ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Β. Παπαχρήστος:«Αμέσως μετά την διαγραφή μου τηλεφώνησε η Ντόρα!»

«Αμέσως μετά την διαγραφή μου τηλεφώνησε η Ντόρα!». Με αυτά τα λόγια ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Παπαχρήστος ανεξάρτητος τώρα,  μετά την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό λόγω της καταψήφισής του επίμαχου νομοσχεδίου του κ. Παπακωνσταντίνου επειδή καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας αποκλειστικά στο «NP» τονίζει ότι η τελευταία συζήτηση που έγινε στο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ τον ξάφνιασε ήταν υπεύθυνη καθώς ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και φάνηκε παρά ταύτα, ότι το κυβερνών κόμμα διαθέτει  πολιτικό επίπεδο που είχε χρόνια να συναντήσει ο ίδιος.
Ο κ. Παπαχρήστος, όπως λέει, δεν ανήκει σε καμία ομάδα του ΠΑΣΟΚ, δεν απειλεί κανέναν, δεν εκβιάζει, ούτε φυσικά διαπραγματεύεται και συμβιβάζεται. Θεωρεί πως με την πράξη του είναι ήσυχος με τη συνείδησή του, «άλλοι δεν είναι» , πάντως είναι μια ευκαιρία να καταλάβει ο κ. Παπανδρέου ότι με ορισμένους που είναι κοντά του, προκαλούνται προβλήματα.
Την  απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο με τις συνέπειες που θα έφερνε αυτή η επιλογή του, την είχε εκμυστηρευτεί μόνο σε ένα πρόσωπο. Τη σύζυγό του η οποία του απάντησε, «ότι πει η καρδιά σου». Γι’ αυτό και δεν είπε το παραμικρό σε κανέναν δημοσιογράφο πριν ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις προτιμώντας πρώτα να μιλήσει στη βουλή παραφράζοντας ένα στίχο του Καβάφη: και αν τη πολιτική δεν μπορείς να την κάνει όπως θέλεις , φρόντισε τότε να μην την εξευτελίσεις.
Από τους πρώτους που πήραν τηλέφωνο τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη για να του συμπαρασταθεί και γιατί όχι να τον φλερτάρει πολιτικά ανιχνεύοντας τις διαθέσεις του από τώρα και στο εξής. Ο ίδιος δηλώνει στο «NP» ότι παραμένει ΠΑΣΟΚ και πως δεν πρόκειται να πάει σε άλλο κόμμα. Ταυτόχρονα και πολλοί βουλευτές, υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι του δήλωσαν τη συμπαράστασή τους, τη συμπάθεια  και τη στήριξή τους.
Ο λόγος της καταψήφισης του νομοσχεδίου οφείλεται όπως λέει ο ίδιος όχι μόνο στις πολιτικές του διαφορές με την συγκεκριμένη πολιτική που εκφράζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αλλά και του γεγονότος που ως οικονομικός επιστήμονας, γνωρίζει ίσως καλύτερα από πολλούς άλλους, ότι η συγκεκριμένη οικονομική  πολιτική  δεν οδηγεί πουθενά:  θεωρώ ότι έχω τη γνώση να καταλάβω ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι αδιέξοδη. Δεν καταψήφισα μόνο για λόγους αρχής, ή επειδή θεωρώ τον εαυτό μου αριστερό ή  για λόγους αξιών, αρχών  και συνείδησης.                       ΠΗΓΗ:www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: