ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ανατολίτικο παζάρι στην Πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα κλείνουν χιλιάδες Ελληνικά καταστήματα!

Εκατοντάδες τριτοκοσμικοί απέκτησαν «επαγγελματική στέγη» στην οδό Πανεπιστημίου, στον πλέον κεντρικό δρόμο της Αθήνας, μπροστά από τα ωραιότερα κτήρια της πόλης, όπου έχει εγκατασταθεί ανενόχλητο ένα ανατολίτικο παζάρι.
Προς «δόξαν» ενός ανύπαρκτου κράτους και του κυρίαρχου αντιρατσιστικού ιδεολογήματος το οποίο μας έχει επιβάλλει το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο. Όχι δεν είναι μόνον οι επαγγελματίες αντιρατσιστές και τα τρωκτικά των ΜΚΟ που παριστάνουν τους ανθρωπιστές, είναι και τα κόμματα και τα κανάλια και οι φυλλάδες, που συντηρούν αυτή τη κατάσταση. Την ίδια ώρα που το παραεμπόριο που γίνεται από λαθρομετανάστες ανέρχεται σε δεκάδες δις ευρώ , την ίδια ώρα κλείνουν χιλιάδες Ελληνικά καταστήματα.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου που δόθηκαν στην δημοσιότητα στην οδό Σταδίου, όπου καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κλειστών καταστημάτων, περίπου το 33,8%. Στην οδό Ακαδημίας με το 24,6% των καταστημάτων, ενώ στην Ερμού το ποσοστό είναι στο 24,3%. Η οδός Πατησίων εμφανίζει ένα ποσοστό της τάξης του 20,6%, σχετικά μικρότερο προς το αντίστοιχο του συνόλου της Αθήνας, με κύριο χαρακτηριστικό τη συνύπαρξη παραδοσιακών και σύγχρονων δραστηριοτήτων. Παρ’ όλα αυτά, η Πατησιών λόγω του μεγάλου μήκους του εμπορικού δρόμου, παρουσιάζει διαφορετική εικόνα ανά εμπορικό τετράγωνο, με το ποσοστό να αυξάνεται ορισμένες φορές έως και το 30%. Στην Ν. Ιωνία και συγκεκριμένα στην Λεωφόρο Ηρακλείου η οποία εξυπηρετεί τρεις κατά σειρά περιοχές (Ν. Ηράκλειο, Ν. Ιωνία, Πευκάκια) η εικόνα εμφανίζεται σε πρώτη ανάγνωση καλύτερη από το Κέντρο της Αθήνας με το ποσοστό να φτάνει στο 17,8% αλλά έχει επιδεινωθεί σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2010. Στην περιοχή της Κηφισιάς, στο σύνολο πέντε εμπορικών δρόμων που εξετάστηκαν, το ποσοστό φτάνει περίπου το 21,0% ενώ πριν από έξι μήνες ήταν στο 12%. Στο Χαλάνδρι επίσης παρουσιάζεται μια υψηλή συγκέντρωση «λουκέτων» στο σύνολο των κεντρικών εμπορικών δρόμων (Παπανδρέου, Αγία Παρασκευή και Χαϊμαντά) με ένα ποσοστό της τάξης του 22%. Ο Πειραιάς παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα με όλες τις άλλες περιοχές -20,6% των καταστημάτων στους κεντρικούς δρόμους είναι κλειστά. ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: