ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Συντριπτική υπερεκπροσώπηση των αλλοδαπών στις ανθρωποκτονίες


Σύμφωνα με δύο εκθέσεις: “Έρευνα για το πρόβλημα της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα” και “Οι Διαστάσεις της Παράνομης Μετανάστευσης στην Ελλάδα” “οι αλλοδαποί  υπερεκπροσωπούνται στο πεδίο της λεγόμενης σοβαρής (βαριάς) εγκληματικότητας σε σχέση με την αναλογία τους στον πληθυσμό της χώρας και η αύξηση της συμμετοχής τους στο έγκλημα είναι ραγδαία“. Πηγή: Newsit.gr, Εγκληματικότητα
Πρόκειται για δύο πολυσέλιδες εκθέσεις για την παραβατικότητα των ξένων συγκριτικά με αυτή των Ελλήνων κακοποιών -όπως αυτή καταγράφεται στις στατιστικές επετηρίδες- μέσα από τα στοιχεία δύο απόρρητων εκθέσεων που συντάχθηκαν για την αστυνομία.
Τα συμπεράσματα συγκλίνουν στις διαπιστώσεις τους και υποβλήθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου του 2010, σε μια προσπάθεια “χαρτογράφησης” του μεγέθους της λαθρομετανάστευσης, σε συνάρτηση με τα προβλήματα που απορρέουν εξ αυτής στην ελληνική κοινωνία εξ αιτίας της παρουσίας των “επήλυδων” που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τους συντάκτες των εκθέσεων, “οι αλλοδαποί μετανάστες υπερεκπροσωπούνται στο πεδίο της λεγόμενης σοβαρής (βαριάς) εγκληματικότητας σε σχέση με την αναλογία τους στον πληθυσμό της χώρας, είτε ο υπολογισμός γίνει με τους επίσημους αριθμούς της απογραφής του έτους 2001 (761.813 αλλοδαποί), είτε γίνει με την αυθαίρετη εκτίμησή μας ότι αυτοί είναι περί το 1.500.000“.
Και μια και ο λόγος για τη βαριά μορφή της εγκληματικότητας, αξίζει να μείνουμε σήμερα στους αναλογικούς δείκτες που διαμορφώνουν το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, από το 1991 μέχρι και το δεκάμηνο του 2010, υπό το πρίσμα πάντοτε της ανάλυσης και των δικών τους συμπερασμάτων.
Το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, σημειώνουν “εμφανίζει χαμηλό σκοτεινό αριθμό υποθέσεων και ενδείκνυται για ασφαλείς συγκρίσεις. Παρατηρείται ραγδαία αύξηση της συμμετοχής των αλλοδαπών δραστών στις ανθρωποκτονίες. Έτσι, ενώ το έτος 1991 οι αλλοδαποί δράστες αποτελούν το 10,92% και το έτος 1995 το 14,95% των δραστών, το ποσοστό της συμμετοχής τους αυξάνεται ραγδαία και φτάνει το έτος 2009 στο 33,33% και το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος του έτους 2010 στο 40,86%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε -25- αλλοδαπούς δράστες το έτος 1991, σε -40- το έτος 1995 και σε -124- το έτος 2009 και σε -143- το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος του έτους 2010″.
Από τα στοιχεία της έκθεσης συνάγεται, ότι παρότι κάθε χρονιά η επιβάρυνση στη συγκεκριμένη κατηγορία από Έλληνες γκάγκστερ και υπό συνθήκες δολοφόνους παραμένει αναλλοίωτη, καθώς οι αριθμοί διακυμαίνονται σταθερά μεταξύ των 185 συλληφθέντων δραστών (2001) και 248 (2009), η αντίστοιχη στήλη με τους αλλοδαπούς δράστες ανθρωποκτονιών, παρουσιάζει προϊούσα ανοδική πορεία, με μαθηματική μάλιστα πρόοδο.                                                                                           ΠΗΓΗ:allenaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: