ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Μετέφεραν στην Αλβανία Σέρβους αιχµαλώτους πολέµου, τους δολοφονούσαν και τους αφαιρούσαν τα όργανα!

Τη διεξαγωγη διεθνούς έρευνας για τα στοιχεία που περιέχονται σε έκθεση-σοκ του Συµβουλίου της Ευρώπης σχετικά µε τη συµµετοχή του πρωθυπουργού του Κοσόβου Χασίµ Θάτσι σε εγκληµατικό κύκλωµα διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων την περίοδο µετά τον πόλεµο του 1999 στη Γιουγκοσλαβία, ζήτησε χθες η Σερβία. Αξιωµατούχος της σερβικής κυβέρνησης ταξίδεψε χθες στο Συµβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο για συνοµιλίες, στο πλαίσιο της διπλωµατικής προσπάθειας του Βελιγραδίου για τη διεξαγωγή έρευνας.

Ο ελβετός γερουσιαστής και ειδικός εισηγητής του Συµβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι δηµοσίευσε την περασµένη εβδοµάδα την έρευνα που αναφέρει ότι τα µέλη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Θάτσι, έπαιρναν νεφρά και άλλα όργανα από σέρβους αλλά και κοσοβάρους αντιπάλους τους. Ο Θάτσι φέρεται ως επικεφαλής εγκληµατικής οργάνωσης διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρωπίνων οργάνων. Κατηγορείται ότι µαζί µε άλλα τέσσερα µέλη του UCK µετέφεραν στην Αλβανία σέρβους αιχµαλώτους πολέµου, τους δολοφονούσαν και τους αφαιρούσαν τα όργανα.
Οι καταγγελίες αυτές έχουν αποδυναµώσει πολιτικά τον Χασίµ Θάτσι, ο οποίος επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές της 12ης ∆εκεµβρίου, τις πρώτες που πραγµατοποιήθηκαν στο Κοσσυφοπέδιο µετά τη µονοµερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας. Ο Θάτσι πάντως απέδωσε τις κατηγορίες «σε κύκλους που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Κοσόβου». Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφηµερίδα της Πρίστινας, ο Χασίµ Θάτσι που έχει την υποστήριξη της ∆ύσης δηλώνει πως έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους κατηγορίες και παράλληλα εµφανίζεται βέβαιος ότι θα µπορέσει να σχηµατίσει νέα κυβέρνηση έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2011.
∆ηλώνει µάλιστα πεπεισµένος ότι πίσω από τον Ντικ Μάρτι υπάρχουν συµφέροντα που αντιτίθενται στην ανεξαρτησία του Κοσόβου.

ΤΑ ΝΕΑ                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: