ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Στα σενάρια προβλέπεται καταστροφή τον Μάρτιο...



Λεφτά δεν υπάρχουν. Ολοι πια γνωρίζουμε ότι τους επόμενους μήνες τα μετρητά θα εξαφανιστούν από τη χώρα. Η «εσωτερική υποτίμηση» που ζήτησαν οι εταίροι μετατρέπεται σε «εσωτερική πτώχευση», η χώρα δεν θα πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο εσωτερικό ούτως ώστε να πληρώσει τις υποχρεώσεις της στους ξένους δανειστές. Εξαιτίας της εξαφάνισης των μετρητών, η Ελλάδα θα μπει σε μια «φούσκα χρέους», όπου ο ένας θα χρωστάει στον άλλον και θα ξεσπάσει νέο κύμα διαδοχικών πτωχεύσεων. Δυστυχώς, οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών τον Μάρτιο, δεν μπορούν να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση, ακόμη και αν είναι ευνοϊκές για την ελληνική υπόθεση. Η ρευστότητα δεν απελευθερώνεται άμεσα, αλλά σταδιακά στα επόμενα χρόνια...

Αν και ο γενικός κανόνας θέλει να γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος, να σας πούμε ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν είδηση του οικονομικού δελτίου, αλλά ένα από τα δημοφιλέστερα καταστροφολογικά σενάρια των τελευταίων ημερών. Το κείμενο, την προέλευση του οποίου δεν μπορούμε να εντοπίσουμε πια, έχει αναπαραχθεί σε κάθε είδους μέσα, έχει ποσταριστεί, έχει τουιταριστεί, έχει πυροδοτήσει ένα σωρό «Like» και δεκάδες τρομοκρατικά σχόλια από μάλλον εξίσου τρομοκρατημένους πολίτες. Με δεδομένη την κλίση του λαού στη σεναριολογία, δεν αποκλείεται κάποιοι από τους διακινητές του παραπάνω αποκλειστικού «ρεπορτάζ» να ήταν και όσοι πέρυσι είχαν ξάδερφο που δουλεύει στο Νομισματοκοπείο και είχε μάθει ότι τα βράδια, στα υπόγεια, τυπώνονται δραχμές για να προετοιμαστεί η μετάβαση... «Οπως με βλέπεις και σε βλέπω». Ομως, δεν είναι ώρα για πολλές συζητήσεις. Ο Μάρτιος έχει μπει για τα καλά και, ως γνωστόν, η πτώχευση της Ελλάδας θα γίνει μήνα Μάρτιο. Η αλήθεια είναι ότι στην ανάπτυξη τού εν λόγω σεναρίου έχουν συμβάλει με άρθρα ή δηλώσεις τους σε ξένα ΜΜΕ διάφοροι ειδικοί και μη, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αγνοώντας το πιθανότερο τις επιπτώσεις των λεγομένων τους στην ευάλωτη χώρα μας.

Σε κάθε περίπτωση, όλα είναι πιθανά στη σεναριολογία: ο πρωθυπουργός έχει ήδη έτοιμη τη θέση του προέδρου σε ινστιτούτο της αλλοδαπής, στην περίπτωση που βουλιάξει το κράτος. Το σενάριο συνεχίζεται: ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε στην εξουσία με σκοπό να αφελληνίσει και να διαμελίσει το ελληνικό κράτος, εκχωρώντας ιθαγένεια στους μετανάστες, προωθώντας την οικονομική κατάρρευση της χώρας και βέβαια εφαρμόζοντας τον... «Καλλικράτη». Το σενάριο τρόμου, που ασπάζεται διόλου ευκαταφρόνητο τμήμα του λαού θέλει στο τελικό στάδιο τη Θράκη να συνενώνεται με την Τουρκία, τη Μακεδονία με τα Σκόπια και την Ηπειρο με την Αλβανία.

Τι νόημα όμως έχουν όλα αυτά... Η μοίρα της Ελλάδας ήταν γραμμένη. Η σημερινή κατάσταση είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς κινήσεων, ενορχηστρωμένων από τη Γερμανία, με την είσοδό μας στο ευρώ να σηματοδοτεί την αρχή της κακοδαιμονίας μας.

Ξένα βιβλία και δημοσιεύματα έχουν προβλέψει με ακρίβεια... σεντ, εδώ και χρόνια το τι επρόκειτο να συμβεί στην Ευρώπη, με τους Γερμανούς καταθέτες και τους Βρετανούς φορολογούμενους να αναλαμβάνουν το κόστος διάσωσης της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Ιρλανδίας. Ακόμα και οι ταραχές του Δεκεμβρίου του ’08 ήταν μέρος του κόλπου, ώστε το Βερολίνο να βγει κερδισμένο.

Σχεδόν σπαρακτικά

Τι φταίει τελικά; Είναι που έχουν βρει πετρέλαιο στο Αιγαίο και θέλουν να το εκμεταλλευτούν; Είναι που εποφθαλμιούν το ουράνιό μας; Τον ουρανό μας; Μήπως φταίει το βασκάνο μάτι που μας έριξαν στους Ολυμπιακούς και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι; Με τις αλλαγές στην καθημερινότητά μας -εν μέσω μιας απολύτως πραγματικής οικονομικής κρίσης- να είναι ραγδαίες, το μυαλό παίζει παιχνίδια. Τα γράφει σχεδόν σπαρακτικά ο Δημήτρης: «Ολα στο μυαλό μου γιγαντώνονται - η ανεργία μου από τον Απρίλιο του 2009 μετά 25 χρόνια δουλειάς, τα δύο μικρά παιδιά μου που κάποτε θα μου ζητήσουν απάντηση... η επερχόμενη (είναι κάτι περισσότερο από σίγουρο) πτώχευση, η χώρα μου που πρόκειται να της αφαιρεθούν κομμάτια μεταξύ Τούρκων, Σκοπιανών και UCKάδων με τις ευλογίες των ”συμμάχων” μας. Τι να πιστέψω και τι να δω σαν θεωρία συνωμοσίας;»

Οπως είπαμε, όμως, καλό είναι να διατηρούμε πάντα μια επιφύλαξη. Κάποιοι άλλωστε είπαν ότι η χρεοκοπία έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή.                                                                       ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: