ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Νέο χαστούκι στους πολύτεκνους και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης»

http://img.pathfinder.gr/clubs/files/62374/7.jpgΑνάστατες είναι χιλιάδες οικογένειες Πολυτέκνων στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι θεσπίζεται εισοδηματικό κριτήριο 40.000 ευρώ για τη χορήγηση επιδομάτων. Έτσι όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο από αυτό το ποσό δεν θα δικαιούνται πλέον να εισπράττουν επιδόματα.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η απόφαση ελήφθη επειδή λαμβάνουν επιδόματα και πολύτεκνοι που έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 100.000 ευρώ! Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος παρενέβη με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Προφανώς, η απόφαση είναι άδικη και παράλογη, με δεδομένο ότι πλήττεται η συντριπτική πλειονότητα των πολυτέκνων, καθώς οι 40.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλό εισοδηματικό κριτήριο και το λογικό θα ήταν, αν ισχύει ότι υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ, το μέτρο να αφορά μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, δίκαιο είναι να μην ισχύσει το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Πάντως, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι το πολυτεκνικό επίδομα έχει διασφαλιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και κάθε μεταβολή του είναι αντισυνταγματική. Δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους!».
Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τον Υπουργό αν θα ανακληθεί η απόφαση για διακοπή του πολυτεκνικού επιδόματος και με τι κριτήριο ελήφθη, δηλαδή αν όντως υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ και άνω. Ο Βουλευτής, ερωτά ειδικότερα τον Υπουργό πόσες πολύτεκνες οικογένειες υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσες από αυτές έχουν τέτοιο εισόδημα.
Επίσης, ο Υπουργός καλείται να απαντήσει γιατί η απόφαση για διακοπή του πολυτεκνικού επιδόματος δεν αφορά μόνο στις πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα από 100.000 ευρώ και άνω και αν υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί, κατά πόσο και πότε, το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 ευρώ.
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τον Υπουργό γιατί ελήφθη η απόφαση, εφόσον το πολυτεκνικό επίδομα έχει διασφαλιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και κάθε μεταβολή του είναι αντισυνταγματική. ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: