ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Αν ήταν τίποτα ψιλικατζής που έκλεβε την εφορία με ποσά των 0,50 λεπτών, τώρα θα του είχατε κλείσει το μαγαζάκι. Γιατί πρέπει πάλι ο φορολογούμενος να πληρώσει τις κλεψιές των ΠΑΕ;


  • Εκτεταμένη φοροδιαφυγή από Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες φέρεται να αποκαλύφθηκε σε έρευνα του ΣΔΟΕ το τελευταίο δίμηνο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων, η ΠΑΕ που πιάστηκε στα πράσα είναι η ΑΕΚ, έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις από τον ΠΑΟΚ και βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σε άλλες 5 ΠΑΕ. Η έρευνα στις ΠΑΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, ξεκίνησε πριν από δύο μήνες αλλά το... λαβράκι πιάστηκε κατά λάθος, όταν ένα μέλος του ΣΔΟΕ πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 27 Νοεμβρίου για να παρακολουθήσει το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού (1-0) και είδε με έκπληξη ότι το εισιτήριό του δεν ήταν διάτρητο από την Εφορία! Διατάχθηκε αμέσως νέα έρευνα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε πλαστογραφηθεί μεγάλος αριθμός εισιτηρίων και η ΠΑΕ ΑΕΚ δήλωνε στην Εφορία μικρότερο αριθμό απ' όσα πραγματικά είχε κόψει, και όπως υποστήριξαν από το ΣΔΟΕ, με αυτό τον τρόπο η ΠΑΕ πλήρωνε και μικρότερο φόρο.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ΠΑΕ ΑΕΚ ξεκίνησε τη μέθοδο της πώλησης ηλεκτρονικών εισιτηρίων από την εποχή που ήταν πρόεδρος ο Ντέμης Νικολαΐδης και την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι διοικήσεις Θανόπουλου και Αδαμίδη. Να εκδίδουν δηλαδή εισιτήρια μέσω υπολογιστή (σε εκτυπωτή) τα οποία φυσικά δεν ήταν διάτρητα από την Εφορία και τα διέθεταν από τα εκδοτήρια. Από την Εφορία η ΠΑΕ παραλάμβανε κανονικά τα εισιτήρια.

    Χθες βράδυ πάντως, η ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευσε κατηγορηματικά το ρεπορτάζ και μεταξύ άλλων τόνισε: «Πράγματι, λίγο πριν από την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα, κλιμάκιο του ΣΔΟΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα εκδοτήρια του Ολυμπιακού Σταδίου και προέβη στην αφαίρεση για περαιτέρω έλεγχο των μηχανημάτων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών που οι υπάλληλοι της ΠΑΕ χρησιμοποιούσαν εκείνη την ώρα για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων, πλην όμως μετά τον έλεγχο που η υπηρεσία διενήργησε στα μηχανήματα και στο λογισμικό της ΠΑΕ ΑΕΚ αλλά και τις εξηγήσεις-διευκρινίσεις, που κληθήκαμε να εκθέσουμε και που παρασχέθηκαν άμεσα από την Εταιρεία μας, τα αρμόδια όργανα του ΣΔΟΕ κατανόησαν και αντιλήφθηκαν την ακεραιότητα της διαδικασίας και των καταγεγραμμένων στοιχείων και έτσι την ίδια ημέρα επεστράφησαν όλα τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά μηχανήματα».

    Στο ρεπορτάζ, τονίστηκε ότι το ΣΔΟΕ ανακάλυψε πως την ίδια τακτική ακολουθούσαν κι άλλες ΠΑΕ, ενώ στον ΠΑΟΚ ειπώθηκε πως είχαν αντικαταστήσει τα μηχανήματα που συνδέονταν με την Εφορία με απλά φωτοτυπικά μηχανήματα. Ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ, Κυρ. Κυριάκος, ρωτήθηκε χθες από την «Ε» για την υπόθεση και αρκέστηκε να δηλώσει ότι «ο ΠΑΟΚ είναι καθαρός». Λίγο μετά τα μεσάνυχτα η ΠΑΕ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά το σχετικό ρεπορτάζ.

    Στο ίδιο ρεπορτάζ, ειπώθηκε ότι οι 5 ομάδες που βρίσκονται κι αυτές υπό έρευνα, είναι ο Αρης, ο Ηρακλής, η Λάρισα, ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης. Να θυμίσουμε ότι τέτοιου είδους παραβάσεις είχαν ανακαλυφθεί πριν από μήνες (τον περασμένο Μάρτιο) και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και μετά τους ελέγχους που της είχαν γίνει της είχαν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα, προς γνώση και συμμόρφωση. Να σημειωθεί τέλος ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πουλά μόνο διάτρητα από την Εφορία εισιτήρια.                                                                                                    ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Δεν υπάρχουν σχόλια: