ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Το Νόμο (2112/1920) που ούτε τρεις δικτατορίες δεν τόλμησαν να πειράξουν, ούτε η κατοχή... τόλμησε η χούντα του GAPsok


Το γράψαμε και σε περασμένη ανάρτηση ότι η χθεσινή διαδήλωση και τα όσα διαδραματίστηκαν έχουν κάνει πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους.

Ακούγαμε ας πούμε τον Γ. Ρωμανιά, το πρωί (Δέστε το βίντεο) γνωστό τσιράκι της εργατοπροδοτικής ΓΣΕΕ και μόνο που σε … επανάσταση δεν κάλεσε τον κόσμο. Είναι ο ίδιος που πριν λίγο καιρό «μασούσε» τα λόγια του, έδινε άλλοθι στην ουσιαστική απραξία της ξεπουλημένης εργατοπατερίας και ήταν όλο στο μεν αλλά.

Σήμερα αφού προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες λόγο ότι θα διαφοροποιηθούν δέκα βουλευτές της, μας είπε: «Εχουμε από το 1920 τον νόμο 2112 ο οποίος σε περίπτωση απολύσεων γίνει δυνατότητα υποχρέωσης στον εργοδότη αποζημίωσης. Αυτόν τον νόμο περάσαμε τρεις δικτατορίες περάσαμε την κατοχή και δεν τόλμησε κανείς να τον πειράξει. Και ερχόμαστε τώρα το 2010 και καταργούμε την υποχρέωση αποζημίωσης. Μπορεί ο εργοδότης να προσλαμβάνει για ένα χρόνο, να τον απολύει, να προσλαμβάνει άλλον, να τον κρατάει πάλι ένα χρόνο δηλαδή ουσιαστικά ερχόμαστε και καταργούμε τον νόμο του 1920. Νόμο που ούτε τρεις δικτατορίες δεν τόλμησαν να πειράξουν, ούτε η κατοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: