για τα έργα και το βίο σου. Γίνε εσύ το παράδειγμα…

Νίκος Φ.                                                                                                                    ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: