ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΜΕΡ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ


Το Mνημόνιο έθεσε υπό πλήρη και αυστηρά αμερικανοευρωπαϊκή κηδεμονία την Ελλάδα
Χαρακτηριστικά αναφέρει στο νέο του βιβλίο με τον εύλογο τίτλο “ΤΟ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ” : «Το Μνημόνιο των 135 δισ. ευρώ, που συνήψε η κυβέρνησις Γ. Α. Παπανδρέου με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Μάιον του 2010, έθεσεν ουσιαστικώς την Ελλάδα υπό πλήρη και αυστηρά αμερικανοευρωπαϊκή κηδεμονία. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνει η χώρα την εθνική της ανεξαρτησία. Τα μισά χρόνια της νεωτέρας ιστορίας του το ελληνικό κράτος ευρίσκετο εις κατάστασιν αμέσου ή εμμέσου στάσεως εξωτερικών πληρωμών. Ποτέ, όμως, εσωτερικής χρεοκοπίας, όπως την τελευταία ­οκταετία.
Όσο για το χρέος γράφει ότι: «Στα ύψη που έχει φθάσει είναι αδιατήρητον, ακόμη κι εάν περικοπεί (haircut) κατά 50%. Υπό συνθήκας συρρικνώσεως του εθνικού εισοδήματος δεν παράγονται πόροι 75 δισ. ευρώ ετησίως, αναγκαίοι διά την εξυπηρέτησι του εξωτερικού χρέους. Συνεπώς, χρειάζεται η αναδιαπραγμάτευσις της εξοφλήσεως του χρέους με τους ξένους πιστωτές, εις βάθος μιας 35ετίας, με επαναφορά της δραχμής και ανάκτησι της ­εθνικής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής, δηλαδή της χαμένης εθνικής κυριαρχίας. Μόνον έτσι θ’ αποφευχθούν η εκτεταμένη ανεργία, η εθνοφθόρος μετανάστευσις και η κοινωνική σύγκρουσις.»
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. Λιβάνη ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

1 σχόλιο:

diogenis είπε...

Κάπου κοντά είμαστε!
Αν έχετε τη καλωσύνη επισκεφθείτε to pythari.gr να διαβάσετε τα επιχειρήματά μας που στηρίζουν την άμεση ανακοίνωση της πτώχευσης που ήδη έχει επιτελεσθεί.